Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik a szülésfelkészítő...

Mi történik a szülésfelkészítő tanfolyamon? Érdemes eljárni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 12. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
ha van interneted és sokat böngészel rajtaa akkor nem érdemes elmenni, de viszont nagyon jó kikapcsolódás és pluszba megismerheted azokat a kismamákat akikkel valószínűleg együtt fogysze szülni
2009. febr. 12. 14:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2009. febr. 12. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Szerintem is bőven elég az internet, de veszíteni nem veszítesz vele semmit. A szülőszoba látogatást (ez nálunk létezett a szülésfelkészítő tanfolyamon kívül is) javaslom, legalább körülnézel, nem a vadidegenbe mész. Elég sok kórházban nem a rendes éjszakai betegfelvételen kell jelentkezni, a szülőszoba látogatáson az ilyen helyi szokásoknak is utána tudsz érdeklődni.

2009. febr. 12. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Szia! Ez attól függ, ki tartja. Úgy értem, minden szülésznönek (egy kórházon belül is) meg van a maga koncepciója. Tehát, ha van is egy terv, ettöl egy kissé el lehet térni (esetleg, mert más is fontos, vagy mert a többiek mást is tudni szeretnének).

Én most várom a második babánkat. Így már a második szülésfelkészítön (papa + mama) vettem/ vettünk részt. Ugyanabban a kórházban volt a tanfolyam, csak a szülésznök voltak mások. S mondanom sem kell, hogy ég és föld, ha a kettöt összehasonlítom. Oké, volt babaápolásról szó, a szülés folyamatáról stb, s egyéb elméleti dolgokról. De úgy érzem, hogy a legutóbbin sokkal többet foglalkoztunk a légzéstechnikával, többet tornáztunk és több poziciót mutattak a fájások enyhítésére. Tehát a gyakorlati dolgokkal foglalkoztunk. Szerintem megérte elmenni!

Egy németországi kismama

2009. febr. 12. 14:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2009. febr. 12. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is érdemes részt venni, mert ott mondják el a helyi szokásokat. Az egyes kórházakban kissé eltérő a dolgok menete.

Olyan szempontból is jó, hogy lelkileg segít ráhangolódni a szülésre és a kórházi tartózkodásra.

Üdv.

40 hetes kismama

2009. febr. 12. 16:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Szülésre, Anyaságra Felkészítő Tanfolyam

02.04. /szerda 13 óra/ /Kosztra Viktória védőnő/

A magzat méhen belüli fejlődése.

Anya – magzat kommunikáció.

02.11. /szerda 13 óra/ /Nagy Annamária védőnő/

Várandós gondozás, életmódi tanácsok.

02.18. /szerda 13 óra/ /Virág Ildikó védőnő/

Szülés, szülés alatti fájdalomcsillapítás.

02.25. /szerda/ /Deák Anett védőnő/

Szülőszobai látogatás . /Diósgyőri kórház/

03.04. /szerda 13 óra/ /Petrus Emőke védőnő/

Kelengye, csecsemőápolás.

/fürdetés, bőrápolás, öltöztetés/

03.11. /szerda 13 óra/ /Kosztra Viktória védőnő/

Újszülött, csecsemőkori problémák és azok kezelése.

/koszmó, szájpenész, szemek váladékozása, pelenka dermatitis/

Csecsemőmasszázs.

03.18 ./szerda 13 óra/ /Petrus Emőke védőnő/

Szoptatás.

03.25. /szerda 13 óra/ /Virágné Orliczki Erika védőnő/

Csecsemő hozzátáplálás, bevezető főzelékek, gyümölcspépek elkészítése.

Főzőcskével és kóstolóval a helyszínen.

04.01. /szerda 15 óra/ /Demeter János mentőtiszt, főiskolai tanár/

Újszülött, csecsemő újraélesztés.

Csecsemő és kisgyermekkori balesetek.

Nekem ezek a témák lesznek.Védőnők tartják.Már 2 alkalommal voltam, és nagyon jól éreztem magam.Sokat beszélgettem más kismamákkal.Ráadásul sokat tanultam belőle eddig is, pedig nekem van jártasságom ezekben a dolgokban.Én is tanultam ezeket mivel csecsemőgondozó vagyok :))

Szerintem érdemes járni, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie :))

20 heteske

2009. febr. 13. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!