Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nehéz első szülés lehet indok...

Nehéz első szülés lehet indok a második babánál a műtétre? Érdemes lenne inkább magánúton próbálkozni azonnal?

Figyelt kérdés

Még nagyon az elején vagyok, 7 hetes a terhesség.

A terhesgondozást magánúton csináljuk, viszont a szüléssel gondban vagyok...

Az előző szülésem szörnyű volt, soha nem szeretném azt újra átélni. Tudom, a császármetszés sem leányálom, az is fáj, ennek ellenére ha választhatok, inkább az.

Viszont Budapest tőlünk 110 km, ott van legközelebb magánklinika. Szóval ha nem muszáj, nem mennénk odáig, nem tudom, hazafelé, frissen műtve milyen lenne az út. De ha nincs más megoldás, kibírom, csak mégis jobb lenne városon belül maradni.

júl. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es, amíg fogalmad sincs, min mentem keresztül az előző szülésem alatt, milyen szövődményeim lettek, hány beavatkozásra volt utána szükségem, szerintem inkább maradj csendben.
júl. 24. 20:34
 12/50 anonim ***** válasza:
51%
10-es csak a tényeket mondta el és igaza is van. A döntést te hozod úgy is meg nem mi. Csak véleményt írunk. Nekem 4 évvel a császár után szétvált a belső hegem. Ez az út se könnyebb semmivel.
júl. 24. 20:37
 13/50 anonim ***** válasza:
43%
Akkor talán írd le, hogy tudjam? Nem vagyok gondolatolvasó. Nyilván az alapján írok vagy bárki más, amennyit írsz. Én is szakadtam kicsit, de ezek után sem akarnék indok nélkül egy ekkora műtétet...
júl. 24. 20:38
 14/50 A kérdező kommentje:

De miért kéne tudnod?

Nem az orvosom vagy, nem fogom kiírni az internetre, hogy miket csináltak vele, hány féle sérülésem lett, hány hétig voltam képtelen ülni, állni, de még csak akár ébren létezni is fájdalom nélkül. Hetekig rémálmaim voltak, újra és újra átéltem az egész borzalmat. Soha többet.

júl. 24. 20:39
 15/50 anonim ***** válasza:
39%
Köszönöm 12es. Igen, ezek miatt írtam. Szétválhat a heg meg eleve olyan rosszul gyógyul, hogy külön műtét helyrehozni. Egy ismerősömnek ilyen méhszövet gyógyult a hegbe és ráadásul következő terhesség oda tapadt, tiszta horror... nem csesztetésből írtam, inkább féltem a kérdezőt, hogy ne essen baja.
júl. 24. 20:40
 16/50 A kérdező kommentje:

A baj már megtörtént, az első szülésemnél.

Akkor is hallgattam mindenkire, mert hogy a természetes szülés mennyivel egyszerűbb. Nem, nem volt az, soha többet, az biztos.

júl. 24. 20:42
 17/50 anonim ***** válasza:
18%
Kérdező, mert egy nagy műtétet akarsz úgy, hogy az eddigiek alapján az orvos sem akarja, egyedül te. Nyilván te döntesz, de jogom van leírni részleteket. Ha mégis a műtétet akarod, legalább többet tudsz róla... nem csak azt kell olvasni, hogy anyucik áradoznak, hogy jajj, mert ő 2 hét után jött ment, semmi baja nem volt, stb. Reálisan kell látni mindkettő oldalt.
júl. 24. 20:43
 18/50 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy hiába kérdezed a kórházat, ha amúgy is csak az ügyeletesnél szülhetsz és az összes orvossal nem tudsz lepacsizni.

Így tényleg csak a magán marad.

Vagy magánszemészet, biztos van az az orvos..

júl. 24. 20:47
 19/50 A kérdező kommentje:

Volt már műtétem, több is.

Mindből könnyen felépültem.

Ennek ellenére a szülés után hónapokig nem voltam önmagam, fájdalmaim voltak, 8 hónap kellett, hogy bárhogy hagyjam a férjem közeledni.

Az orvos, akinél szültem, pedig csak annyit jegyzett meg, hogy ha tudták volna, hogy ekkora a baba, akkor inkább megcsászároznak. Hát, köszi.

Én elhiszem, hogy valakinek mumus a császár, de számomra nem az. Az első babánál is inkább hajlottam afelé, de másokra hallgattam, hülye voltam. Most ezt a hibát nem követem el, így ha bármi is rosszul sülne el, senki mást nem tudok hibáztatni.

júl. 24. 20:48
 20/50 anonim ***** válasza:
42%

Itt nem arról van szó, hogy mumus a császár, hanem tapasztalatok lettek leirva. A nővéremnek pl a császár után volt több hónap a felepulese, ez baromira emberfuggo. Ezeket csak azért írjuk, hogy egyaltalan ne vedd készpénznek, hogy az annyival jobb lesz.

Amúgy egy ismerősöm rettegett a szülési fajdomtol, igy az orvos akihez járt program császár okának ezt írta, valahogy hivatalosabb megfogalmazásban. Tehát ki volt írva programozott császárra, de végül faros volt a baba, így mindenképp úgy szült volna.

júl. 24. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!