Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetesen érdemes először...

Hány hetesen érdemes először szülésfelkészítőre menni?

Figyelt kérdés
Apás szülést tervezünk.
2013. máj. 10. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk 10 hetes volt a felkészitő, igy már 25-27 hetesen nem árt elkezdeni
2013. máj. 10. 10:55
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Most komolyan kérdezem mégis mi a jó fenét tudnak ott mondani? Jönnek a fájások, bementek és a fájdalomtól baromira le fogod szarni a légzőgyakorlatot. A kitolási szakasznál meg nem fogod tudni visszatartani nyomni fogsz és kész. És már meg is van a babád. A férjed meg vagy végig a fejednél fog állni és bíztat, de meglepődnék, ha ez téged a fájdalmak közt vígasztalna, vagy elájul.
2013. máj. 10. 10:55
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A 10 hetes hosszúság meglepett, azt hittem 1-2 alkalom. Akkor majd elgondolkodunk rajta, mikor is menjünk :)

Kettes: A férjem nem ájul el és oda áll, ahova akar. Nem a gyenge típusból való, köszi az aggodalmat. Nem azért megyünk, mert nem tudjuk, mi fog történni, csak ráhangolódásból. Igen, mert megtehetjük.

2013. máj. 10. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. a 25 hét környékén voltam szülőszoba látogatáson és hát attól is eléggé berezeltem.

Annyi infoval halmoztak el viszonylag korán, hogy azóta nem szívesen olvasok, beszélek a szülésről. Úgyis minden alakul majd, ahogy alakulnia kell. Szóval én felkészítőre sem jártam.

2013. máj. 10. 11:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Én sem mentem felkészítőre, nálunk is remélhetőleg bent lesz apa, de majd spontán kialakul, a gyerek ígyis-úgyis meg fog születni.
2013. máj. 10. 11:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk 12 alkalom a felkészítő, de nagyrészt olyan témákkal foglalkozik, amik a várandósság alatt fontosak, vagy éppen nem érdekelnek (pl. érzéstelenítés stb). Így én egy alkalomra akarok elmenni a hetekben valamikor, amikor meg is tudjuk nézni a szülőszobát. 33 hetes vagyok.
2013. máj. 10. 14:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Én szülésznőt fogadok a 30.héttől, ő azt mondta nem kell elmennem mert ő mindent megmutat és elmond, a vajúdás alatt pedig mondani fogja hogyan vegyem a levegőt, ha szükségem van rá. Ahol viszont a férj/társ nincs igazán ráhangolódva az egész "történetre", ott érdemes menni. A férjem a 18.hét körül még mindig nem fogta fel hogy babája lesz, így elkísért a 19. héten az UH-ra, majd nemrég a 24 héten egy 4D-re. Kellett hogy elkezdjen lelkileg ráhangolódni, és látom hogy szépen halad is a dolog. Pláne hogy a férfiaknak ehhez több idő kell.
2013. máj. 10. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:

24. héttől ajánlják többnyire. De szerintem ez kismama függő. Én az elején olyan rosszul voltam, hogy idő kellett, amíg visszanyertem az "eredeti" lelki világomat. A tanfolyamra tehát szerintem meg kell érni.

A szülőszoba látogatást sem szabad túl korán megejteni, nem hiába van sok helyen csak a 35. héttől.

Én 37 hetes leszek, úgy elmentek a hetek, hogy nem is voltam felkészítőn. Lehet,hogy már az intenzív sem fér bele. Kismama jógára járok, ahol a hölgy lelkileg is sokat segít, illetve tart a párok otthonában egy privát lelki felkészülést. Ezt persze akkor lehet alkalmazni, ha otthon vajúdsz egy ideig. Az otthoni környezet segít picit. Az, hogy a légzéseket, fájdalomcsillapítási módszereket, befelé fordulást hogy tudja alkalmazni a kismama az amúgy is élesben derül ki!

2013. máj. 11. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!