Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nehéz első szülés lehet indok...

Nehéz első szülés lehet indok a második babánál a műtétre? Érdemes lenne inkább magánúton próbálkozni azonnal?

Figyelt kérdés

Még nagyon az elején vagyok, 7 hetes a terhesség.

A terhesgondozást magánúton csináljuk, viszont a szüléssel gondban vagyok...

Az előző szülésem szörnyű volt, soha nem szeretném azt újra átélni. Tudom, a császármetszés sem leányálom, az is fáj, ennek ellenére ha választhatok, inkább az.

Viszont Budapest tőlünk 110 km, ott van legközelebb magánklinika. Szóval ha nem muszáj, nem mennénk odáig, nem tudom, hazafelé, frissen műtve milyen lenne az út. De ha nincs más megoldás, kibírom, csak mégis jobb lenne városon belül maradni.

júl. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
81%
Ha nem akarsz természetesen szülni akkor Budapest. Egy korábbi rossz élmény indokkal szemberöhögnek államiban. Nekem első császár volt, majd elég hamar újra terhes lettem. Azt mondták nem indokolt a császár és természetesen kell szülni ahhoz képest, hogy 14 hónap volt a 2 szülés között. Végül császár lett.
júl. 24. 20:05
 2/50 anonim ***** válasza:
79%
Ez nem elég indok rá, sehol nem fognak kérésre császározni, csak magánban jó pénzért.
júl. 24. 20:06
 3/50 A kérdező kommentje:

Még ami eszembe jutott most, és olvasgattam róla, az más szakorvostól szakvélemény. Azzal gondolom működhet, nem? Kórelőzménynek mennyire néznek ilyenkor utána a császár előtt?

Tehát, ha kapok szemész szakorvostól ajánlást, hogy már műtötték is a szemem, problémás nagyon, nem szülhetek természetes úton, akkor utánanéznek, hogy tényleg voltam-e emiatt kórházban valaha?

Mert amúgy csak látásvizsgálatra járok és -0.5 a szemem, kontaktlencsét használok, tehát nem problémás egyáltalán.

Neurológus, szemész, sebész ismerősök vannak, akik tudnának papírt adni. Esetleg pszichiáter.

Csak ugye ezekhez semmi kórelőzményem nincs, ha ott elkezdenek az adott problémával kérdezgetni, meg leszek lőve.

júl. 24. 20:12
 4/50 anonim ***** válasza:
76%

Nem indok, marad a magán.

Ennyi nem fog megnyugtatni, de a második gyorsabb szokott lenni.

júl. 24. 20:14
 5/50 A kérdező kommentje:
Nem kockáztatunk, az elsőnél hittem mindenkinek, akik a hüvelyi szülés mellett voltak. Hiba volt, soha többet.
júl. 24. 20:15
 6/50 anonim ***** válasza:
83%
Minden korábbi műtétedről vinni kell a zárójelentést. Nálam így volt.
júl. 24. 20:17
 7/50 anonim ***** válasza:
90%
Szemműtét után tényleg nem műtenek, de hogy van e orvos, aki ezt bevállalja, hogy kamuzik erről neked egy egész kortörténetet.. Hát :(
júl. 24. 20:17
 8/50 A kérdező kommentje:

Akkor tényleg az a legegyszerűbb, ha előbb megkérdezem az itteni kórházat, keresek valamilyen kapcsolatot, aztán bízom a legjobbakban.

Megoldanánk a magánkórházat is, de könnyebb lenne azért itt, helyben.

júl. 24. 20:27
 9/50 anonim ***** válasza:
62%
Én még azokban az időkben szültem amikor lehetett orvost fogadni. 2 gyerekem van. Az első természetes úton született..és ahogy neked is, nekem is egy traumatikus 28 órás borzalom volt. Második gyerekkel mindenhogy próbáltam elintézni a császárt..pszichiátriára el mentem. Tényleg semmi . Nem hatotta meg őket..végül nem engedélyezték...csak így kérésre nem lehet. Végül felfogadtam egy nagyon kedves fiatal orvost, akivel megegyeztünk abban hogy nem hagy most annyit szenvedni. Ha ugyan úgy több órás vajúdás és több liter oxitocinnal sem tágulok ugyan úgy semmit, akkor megcsászároz. Nem úgy mint az előző dokim aki kis sámliról könyökölve nyomta ki belőlem a 4 kilós gyereket. Nagyon nehéz volt elfogadnom hogy meg kell majd próbálnom. Sírtam rettegtem sokáig..a vége felé sikerült beletörődnöm. Végül reggel 6 tol este 8 ig vajudtam a másodikkal is..eredmény 2 ujj. Úgyhogy végül megcsászároztak. Annyit mondtam kössz szépen..lehetett volna jóval előbb is. Nekem nagyon nagyon jó élmény volt a császár. Csúnyán szólva meg sem kottyant. Én komolyan azt mondom inkább 10 császár mint akár csak egy természetes szülés is. Soha többet. És ezt egy olyan nő nem fogja megérteni soha aki könnyen szül. Össze se lehet hasonlítani..mint a szobatársam akinek kórházba érkezéstől meg volt kb 20 perc alatt a babája 2 nyomásra. Kitartást kérdező! Remélem sikerül elintézned a császárt. De ha nem, lesz ahogy lesz, jó lesz! Minden jót és jó egészséget kívánok nektek!
júl. 24. 20:31
 10/50 anonim ***** válasza:
38%
Ne haragudj, de rengeteg szövődmény és problémát okozhat, ez magadnak sem kéne, hogy elég indok legyen. Ilyen szinten felvágatni magad. A gàtseb is nagyjából 1 év, mire úgy igazán gyógyult és ritkán fáj végre, mit gondolsz? Tényleg ezt akarnád? Ne csessz ki magaddal
júl. 24. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!