Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Próbáltátok már a "bába...

Próbáltátok már a "bába koktélt" szülésindításra? Szerintetek érdemes kipróbálni?

Figyelt kérdés

Első fiammal indtottak 41. héten, de magasan volt a méhnyak, a méhszáj sem puhult és nem is tágultam semmit (ballon + oxi), ezért végül császár lett 26 óra vajúdás után. Szerencsére a császár meg sem kottyant, ezért nekem az jó élményként maradt meg, azonban maga az indítás és az oxi nagyon nem, így azt szeretném elkerülni.

Most megint várandós vagyok, 32. hét. Ha esetleg megint nem jönne időben és indítanának akkor előtte 2 nappal érdemes kipróbálni a bába koktélt? Volt akinek bevált? Minden pozitív és negatív tapasztalat érdekel.

(Bába koktél recept: 20 ml ricinusolaj, 20 ml pálinka, 2 dl baracklé)

dec. 13. 17:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, a bábakoktélt nem mertem volna kipróbálni. Minden mást, ami "veszélytelen" kipróbáltam, de szerintem ez túl kockázatos.
dec. 13. 20:48
 12/16 anonim ***** válasza:
A mell ingerlését úgy láttam a szakirodalom is valóban működő módszernek találja, ha a baba már készen áll (elég oxitocin receptor van a méhben). A bábakoktél veszélyesnek tűnik. A tonikban pedig már nincs kinin érdemi mennyiségben.
dec. 13. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

Hát én kipróbáltam az első gyerkőcnél, bár alkoholmentes verzióban. Azon kívül, hogy volt a wc-n egy-két jól eső dolgom, az ég világon semmit nem okozott. :D A másodiknál ezt elengedtem, mert állítólag a ricinus okozhat a babánál is bélmozgást, nem szokták várandósan ajánlani, nehogy belekakiljon a vízbe.

Nekem nem tudsz olyan praktikát mondani, amit ne próbáltam volna ki a két terhességem végén. A második is indított szülés lett végül 41+3-on. Ez már magánban történt és itt azért megmutatták, hogy lehet ezt szépen is... Én mindkét babámat megszültem hüvelyi úton indítás után, de amíg az elsőnél a semmiből robbantottak nekem 2 perces fájásokat és azt éreztem, hogy kétségbeesetten és magányosan az életemért küzdök, mert alig néztek rám, a férjem meg pont ugyanannyira kétségbeesett, mint én, amikor látta milyen állapotban vagyok, az azért nem volt jó élmény na.

Nekem az élmény miatt mondhatni alapból jött, hogy a második vagy magán szülés lesz, vagy nem lesz. Eleve tudta a választott szülésznőm, hogy pánikolok az indítástól. Annyit beszélgetett velem róla, hogy a végén már komolyan vártam... :D Persze nem voltam boldog, de már egy belenyugvó tudattal tudtam menni, rendben voltam a gondolattal és egyáltalán nem féltem, mert tudtam, hogy mi fog történni és ki lesz ott velem. Nekem nagyon jó élmény maradt így is.

Egyébként nekem ezzel kapcsolatban az volt a legmegnyugtatóbb gondolat, hogy nagyon sokan kapnak akkor is oxit, ha szépen beindult magától a szülés. Annyi a különbség, hogy nekem már az elinduláshoz is kellett, na bumm. (A ballont mindkét esetben kihagytam volna ha lehet, de arra meg perinatális tanácsadó hívta fel a figyelmemet, hogy ez nem rossz dolog, mert egy finom "lágyindítás" érzés a szervezetnek és a babának. Jó, ha bullshit is, én benyaltam, legyen.) Annyira lassan kezdték adagolni az oxit, hogy abszolút éreztem, ahogy szépen lassan erősödnek és rendszereződnek a fájások, volt időm megszokni. Szóval nem feltétlenül kell ezt "megúszni", csak borzasztó, hogy ügyeletben kell szülni idegenek között és senkivel nem tud a kismama érdemben a félelmeiről beszélni.

tegnapelőtt 08:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Felügyelet mellett érdemes csak, így saját kontóra, hátha beválik, így nem.

Belekakilhat a vízbe a baba, már írták. Működik, de közel sem 100%-os, tényleg akkor, ha 1-2 napon belül úgyis megindulna.

tegnapelőtt 08:54
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem hanyagolni fogom. Az elsőnél mindent kipróbáltam kivéve a bába koktélt meg a mellfejést, de utóbbit most majd megpróbálom (nyilván a végén, mikor már van időpont indításra). Remélem a 39 hét környékén magától is kibújik.

tegnapelőtt 12:50
 16/16 anonim ***** válasza:
Én inkább maradnék a tonicnál. Ugyanannyira hatástalan, de legalább veszélytelen. (Ittam is. Aznap el is folyt a magzatvíz, de nem hiszem, hogy attól.)
tegnapelőtt 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!