Nehéz első szülés lehet indok a második babánál a műtétre? Érdemes lenne inkább magánúton próbálkozni azonnal?
Még nagyon az elején vagyok, 7 hetes a terhesség.
A terhesgondozást magánúton csináljuk, viszont a szüléssel gondban vagyok...
Az előző szülésem szörnyű volt, soha nem szeretném azt újra átélni. Tudom, a császármetszés sem leányálom, az is fáj, ennek ellenére ha választhatok, inkább az.
Viszont Budapest tőlünk 110 km, ott van legközelebb magánklinika. Szóval ha nem muszáj, nem mennénk odáig, nem tudom, hazafelé, frissen műtve milyen lenne az út. De ha nincs más megoldás, kibírom, csak mégis jobb lenne városon belül maradni.
Baratnom surgossegi csaszarral szult, kb 3 napig erezte magat rosszul, aztan semmi baja nem volt. Ezt o mondta, es azt is, hogy amilyen jol viselte, nem is szulne masodjara maskepp.
Anyam meg a masik veglet, engem terrorizal, merthogy egy honapja faros volt a babam, es lehet nem tud megfordulni, es ha csaszar lesz akkor hu meg ha, pedig engem nem erdekel a dolog, csak ugy tesz, mintha o szulne.
Rengeteg tortenetet elolvastam, horrorsztorikat, traumatikus szuleseket, csaszarrol es huvelyi szulesrol ugyanugy. Mindkettonek megvan az elonye es a hatranya, van aki jobban viseli az egyiket a masiknal.
Ahogy a kerdezo leirja, bar nem ment bele reszletekbe (megjegyzem, teljes joggal) en ugy gondolom, nem kell ot gyozkodni az ellenkezojerol. Nem veletlen szeretne ugy, ahogy szeretne, eleg hatarozott elkepzelese van. Nem kell gyozkodni, meg megmagyarazni, meg a szakembereket emlegetni. Plane nem tanacsokat adni, hogy miert valassza megis a huvelyi szulest. Egyszer boven eleg volt neki atelnie azt, amit atelt.
"de sokkal kisebb kockázatot jelent a babára nézve, és rám is."
Pont ezt ugatom, hogy ez nem így van. Megértem, hogy elsőre nem jól alakult, de ha jól emlékszem, azt írtad, hogy a baba nagy is volt. A hüvelyi szülés sem feltétlen kellemes dolog, de sokkal esélyesebb, hogy nincs gond, mint egy csm esetén. Ha mindkettő jól is zajlik, csm után minimum évek, mire a hasi heg úgy ahogy normális lesz. Egy gátmetszés pedig pár hónap után nagyjából jó, 1 év után meg 100%os. Én csak annyit szeretnék ezzel mondani, hogy nézd meg, milyen következményekkel járhat az a műtét és mérlegelj, de komolyan. Bárhogy is döntesz, kívánom, hogy a lehető legjobban alakuljon!
"Baratnom surgossegi csaszarral szult, kb 3 napig erezte magat rosszul, aztan semmi baja nem volt. "
Mekkora kamu, aztán meg fájdalomcsillapítókon élt azt is.... nem értem, minek játsszák a terminátort egyesek, aztán majd ha kérdező is erre számít, majd jön a pofára esés....
Teljesen megértelek. Nekem is borzasztó szülésem volt, harmadfokú gátrepedésem lett, aztán ott tanúskodtak, hogyan álljanak neki összevarni. Úgy néztem ki mint egy térkép, de ez még a kisebbik gond.
Fiam feje annyira összenyomódott, azt sem zárták ki, hogy maradandó sérülése lett. Szerencsére "csak" hónapokig tartott mire teljesen elmúltak a véraláfutásai és nem nézett ki úgy, minta kit összevertek.
Iszonyat fájdalmaim voltak, az orvos műtőben volt, nem volt aki beadja az epidurált.
Mindenki máshogy éli meg, minden szülés más és más a fájdalomküszöbünk.
Nem értem miért kellenek a rosszindulatú hozzászólások!
Kérdező! Szerintem menj magánba, nem fogsz szemészt keresni, aki a semmire ad ilyen papírt. Én múlt hónapban voltam, -7es a szemem, de azt mondta ettől még szülhetek rendesen és le is írta...
Miért nem tudjátok egyszerűen elfogadni, hogy Ő nem akar hüvelyi úton szülni???
Miért kell győzködni?
Értsétek már meg végre, hogy minden ember, minden szülés más!
Tanácsért jött ide, nem azért hogy a cs.m. pro és kontra elvekkel bombázzák.
Tartsuk már tiszteletben, az ő teste, ő döntése.
Nekem császár lett az első. Indítottak túlhordás miatt de a baba is magasan volt, a méhszájam sem volt lent, nagyon nem akart kijönni. Felrakták a ballont az 4-5 centire kitágított, aztán jött az oxi. De onnan csak a fájások jöttek nem tágultam. Este sem tudtam aludni a ballontól, előző este is rosszul aludtam mert tudtam az indításról így délutánra már teljesen kivoltam a fáradtságtól. Ráadásul reggeltől voltak 2 perces fájásaim de semerre sem haladt a dolog. Este 5kor levették az oxit, hogy tudjak pihenni, de hát úgy is jöttek a fájások. 6kor mondták, hogy megcsászároznak, de annyira tele volt mindig a műtő sürgős esetek miatt, hogy végül 1kor kerültem a műtőbe. Ott mondták, hogy a nap legnagyobb babája lett illetve, hogy megszülni is nehéz lett volna mert furán tartotta a fejét.
Őszintén nekem a császár utáni felépülés semmi sem volt. Lehet szerencsés voltam de nagyon könnyen éltem meg az egészet. Mindent tudtam csinálni, amit addig csak más pozíciókban meg óvatosan. Remélem a második is császár lesz VAGY természetes szülés minden oxi meg indítás nélkül. Abban biztos vagyok, hogy második gyerekkel a császár tuti nehezebb lenne, mint az elsővel, de nem megoldhatatlan.
Így ha császárt akarsz, nagyon remélem, hogy összejön. Persze a természetes jobb...stb. de nyugati országokban már meg lehet választani, hogyan szülj, itt meg még egy nyamvadt érzéstelenítést sem kaphatsz. Ott ha valaki természetesen akar szülni, akkor van hogy 48 óráig is hagyják vajúdni, mert kötnek be neki epit aztán tud közben pihenni.
Remélem kérdező, hogy úgy szülsz, ahogy NEKED jó. Elvégre a te tested, te hordod ki a babát, legalább annyi jogos legyen már, hogy eldönthesd hogyan szülsz. Nagyon szurkolok!
Én azt nem értem igazán, hogy ezek a sztorik kit érdekelnek? Miért érzi mindenki úgy, hogy le kell írnia neki mi hogy volt sz*r, vagy nem sz*r? :D
A kérdező azt kérdezte hogyan tudná elintézni különösebb nyomós ok nélkül a program császárt, erre vár választ.
Két természetes szülésem volt, könnyű felépülésekkel, mégis megértem, hogy tud ez olyan lenni, hogy valaki inkább önként vállalja a műtétet... Ahogy azt is megértem, hogy császár is tud olyan lenni, hogy inkább három természetes szülés... Miért kell ezzel egymást vegzálni, most komolyan? Ha mi nők nem tudunk empatikusak lenni egymással, akkor hogyan várjuk el, hogy javuljon a helyzet a szülészet területén kicsiny hazánkban? Hogy számítson a lelkünk, hogy mit akarunk, hogy hogy szeretnénk, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!