Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nehéz első szülés lehet indok...

Nehéz első szülés lehet indok a második babánál a műtétre? Érdemes lenne inkább magánúton próbálkozni azonnal?

Figyelt kérdés

Még nagyon az elején vagyok, 7 hetes a terhesség.

A terhesgondozást magánúton csináljuk, viszont a szüléssel gondban vagyok...

Az előző szülésem szörnyű volt, soha nem szeretném azt újra átélni. Tudom, a császármetszés sem leányálom, az is fáj, ennek ellenére ha választhatok, inkább az.

Viszont Budapest tőlünk 110 km, ott van legközelebb magánklinika. Szóval ha nem muszáj, nem mennénk odáig, nem tudom, hazafelé, frissen műtve milyen lenne az út. De ha nincs más megoldás, kibírom, csak mégis jobb lenne városon belül maradni.

júl. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a szemműtét részéhez tudok hozzászólni. Nekem azzal simán hagyták a természetes szülést. Nem tudom hogy ettől-e, de hónapokra rá romlott is sokat a látásom, most kértem időpontot második szemműtétre.
júl. 24. 21:15
 22/50 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell az összes állami intézményt sem egy kalap alá venni. Van, ahol simán elég indok az első traumatikus szülés és a szövődményei. Kérdezd meg egyenesen ott helyben, lehet, hogy egyáltalán nem lesznek elutasítóak.
júl. 24. 21:45
 23/50 anonim ***** válasza:
30%
Nem olvastam végig a válaszokat, és az érzéseidet sem akarom érvényteleníteni, hiszen mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb, DE: ha megfogadsz egy tanácsot, orvosi dolgokban soha ne legyél ilyen önfejű, hanem hallgass a szakemberekre. Nekem császárom volt, és azzal vagyok ugyanígy, mint te a hüvelyi szüléssel, hogy egy borzalmas rémálom volt maga a műtét és a felépülés is. Mégis, ha újra teherbe esnek, újra sodródnék az árral, és az orvosokra biznam magam, mert én is valahogy úgy érzek a műtéttel kapcsolatban, hogyha lehetne, sosem élném at újra, de ennek ellenére az eszem tudja, hogy az orvosok tudják majd, hogy mi a biztonságos nekem és a babának, és alapvetően ők nem az ellenségeim, a javunkat akarják. Azt az egy/pár napot kell kibírni neked is, tudom, szr, de lattatlanban a csaszarrol se gondold, hogy majd az jobb lesz, akar a műtéti szituáció, akar a felépülés... így most én pont a hüvelyi szülésért adnám oda fel karomat szívem szerint, mégis tudom, hogy lehet, ha azt élném at, akkor meg az traumatizalna. Sajnos ez ilyen, egy gyermekért meg kell szenvednunk, hogy utána egy egész életen át tartó, mindent megérő boldogságot jelentsen a számunkra. Kívánom nektek a legjobbakat❤️❤️
júl. 24. 21:47
 24/50 A kérdező kommentje:

Hallgattam a szakemberekre, meg is szenvedtem rendesen a bizalmat (utólag tudtam meg, hogy az orvos ellen, akinél szültem, több műhibaper is folyt párhuzamosan).

Nekem nem pár nap volt a felépülés, hanem hónapok, 2 év kellett, mire azt tudtam mondani, hogy már nincs sehol semmi gond.

júl. 24. 22:04
 25/50 anonim ***** válasza:
61%
24# nekem se pár nap volt, nem erre céloztam, hanem hogy a legrosszabb része mégis az, amikor konkrétan megeled a szülést, akar hüvelyi, akar császár...nem, nem szakadtam császár után 3 nappal, sőt...
júl. 24. 22:12
 26/50 anonim ***** válasza:
25%
Szaladtam* 25os voltam
júl. 24. 22:12
 27/50 anonim ***** válasza:
49%
És még annyit, hogy nagyon sajnálom, hogy így megszenvedted a felépülést, de tudod, enyhén szólva az sem kellemes, amikor el kell látnod egy újszülöttet, de a csaszarheg miatt nemhogy az ágyban megfordulni, vagy onnan felülni nem tudsz 5 percnél hamarabb, de ha leesik valami fontos mondjuk a földre, és egyedül vagy otthon, az ott is marad, mert lehajolni hetekig nem fogsz tudni. És még lehetne sorolni a császár hatulutoit, ez csak pár példa. Nyilván a te döntésed, és nem azért írom, hogy megfelemlitselek, vagy beléd rugjak, hanem mert mint ahogy írták már előttem, nem látod tisztán a dolgokat, idealizalod a császárt, ami egy nagy és veszélyes műtét, míg a hüvelyi szülést a rossz élményed miatt teljesen elveted. Hatalmas meglepetés érhet a császárral kapcsolatban tényleg, ha csak a jó oldalát tartod szem előtt. Én is olvastam előtte ilyeneket, hogy jajj, az semmi, 3-4 nap után szaladtak, ahha...aztán képes arcul csapni az embert a valóság. Ezért írtam, hogy sodrodj, akárhogy lesz, a szülés szr, de megéri, és kész. Ne várj csillamporos szulestortenetet semmiképpen, és ezt joindulatbol írom.
júl. 24. 22:18
 28/50 A kérdező kommentje:
Nem csak a jó oldalát tartom szem előtt, de sokkal kisebb kockázatot jelent a babára nézve, és rám is.
júl. 24. 22:22
 29/50 anonim ***** válasza:
75%

Nekem egy viszonylag könnyű szülésem volt, ettől még a megélés sz*r, de nem választanék önként műtétet másodszorra sem. Ezt ugyan nem kérdezted, de azért leírtam. :D

Két kórházra van rálátásom, mindkettőnél főorvossal kell engedélyeztetni a program császárt. Amit szerintem első körben tehetsz, hogy körbe kérdezel az orvos ismerősöknél, mi indikálhatna császárt, majd ráböksz egyre, beballagsz a kórházba és megkérdezed milyen papírok kellenek hozzá. Ha tudsz ilyet produkálni, oké, ha nem, akkor ez valószínű nem lesz járható út.

Egyébként magánban sem reklámozzák, hogy gyereee, jópénzért megműtünk indok nélkül és mehetsz a dolgodra. Én legalábbis ilyen magánintézményt még nem láttam. Ott is meg kell találni a megfelelő orvost, aki partner neked ebben, de neki legalább nem kell hazudni, meg papírt gyártani.

júl. 24. 22:29
 30/50 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem meg teljesen más az hogy valaki első babával szimplán fél a hüvelyi szüléstől és emiatt akar császárt meg sem próbálva a sima szülést..holott lehet tök könnyen amúgy megszülne, vagy az hogy valakinek tényleg volt egy brutál traumatikus szülés élménye. Unokatesómat szintén hagyták órákig szenvedni úgy mint engem Én vagyok a lepontozott 28 órát vajúdó kommentelő.) Szegény azt mondta amiatt nem akar több gyereket ami érte a szülés közben.. a gyerek feje össze roppant a kitolás alatt a kulcscsontja eltörött végül fogóval szedték ki a babát..a nő már nem volt eszénél többször is elájult és úgy kellett fellocsolni a szülés közben. A férje végig mellette volt a szülés alatt. Azt mondta borzalmas élmény volt neki az egész. Haza ment utánna és otthon bőgött mint egy gyerek. Szóval igenis tud olyan lenni hogy traumatikus szó szerint. 156 cm vagyo és 4kilo 60grammal született a második gyerekem. Lehet ha ugyan úgy kinyomják belőlem mint az elsőt akivel szó szerint a fenekem végéig szétrepedtem ..és a több órás kitolás miatt olyan öklömnyi aranyerem lett hogy 2 hétig ülni nem tudtam rajta, nekem természetes szülésből felépülni több hónap volt. Amíg császárbol pikk pakk (tudom ember függő. De mint mondtam nekem jó élmény volt a császár)A gátsebem itthon is szétnyílt. Szóval ha hagyják megszülnöm azt a nagy babát..lehet mind ketten ott maradunk. Úgyhogy szerintem pedig van az a pont. Teljesen megtudom érteni a kérdezőt. Irigylem azt aki könnyen szül. Nem minden nő egyforma. Nem vagyok császár párti sem természetes szülés elleni. Egyedi esetek vannak. Kinek mire van szüksége. Szimplán ezt simán támogatom . Meg azt hogy a nők lelke számítson már kicsit.
júl. 24. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!