Próbáltátok már a "bába koktélt" szülésindításra? Szerintetek érdemes kipróbálni?
Első fiammal indtottak 41. héten, de magasan volt a méhnyak, a méhszáj sem puhult és nem is tágultam semmit (ballon + oxi), ezért végül császár lett 26 óra vajúdás után. Szerencsére a császár meg sem kottyant, ezért nekem az jó élményként maradt meg, azonban maga az indítás és az oxi nagyon nem, így azt szeretném elkerülni.
Most megint várandós vagyok, 32. hét. Ha esetleg megint nem jönne időben és indítanának akkor előtte 2 nappal érdemes kipróbálni a bába koktélt? Volt akinek bevált? Minden pozitív és negatív tapasztalat érdekel.
(Bába koktél recept: 20 ml ricinusolaj, 20 ml pálinka, 2 dl baracklé)
6os Elsőnél is ajánlották már, de én sem mertem kipróbálni. Lehet maradok a csípősnél inkább :D igazából nagyon érdekel ki az akinek bevált. Mert nagyon megosztó a téma.
5ös nyilván azért tettem fel a kérdést mert érdekel kinek mi a véleménye esetleg a tapasztalata róla.
Nekem orvos javasolta, aki a betöltött 41. héten NST után megvizsgált. Ekkor már 1 centire nyitva voltam. Hetek óta ettem a datolyát, ittam a málnalevél teát és a férjem szinte minden nap "puhította a méhszájam" 🫣😅
Bár nem hiszem, hogy megittam volna, mivel én is elég vegyes véleményeket olvastam róla, de végül nem is volt rá szükség, mert délután beindult magától a szülés.
Én is ittam az ananász levét, meg tonicot (mindkettőt gyűlölöm), meg fellépcsőztem a 10.emeletre megnézni milyen onnan a kilátás...
Na amikor ezeket mondtam nst-n, ott "megsúgta" a nővérke, hogy nem ezekkel érdemes próbálkozni, hanem a mellet kell ingerelni, mert azzal oxitocin szabadul fel és az - csak akkor ha a baba má készen áll - beindíthatja a szülést.
Én kiírt dátum után 3 nappal este fogtam a kézi mellszívót és vagy 15-15 percig nyomtam mindkét mellemen (semmi sem jött belőle), utána hajnalban kezdődtek is a fájások. Lassan ment, csak 2 nappal későbbre lett belőle baba, de legalább természetesen ment, nem kellett indítani. (Oxitocint se kaptam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!