Hasznosak a szülésfelkészítő tanfolyamok? Érdemes kipróbálni?
Nekem felesleges volt.
Elmondták a felkészítőn hogy csináljak szülési tervet, így meg úgy lehet vajudni, ezt meg azt lehet csinálni...
A szülési tervenet le se szarták, a vajudást is megszabták, hogy csinálhatom.
Szóval az elméletnek és a gyakorlatnak köze nem volt egymáshoz.
Őszintén én a 90%-át amit ott elmondtak már tudtam más forrásból.
Volt egy-két dolog ami hasznos lehetett volna, de végül nekem nem volt rá szükségem (pl hogyha a baba szeme váladékozik hogy kellene törölgetni).
Szerintem inkább a férjemnek volt hasznos, ő nyilván sehonnan máshonnan nem tájékozódott, az jó volt, hogy így ő is képbe került.
Pénz semmiképp sem adnék érte, szerintem mindenhol van ingyenes lehetőség, ha keresi az ember. (Nem úgy ingyenes, hogy valaki jókedvéből tartja, hanem úgy hogy az önkormányzat, a kórház vagy valamilyen alapítvány finanszírozza.)
Nálunk most egy négy alkalmas tájékoztató volt, a kórház szervezte. Fizetni ezért biztos nem fizettem volna. Terhesség, szülőszoba látogatás, babaápolás+szoptatás, elsősegély volt az egyes alkalmak témája. Igazából elsősorban a szülőszoba látogatás miatt mentünk, meg hogy mik a helyi szokások, de voltak hasznos infók is a babaápolás, és főleg az elsősegély
témában. Első gyerek lesz, nincs tapasztalatunk, úgyhogy végülis nem volt haszontalan.
En is voltam babai szulesfelkesziton, az szuper volt. Szerintem akkor is nagy elmeny, ha valaki nem otthon szul, mindenkinek ajanlom :)
Ezen kivul elmentem a helyi korhazasra is, hat onnan eleg feszulten jottem ki; mert burkoltan elkuldtek mindenkit az anyjukba, aki dulat mer fogadni szuleshez (pedig lehet naluk…🙈) szulesi tervet visz, merthogy ez egy korhaz es protokoll van, attol elteres nincs, ne akarjunk kulonckodni. Kb igy mondtak. Szornyu.
Jo eselyekkel indultam 😂
Vegul a szules nem sikerult rosszul; de soookszor es eroszakosan kellett nemet mondanom bizonyos dolgokra. Es fogadtam dulat is. Hat, nem en voltam a kedvencuk, haha :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!