Szülésfelkészítő tanfolyamra hány hetes kortól lehet menni? Hány alkalommal érdemes részt venni rajta? Be kell jelentkezni kell előtte?
Szia!
Nekem azt mondta a védőnő ,hogy a 30.hét előtt menjünk.Nálunk két alakalom volt,és persze szóltam a kórházban hogy jelentkeznénk,és mikor összegyűlt egy csapatra való kismama-papa :D akkor írtak,hogy mikor kell menni.Nagyon jó volt,érdemes szerintem elmenni.
34hkm
Attól függ hova mész és ott mi a "program".
ÉN anno a SOTE II-re jártam, az egya 12 alkalmas szülésfelkészítő sorozat volt, heti 1 alkalom.
Bármikor lehetett menni, nem kellett bejelentkezni és nem volt terhességi héthez kötve.
Itt a program, én mindegyikre elmentem, pedig szülésznő vagyok, de unatkoztam itthon és nagyon jó kis előadások voltak.
Köszi szépen nektek a válaszokat!
A legjobb, ha felhívom a kórházat és megkérdezem, ott hogy szokás. :)
Boldog babavárást, jó babázást nektek!!
Ha van kedved, menj a Szent Imre kórház szüléselőkészítőire, szerintem fantasztikus. nagyon jó szülésznők tartják, és tényleg felkészítenek, nem csak a sablont mondják el. :)
én a csodálatos szülésemet annak is köszönhetem, hogy minden tudást magamba szívtam anno.
Jaj, nagyon kedves vagy és jól is hangzik, sok jót hallottam az ottani szülészetről!
Ma voltam dokinál, ahol szülni fogok, ott 6 alkalmas a "program" és azt mondta, 30. hét előtt szerinte ne menjek, mert idejekorán elfelejti a kismama, amit hall, legyen inkább friss az élmény. :)
Igaziból azért szeretnék a sajátba menni, mert megtudnám, mi hogy működik és kik a szülésznők, úgyis fel akarok kérni valakit. "Barátkoznék" a helyszínnel, ha létezik ilyen. :))
Aztán, ha nem érzem alaposnak, lehet átmegyek oda is. :)
Nagyon jó döntés, jó olvasni, hogy más is ilyen tájékozott akar lenni a szülésével kapcsolatban. :)
Minden jót kívánok neked ;)
ja még annyit, hogy én összesen 4szer mentem el szüléselőkészítőre, ami konkrétan a szülés megindulásáról és lefolyásáról szólt, és majdnem minden héten mentem különböző témákról szólókra is. Én imádtam, más dolgom nem akadtam, jártam kismamatornára, azt nagyon ajánlom ;)
Szent Imrében ingyenes, illetve 300Ft-os becsület kasszás, ha bírja a pénztárca fizetsz, ha nem, akkor nem. És egy csoda bájos, kedves nő tartja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!