Mi történik a szülésfelkészítő tanfolyamon? Érdemes eljárni?
Szia!
Szerintem is bőven elég az internet, de veszíteni nem veszítesz vele semmit. A szülőszoba látogatást (ez nálunk létezett a szülésfelkészítő tanfolyamon kívül is) javaslom, legalább körülnézel, nem a vadidegenbe mész. Elég sok kórházban nem a rendes éjszakai betegfelvételen kell jelentkezni, a szülőszoba látogatáson az ilyen helyi szokásoknak is utána tudsz érdeklődni.
Szia! Ez attól függ, ki tartja. Úgy értem, minden szülésznönek (egy kórházon belül is) meg van a maga koncepciója. Tehát, ha van is egy terv, ettöl egy kissé el lehet térni (esetleg, mert más is fontos, vagy mert a többiek mást is tudni szeretnének).
Én most várom a második babánkat. Így már a második szülésfelkészítön (papa + mama) vettem/ vettünk részt. Ugyanabban a kórházban volt a tanfolyam, csak a szülésznök voltak mások. S mondanom sem kell, hogy ég és föld, ha a kettöt összehasonlítom. Oké, volt babaápolásról szó, a szülés folyamatáról stb, s egyéb elméleti dolgokról. De úgy érzem, hogy a legutóbbin sokkal többet foglalkoztunk a légzéstechnikával, többet tornáztunk és több poziciót mutattak a fájások enyhítésére. Tehát a gyakorlati dolgokkal foglalkoztunk. Szerintem megérte elmenni!
Egy németországi kismama
Szerintem is érdemes részt venni, mert ott mondják el a helyi szokásokat. Az egyes kórházakban kissé eltérő a dolgok menete.
Olyan szempontból is jó, hogy lelkileg segít ráhangolódni a szülésre és a kórházi tartózkodásra.
Üdv.
40 hetes kismama
Szülésre, Anyaságra Felkészítő Tanfolyam
02.04. /szerda 13 óra/ /Kosztra Viktória védőnő/
A magzat méhen belüli fejlődése.
Anya – magzat kommunikáció.
02.11. /szerda 13 óra/ /Nagy Annamária védőnő/
Várandós gondozás, életmódi tanácsok.
02.18. /szerda 13 óra/ /Virág Ildikó védőnő/
Szülés, szülés alatti fájdalomcsillapítás.
02.25. /szerda/ /Deák Anett védőnő/
Szülőszobai látogatás . /Diósgyőri kórház/
03.04. /szerda 13 óra/ /Petrus Emőke védőnő/
Kelengye, csecsemőápolás.
/fürdetés, bőrápolás, öltöztetés/
03.11. /szerda 13 óra/ /Kosztra Viktória védőnő/
Újszülött, csecsemőkori problémák és azok kezelése.
/koszmó, szájpenész, szemek váladékozása, pelenka dermatitis/
Csecsemőmasszázs.
03.18 ./szerda 13 óra/ /Petrus Emőke védőnő/
Szoptatás.
03.25. /szerda 13 óra/ /Virágné Orliczki Erika védőnő/
Csecsemő hozzátáplálás, bevezető főzelékek, gyümölcspépek elkészítése.
Főzőcskével és kóstolóval a helyszínen.
04.01. /szerda 15 óra/ /Demeter János mentőtiszt, főiskolai tanár/
Újszülött, csecsemő újraélesztés.
Csecsemő és kisgyermekkori balesetek.
Nekem ezek a témák lesznek.Védőnők tartják.Már 2 alkalommal voltam, és nagyon jól éreztem magam.Sokat beszélgettem más kismamákkal.Ráadásul sokat tanultam belőle eddig is, pedig nekem van jártasságom ezekben a dolgokban.Én is tanultam ezeket mivel csecsemőgondozó vagyok :))
Szerintem érdemes járni, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie :))
20 heteske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!