Észrevettétek, hogy egyre többen szülnek október-november-decemberben, ez tervezhetően pratikusabb ezek szerint?
Lehet ez csak egy ilyen anomália a köreinkben, de én pedagógiai szakszolgálatnál vagyok, nagyon sok édesanyát ismerek, akik ìgy szültek, ebben a 3 hónapban. Nyilván a munkarendünk valahogy nekik így "jól jön", hiszen nyáron otthon lehettek már a 2. Trimeszterben, a 3. Trimesztert meg meg sem kezdték az új tanévben már dolgozva. Ergo így szinte az egész várandósság alatt otthon lehettek.
Tetszik ez a fajta elgondolás, megmondom őszintén, ha pusztán egy vagy két ciklusos ovulációs teszt alapján kb. azonnal összehozható a baba, akkor tervezetten én sem szivatnám magam, hanem otthon lennék minimum a várandósság felében, ha már a munkaköröm ezt engedi. Ezt rengeteg helyen nem lehet megtenni, örülnek, ha elmehetnek a 32. Héten.
Aztán persze, ez egy speciális helyzet a pedeseknél, máshol gondolom azért nincs semmi halmozódás a születési dátumokban, mert nem lehet terhesen nem dolgozni. Bár, hogy őszinte legyek, a nagy kánikulában nagyon terhesnek lenni szerintem borzalmas lehet, aki nyáron szül. Én is nyár végi gyerek vagyok, anyukám mondjuk imádta a laza ruhás nagy pocakot és rengeteg gyümölcsöt evett (ami abból a szempontból lehet megártott nekem, hogy szörnyen édesszájú vagyok mai napig). Csak ma már nem ilyen a nyár, és én egy betondzsungel nagyvárosban élek távol bármiféle vìzparttól, szóval én nem akarnék így szülni.
Azt is vegyük figyelembe, hogy a nyári gyereket, tapasztalatból tudom, hogy a szülők szeretnék is iskolába járatni alig 6 évesen, mint ahogy nem kevés gimis osztálytársammal meg is tették. Hálás vagyok, amiért nekem lehetőségem volt 7 évesen menni, míg egy szeptember 1-jei születésű ismerősöm 6 évesen ment. Mint kiderült, igazolta az élet, zseni a nő, egyetemen oktat.
Van értelme őszre időzíteni?már ha engedi a biológia, nekik, akikre gondolok elsőre sikerült. Akinek meg nem őszi-téli babája van, ott kivètel nélkül minden gyerek becsúszott. Mármint gondolatban voltak már, csak "hanyag védekezés" címszóval igazi terv nem volt egyik baba sem, de benne volt a pakliban.
Horoszkópban nem hiszek, hogy így időzítsek gyermekvállalást, tömegével vannak huszonéves márciusi születésű ismerőseim és semmilyen párhuzam nincs a személyiségükben a szorongásos zavarokon kívül, de pszichológus vagyok, szóval ez annyira nem véletlen.Ismerős címszó alatt nem értem a klienseimet, nyilván.
39 légy olyan drága, olvasd el fenti kommentem. Ezek a tesztek objektìv pontozótáblás tesztek, tovább van a gyerek küldve, legalább 8 szakember látja a teljesítményét és a viselkedéset mielőtt egy orvos kimondhatja a végleges diagnózist. 90%-ban segítség ez a gyereknek, ha a szülő együttműködő és segíteni akar a gyerekeknek nemcsak elküldeni minket a világ legvégére, mert kap a gyermek egy "bélyeget". Ha szomorú, ha nem, a "bélyeg" azert van, hogy a gyerek segítséget kap.
És nem kaphatja meg a végleges diagnózist, amíg több vizsgálat nem igazolja! De ez a te problémád, nem a miénk. Itt a kritériumszintek a mérvadók, nagyon sajnálom.
Istenem, szörnyű olvasni,hogy valahol egy ilyen hülye ember dönt gyerekek sorsáról..
Objektív tesztek... Mikor lesz olyan gyerek,hogy szóba se hajlandó veled állni, nemhogy tesztet kitölteni, aztán semmi más baja nincs csak nem vagy neki szimpatikus....
Légyszi menj valami másik pályára. Hagyd békén a gyerekeket. Menj valami idősek otthonába pszichológusnak, ott a demens nénik biztos értékelik a szófosást a baromságokról.
43, volt ilyen gyerek 5 az elmúlt 3 hónapban, olyankor azt kötelező beleírni, hogy "objektív eredmény együttműködés hiányában nem adható." Plusz leírok mindent, ami értékelhető. Volt, akit visszahívtunk és akkor együttműködő volt.
Ha egy gyerek nem tud vadidegen ember előtt megszólalni az édesanyja jelenlétében sem, magatartási/érzelmi problémák gyanújával kötelezettségünk pszichológiai tanácsadásra jelentkezési lapot adnunk, ami teljesen opcionális.
Mégis ki rontott el ennyire bármit nem felmérhető, nem együttműködő gyermekednél? Az valóban kontárság, nem adhatok semmilyen javaslatot azon túl, hogy a gyermek szorongásos tüneteket mutat.
Te komolyan pszichológus vagy?
Nekem 2 téli gyerekem van, egy évvesztes és egy nem. Nem volt az első tervezetten téli, csak márciusban kezdtünk el próbálkozni, és rögtön összejött. Nekem nagyon bejött a téli szülés, és szerencsére a másodiknál is mázlim volt. Értsd, nem kellett nyáron duplán szenvednem a 40 fokban. Aki 1-2 ciklus alatt teherbeesik, az valószínűleg bármelyik évszakban könnyen terhes lesz 🤷♀️ Még szerintem valószínűbb is egy nyári fogantatás, mert akkor kisebb eséllyel van lemerítve a D és egyéb vitaminok raktára.
39 vagyok folytatom.
Konkrétan több olyan szülővel beszéltem szűkebb ,tàgabb ismeretségi és rokoni körben akiknek a gyerekèt anno fel akartàk címkèzni meg kisegítő iskolába küldeni de a szülők nem hagyták annyiban és egytől egyig azt mondták, hogy milyen jó, hogy nem hallgattak a nagy okos pszihàter, pszichológus, gyógypedagógus triumviràtusra.
Konkrét példák.
Testvérem gyereke:fogorvos
A többi:
-joghallgató
-zenèsz
-főiskolai hallgató
-16 éves gimnázista
-màsodikos általános iskolás
-részvènytàrsaság vezetői tag
-kozmetikus
Szóval az, hogy a press-re sem indul meg a játék (,ilyet láttam egy diagnózison),meg hogy az anyàt màternek nevezitek meg,hogy egy diagnózis hemzseg az ellentmondàstól hànyingerkeltő .
-
Ne általánosíts, kérlek. 20-30 éve nem ez volt, mint most. Az én húgom gyerekkorában sem!
Mivel én 24 éves vagyok, 3 hónapja dolgozom, soha, egyetlen dokumentumban nem fordul elő semmilyen elavult szókincs, kivéve az elmeháborodott pszichiáternőnknél. Ő azért dolgozik, mert nincs más, sajnos, de hozzá már senkit nem küldhetünk tovább, végre.
És igen, bizonyítottan ki lehet nőni egy rakás diagnózist. A gond akkor van, ha a szakértők semmilyen módon nem nyugtatják meg se az aggódó szülőt se a gyereket. Èn ezt látom óráisi problémának nem a további vizsgálatokat és a szülői újravizsgálati kérelmeket. Sok befasult szakember futószalagon gyárt papírokat, borzalmas.
Amelyik szülő elutasít egy diagnózist, sajnos a vizsgálatvezető, vagyis a gyógypedagógus az intézetvezetővel együtt általában fel kell jelentsék, amiért nem teszi lehetővé a gyermek segítését, bizonyos esetekben a gyermekvédelem is bevonásra kerül. Akármennyire gáz, itt a szülő nem mondhat nemet, főleg nem olyan stílusban, mint az a hölgy 2 hete.
Sehol, senki nem lógathat ki szóban se az ablakon meg hasonlók. Ő ennél cifrábbakkal illetet. Köpni-nyelni sem tudtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!