Észrevettétek, hogy egyre többen szülnek október-november-decemberben, ez tervezhetően pratikusabb ezek szerint?
Lehet ez csak egy ilyen anomália a köreinkben, de én pedagógiai szakszolgálatnál vagyok, nagyon sok édesanyát ismerek, akik ìgy szültek, ebben a 3 hónapban. Nyilván a munkarendünk valahogy nekik így "jól jön", hiszen nyáron otthon lehettek már a 2. Trimeszterben, a 3. Trimesztert meg meg sem kezdték az új tanévben már dolgozva. Ergo így szinte az egész várandósság alatt otthon lehettek.
Tetszik ez a fajta elgondolás, megmondom őszintén, ha pusztán egy vagy két ciklusos ovulációs teszt alapján kb. azonnal összehozható a baba, akkor tervezetten én sem szivatnám magam, hanem otthon lennék minimum a várandósság felében, ha már a munkaköröm ezt engedi. Ezt rengeteg helyen nem lehet megtenni, örülnek, ha elmehetnek a 32. Héten.
Aztán persze, ez egy speciális helyzet a pedeseknél, máshol gondolom azért nincs semmi halmozódás a születési dátumokban, mert nem lehet terhesen nem dolgozni. Bár, hogy őszinte legyek, a nagy kánikulában nagyon terhesnek lenni szerintem borzalmas lehet, aki nyáron szül. Én is nyár végi gyerek vagyok, anyukám mondjuk imádta a laza ruhás nagy pocakot és rengeteg gyümölcsöt evett (ami abból a szempontból lehet megártott nekem, hogy szörnyen édesszájú vagyok mai napig). Csak ma már nem ilyen a nyár, és én egy betondzsungel nagyvárosban élek távol bármiféle vìzparttól, szóval én nem akarnék így szülni.
Azt is vegyük figyelembe, hogy a nyári gyereket, tapasztalatból tudom, hogy a szülők szeretnék is iskolába járatni alig 6 évesen, mint ahogy nem kevés gimis osztálytársammal meg is tették. Hálás vagyok, amiért nekem lehetőségem volt 7 évesen menni, míg egy szeptember 1-jei születésű ismerősöm 6 évesen ment. Mint kiderült, igazolta az élet, zseni a nő, egyetemen oktat.
Van értelme őszre időzíteni?már ha engedi a biológia, nekik, akikre gondolok elsőre sikerült. Akinek meg nem őszi-téli babája van, ott kivètel nélkül minden gyerek becsúszott. Mármint gondolatban voltak már, csak "hanyag védekezés" címszóval igazi terv nem volt egyik baba sem, de benne volt a pakliban.
Horoszkópban nem hiszek, hogy így időzítsek gyermekvállalást, tömegével vannak huszonéves márciusi születésű ismerőseim és semmilyen párhuzam nincs a személyiségükben a szorongásos zavarokon kívül, de pszichológus vagyok, szóval ez annyira nem véletlen.Ismerős címszó alatt nem értem a klienseimet, nyilván.
Én leírtam egy ellentmondást, nyilván nem szándékosan, a főnököm Caps Lockkal pirosozta ki, hogy mégis hogy a fészkes fityfenébe lehet ilyet írni, a gyógypedagógus vizsgálatvezetőt meg leordibálta, mint a sakál, amiert nem olvasta el az elírt szövegem.
Nálunk nem kerül be olyan szöveg, ami hibás, ezt garantálom neked. Bocsánat "vármegye". Nem tudom megszokni. De meg kell.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, úgyhogy bocsánat, ha olyat írok, ami már volt.
Az én gyerekem nyáron született (első baba). Mivel melegek voltak, ezért amikor kivittem sétálni akkor alig kellett felöltöztetni, de az elején így is sírás volt belőle, úgyhogy el nem tudnám képzelni, hogy novemberben, decemberben, hogyan tudtam volna felöltöztetni újszülöttként. (Persze, születnek babák ősszel, télen, és megoldják az ő szüleik, de nekem ez egy plusz teher lenne/lett volna). Szerintem tavasszal, nyáron született gyerekekkel egyszerűbb a séta, öltöztetés stb
Annyira fura amit írsz, tartalmilag is egy katyvasz szerintem meg mintha törnèd a magyart .
Nagyon terhesnek lenni...
Anomàlia...
Egyszer szültem nyár elején és egyszer januárban. Hát ha választhatnék tavasszal szűlnék. Télen nagyon macera "nagy hasasnak" lenni. Nyáron meg a hőség kikészített minket hiába nyár eleji volt szükés után neki is mindig melege volt.
Ha október, november környéke akkor is már nyáron "nagy hasas az ember" kb szenvedés a nyár is.
Úgy hogy inkább a tavaszra időziteném ha lehet. Illetve egy tavaszi babával "könnyebben" megy az ember akár ki sétálni is.
55: hajnal fél 4-kor írtam. "A nagyon terhesnek lenni" itt a köreimben egy köznyelvi kifejezés arra, ha valaki a 3. trimeszterben van, késői terhes, előrehaladott a várandóssága, nagyon nagy már a pocakja. Minek kell ilyesmin fennakadni. A babapocak, pocaklakó szerintem pont ennyire borzalmasak. :D
Én az anomália kifejezést egészen mostanáig úgy használtam, mint ami "jelenség"-et jelent, mert nagyon régen valaki ezt magyarázta róla nekem. De most így végre rájöttem, hogy "rendellenes, megszokottól eltérő", nem az, amit én tudtam, szóval ja, elég régóta nagy tévedésben voltam. Most akkor megjegyzem.
Semmi mást nem hallgatok, csak angol szövegeket szabadidőmben és olvasni sem nagyon olvasok mostanában más nyelven (plusz németet tanulok). Igen, kínos, de más is mondta már, hogy a magyart azért nem kéne elfelejtenem. Sokszor keresem a szavakat, kifejezéseket, mert angolul jutnak eszembe. De néha az angol sem megy, igazából ezért gyakorlom, mert rengeteget felejtettem és sajnos a PhD képzésemen a szakszövegeim is mind angolul vannak, angolul kell cikket írnom, stb.
Úgyhogy köszi az észrevételt, tisztában vagyok azzal, hogy zavar keletkezett az erőben, de magyarul egyre kevesebb időm van olvasni, írni meg csak a munkahelyemen, meg itt, meg néha chaten van időm.
Most pl: csak azért, mert buszon ülök.
Plusz figyelemzavarom van, ami elég sok mindenre kihat.
Most megint kapok egy beszólást, hogy novellát írtam a semmiről.
Nem semmi, csak leírtam, hogy vannak problémáim, igen, de igyekszem rajtuk javítani, csak minél limitáltabb az ember ideje, ez annál nehezebb. Gyakorlatilag 2 munkahelyem van, mert a PhD majdnem annyi időt elvesz, mint egy 20 órás félállás. Vannak hetek, amikor 7/7 napot dolgozom. Éjjelente 5-6 órákat alszom, mert 5:30-kor kelnem kell hétköznap 90 percet ingázni a munkahelyemig, kivéve ilyenkor, amikor szabin vagyunk.
Sosem értettem, miért kell feleslegesen belerúgni valakibe, amikor kaptam nagyon normális válaszokat is.
Elhiszem, hogy sokak számára semmilyen értéket nem képvisel sem a pszichológia, sem az, hogy PhD-t szeretnék írni belőle, de ettől még nagyon örülök, ha van valami sikerélményem.
Én csak észrevettem, hogy több, mint egy tucatnál is több őszi-téli baba született azon ismerőseim körében, akik pedagógus bértáblában dolgoznak, és 50-nél több ilyen ismerősöm nincs. Az egyetemen is rengeteg nőnek lett babája, a meleg hónapokban egy baba sem született. Szóval valahol furcsa, "anomália" ez nekem, mert a nagy számok törvénye alapján ez nem logikus, főleg úgy nem, hogy tényleg nem lehet kikalkulálni, mikor foganjon meg egy bébi.
De mindegy, túlmagyaráztam. Egyszerűen csak 90%-ban nem szült körülöttem senki meleg hónapokban idén. Így jött ki, túlgondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!