Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Észrevettétek, hogy egyre...

Észrevettétek, hogy egyre többen szülnek október-november-decemberben, ez tervezhetően pratikusabb ezek szerint?

Figyelt kérdés

Lehet ez csak egy ilyen anomália a köreinkben, de én pedagógiai szakszolgálatnál vagyok, nagyon sok édesanyát ismerek, akik ìgy szültek, ebben a 3 hónapban. Nyilván a munkarendünk valahogy nekik így "jól jön", hiszen nyáron otthon lehettek már a 2. Trimeszterben, a 3. Trimesztert meg meg sem kezdték az új tanévben már dolgozva. Ergo így szinte az egész várandósság alatt otthon lehettek.

Tetszik ez a fajta elgondolás, megmondom őszintén, ha pusztán egy vagy két ciklusos ovulációs teszt alapján kb. azonnal összehozható a baba, akkor tervezetten én sem szivatnám magam, hanem otthon lennék minimum a várandósság felében, ha már a munkaköröm ezt engedi. Ezt rengeteg helyen nem lehet megtenni, örülnek, ha elmehetnek a 32. Héten.

Aztán persze, ez egy speciális helyzet a pedeseknél, máshol gondolom azért nincs semmi halmozódás a születési dátumokban, mert nem lehet terhesen nem dolgozni. Bár, hogy őszinte legyek, a nagy kánikulában nagyon terhesnek lenni szerintem borzalmas lehet, aki nyáron szül. Én is nyár végi gyerek vagyok, anyukám mondjuk imádta a laza ruhás nagy pocakot és rengeteg gyümölcsöt evett (ami abból a szempontból lehet megártott nekem, hogy szörnyen édesszájú vagyok mai napig). Csak ma már nem ilyen a nyár, és én egy betondzsungel nagyvárosban élek távol bármiféle vìzparttól, szóval én nem akarnék így szülni.

Azt is vegyük figyelembe, hogy a nyári gyereket, tapasztalatból tudom, hogy a szülők szeretnék is iskolába járatni alig 6 évesen, mint ahogy nem kevés gimis osztálytársammal meg is tették. Hálás vagyok, amiért nekem lehetőségem volt 7 évesen menni, míg egy szeptember 1-jei születésű ismerősöm 6 évesen ment. Mint kiderült, igazolta az élet, zseni a nő, egyetemen oktat.

Van értelme őszre időzíteni?már ha engedi a biológia, nekik, akikre gondolok elsőre sikerült. Akinek meg nem őszi-téli babája van, ott kivètel nélkül minden gyerek becsúszott. Mármint gondolatban voltak már, csak "hanyag védekezés" címszóval igazi terv nem volt egyik baba sem, de benne volt a pakliban.

Horoszkópban nem hiszek, hogy így időzítsek gyermekvállalást, tömegével vannak huszonéves márciusi születésű ismerőseim és semmilyen párhuzam nincs a személyiségükben a szorongásos zavarokon kívül, de pszichológus vagyok, szóval ez annyira nem véletlen.Ismerős címszó alatt nem értem a klienseimet, nyilván.

dec. 26. 03:34
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, akinek az egyetlen kikapcsolódás a téli délutánokon a szex, inkább az önfejlesztésén dolgozzon, ne a partneren.
dec. 27. 16:38
 62/63 anonim ***** válasza:
51%
Ennyi anomàliàval bírni fogsz a saját gyerekeddel?
dec. 27. 23:58
 63/63 A kérdező kommentje:
62-es szerintem neked nyugodtan mondhatom, hogy kuss, kutya se volt kíváncsi a véleményedre. Elfogyott a türelmem, sziasztok. :D
dec. 28. 00:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!