Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Próbáltátok már a "bába...

Próbáltátok már a "bába koktélt" szülésindításra? Szerintetek érdemes kipróbálni?

Figyelt kérdés

Első fiammal indtottak 41. héten, de magasan volt a méhnyak, a méhszáj sem puhult és nem is tágultam semmit (ballon + oxi), ezért végül császár lett 26 óra vajúdás után. Szerencsére a császár meg sem kottyant, ezért nekem az jó élményként maradt meg, azonban maga az indítás és az oxi nagyon nem, így azt szeretném elkerülni.

Most megint várandós vagyok, 32. hét. Ha esetleg megint nem jönne időben és indítanának akkor előtte 2 nappal érdemes kipróbálni a bába koktélt? Volt akinek bevált? Minden pozitív és negatív tapasztalat érdekel.

(Bába koktél recept: 20 ml ricinusolaj, 20 ml pálinka, 2 dl baracklé)

dec. 13. 17:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Van egy Youtube csatorna, ahogy anyák mesélnek a szülés élményeimről, ott több ilyen sztorit is hallottam. Valakinél valóban megindította a dolgokat, valakinek nem segített, az orvosok nem nagyon hisznek benne.
dec. 13. 18:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ettől max összef*snám magam félrészegen 🙈🤣
dec. 13. 18:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Elöször is ez CSAK AKKOR HAT, ha egyébként is megindulna a szülés, ha a baba még nem kész rá, nbem lesz ilyen hatása. Másrészt ez eléggé veszélyes, a hatása azon alapul, hogy a szervezeted a mérgezésre vetéléssel reagál.
dec. 13. 18:21
 4/16 A kérdező kommentje:
2es elvileg pont a bélműködés megindítására van, mert attól elvileg a szülés is beindul. :D az alkohol meg azért kell bele elvileg, hogy az olaj el tudjon keveredni. De nyilván nem értek hozzá annyira. Szomszédom esküszik rá, neki így indult be a szülés én meg nagyon nem akarok indítást. (Bár a másodikkal legalább van jóslóm, míg elsővel az sem volt.)
dec. 13. 18:22
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha azt akarod hogy a gyerek belecsinaljon a magzatvízbe és fertőzéssel kezdje az életét, hajrá
dec. 13. 18:22
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon nem ajánlotta a szülésznőm, a kettes jófelé kapizsgál, a simaizmokat lazítja el, szóval a durva hasmenést nem úszod meg, és ha szerencséd van megindul a vajúdás is. De nagyon kiszámíthatatlan, sokszor ez sem segít, illetve utána, pláne többedik szülésnél, nagyon kiszámíthatatlan, hogyan alakul a dolog, egyáltalán nem biztos, hogy utána a tágulás folytatódik stb. Egyébként sorstárs vagyok, engem is 41+0-nál indítottak, totál zárt voltam, ballon (a nőgyógyász és én is megszenvedtük, mire felkerült, ugyanez volt, mint nálad, hogy fel sem volt puhulva a méhszáj, magasan volt a méhnyak, alig fért hozzá a doktornő) + oxi, én 8,5 centiig tágultam és utána lett császár 24 óra vajúdás után - én is mindent próbáltam, hogy beinduljon a szülés, még egy kis alkoholt is ittam indítás előtti nap a szülésznő javaslatára, de ezt nem mertem megreszkírozni. :-)
dec. 13. 18:26
 7/16 A kérdező kommentje:

6os Elsőnél is ajánlották már, de én sem mertem kipróbálni. Lehet maradok a csípősnél inkább :D igazából nagyon érdekel ki az akinek bevált. Mert nagyon megosztó a téma.

5ös nyilván azért tettem fel a kérdést mert érdekel kinek mi a véleménye esetleg a tapasztalata róla.

dec. 13. 18:32
 8/16 anonim ***** válasza:
81%

Nekem orvos javasolta, aki a betöltött 41. héten NST után megvizsgált. Ekkor már 1 centire nyitva voltam. Hetek óta ettem a datolyát, ittam a málnalevél teát és a férjem szinte minden nap "puhította a méhszájam" 🫣😅

Bár nem hiszem, hogy megittam volna, mivel én is elég vegyes véleményeket olvastam róla, de végül nem is volt rá szükség, mert délután beindult magától a szülés.

dec. 13. 18:34
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A 3-as válaszolót annyiban javítanám csak ki, hogy terhesen tilos ricinusolajat ilyen formában használni (hajra kenni szabad, fogyasztani nem), mert vetélést, koraszülést is okozhat, nyilván a 40.héten egyik sem áll már fent, de ettől függetlenül veszélyes "játék"(nem mellesleg allergizálthat, ha sose használtál nem tudhatod te az vagy-e (nyilván ezt amúgy sem terhesen kéne tesztelni, kihoz-e allergiás tüneteket) mellé olyan hasmenést csinál, hogy akár nagy baj is lehet, pl kiszáradhatsz, mert durván kipucol, jó erős görcsök mellett). Amúgy úgy van, ahogy leírta, pláne 20ml, az több, mint a maximális, egyszeri adag, már mérgezés is lehet belőle. A ricinusolaj nagyon durva hashajtó, nem is ajánlott első próbálkozásnak, csak ha más már nem hat és krónikus székredése van valakinek. Aki cseppet is ért a gyógynövények használatához az mereven elzárkózik attól, hogy terhes nőnek ricinust adjon. Igen, van aki használja bába koktélként, de az "angyalcsinálók" (bába aki végzett terhességmegszakítást) is előszeretettel használták (sok más mellett), pont amiatt, hogy olyan görcsöket csinálhat és enyhe mérgezést, ami elindítja a szülést/vetélést. Ráadásul orvosi kontroll nélkül szülést indítani is veszélyes, mert van akinek szépen beindul, másnál komplikáció lesz a hírtelen indításból (idő előtt leválik a lepény, hogy egy példát is írjak)
dec. 13. 19:26
 10/16 anonim ***** válasza:
69%

Én is ittam az ananász levét, meg tonicot (mindkettőt gyűlölöm), meg fellépcsőztem a 10.emeletre megnézni milyen onnan a kilátás...

Na amikor ezeket mondtam nst-n, ott "megsúgta" a nővérke, hogy nem ezekkel érdemes próbálkozni, hanem a mellet kell ingerelni, mert azzal oxitocin szabadul fel és az - csak akkor ha a baba má készen áll - beindíthatja a szülést.

Én kiírt dátum után 3 nappal este fogtam a kézi mellszívót és vagy 15-15 percig nyomtam mindkét mellemen (semmi sem jött belőle), utána hajnalban kezdődtek is a fájások. Lassan ment, csak 2 nappal későbbre lett belőle baba, de legalább természetesen ment, nem kellett indítani. (Oxitocint se kaptam.)

dec. 13. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!