Szülésfelkészítőre érdemes menni?
Igaz én más városban voltam. Nekem egyáltalán nem volt hasznos.
Beharangozta, lehet szülési tervet vinni. Segített is megírni. Reklámozta a felújított szülészet előnyeit, lehetőségeit. A gyerekágyas osztályt istenítette.
Ennek ellenére semmi nem úgy volt, ahogy ő felkészített.
Szerintem azért lehet szükség rá, mert ott mantrázzák kb., hogy a szülés természetes folyamat, fáj, de felkészítenek arra is, hogy milyen beavatkozások történhetnek. Ha hiteles személyhez mész, annak lehet értelme. Én nem ahhoz mentem (egy kórházi védőnő tartotta) és az nagyon félrevitt sajnos. Tisztában voltam a jogaimmal, mit lehet elutasítani, szülési terv, háborítatlan szülés, stb. Aztán indított szüléssel bekerülök egy medikalizált környezetbe és a szülési terv megy a kukába a "jogaimmal" együtt. Így utólag ezt inkább károsnak élem meg, mint hasznosnak.
Most a másodiknál csak szülésznői konzultáción voltam, aki a választottam lesz az adott magánkórházban. Ő őszintén beszélt a kórházi protokollról, mit mikor vetnek be, miért, hogyan indítanak, mikor tolnak műtőbe, stb. és egyébként mellékvágányon szó volt a háborítatlanságról, természetes fájdalomcsillapításról is, stb. Szóval sokkal tárgyilagosabb, bár már én is tudom mit akarok tudni, nekem mi adna biztonságérzetet, stb. Ennek van értelme. Kórház független "mázolásnak" szerintem nincs, mert nagyon betud vinni a susnyásba és ezt sajnálattal mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!