Nehéz első szülés lehet indok a második babánál a műtétre? Érdemes lenne inkább magánúton próbálkozni azonnal?
Még nagyon az elején vagyok, 7 hetes a terhesség.
A terhesgondozást magánúton csináljuk, viszont a szüléssel gondban vagyok...
Az előző szülésem szörnyű volt, soha nem szeretném azt újra átélni. Tudom, a császármetszés sem leányálom, az is fáj, ennek ellenére ha választhatok, inkább az.
Viszont Budapest tőlünk 110 km, ott van legközelebb magánklinika. Szóval ha nem muszáj, nem mennénk odáig, nem tudom, hazafelé, frissen műtve milyen lenne az út. De ha nincs más megoldás, kibírom, csak mégis jobb lenne városon belül maradni.
Pontosan.
Biztos, hogy meg sem fogom próbálni a természetes szülést.
Menj a Maternityre. Meleg szivvel ajánlom.
Pont ezen mentem keresztül, mint te. Szövődményes " csodás" első hüvelyi szülés után programcsászárt kértem. Álomszerű volt az egész, nulla fájdalommal. Még a hegfájdalomra is kaptam rendes fájdalomcsillapítót nem kellett érte könyörögni. 1 hét múlva jöttem-mentem már.
Mi 70 km-re laktunk akkor Budapesttől. Ez sem gond, mindent meg lehet beszéni a klinikával.
Ne kínozd magad feleslegesen, ha ki tudjátok fizetni.
Nagyon szépen műtöttek, gyógytornáztam és semmi szövődményem nem lett a csáazár után- nem úgy, mint a hüvelyinél, ahol már bocsánat, de mészároltak odalent, sosem leszek épp.
Esetleg menj Pesten magánkórházba, pcsvel, akkor dátumszerűen úgy mész haza, hogy kisebb forgalom, stb.
Magánban, ha fizetsz, azt csinálnak, amit akarsz.
Írom ezt úgy, hogy az első szülésem egy 24 órás gyötrelmes fos volt, a második meg egy álomszülés, és irtózom a császár gondolatától, de ha neked ez komfortos, akkor ez az útja. Államiban puszira nem fognak műteni.
"Neurológus, szemész, sebész ismerősök vannak, akik tudnának papírt adni. Esetleg pszichiáter."
Nee kockáztass és szerintem ne tartsd magad felesleges bizonytalanságban. Menj magánkórházba, mert államiban - ha épp olyan dokit fogsz ki és ugyebár az lesz bent, aki épp be van osztva - felülbírálhatják ezeket a papírokat (ezek csak javaslatok) és "meg kell próbálnod" természetes úton.
Csak mondom, Németországban ezt a "naaaagy műtétet" simán választhatod, nem kell indokolni, úgy szülsz, ahogy neked jó.
Ha ezt érzed jónak, akkor válaszd ezt és jobb ha elve magánban gondolkodsz. A tanácsokat persze olvasd el, de itt nem tudhatod, hogy kinek hogy zajlott a császár. Nagy különbségek vannak, hogy sürgősségi vagy program. Barátnőmnek volt mind a kettő, azt mondta összehasonlíthatatlanul jobb volt a program. Az sem mindegy, hogy milyen doki műt, nem minden technika ugyanolyan, egy császár is lehet mészárszék, meg kíméletesebb. Ki tudja másokat mondjuk egy kevésbé empatikus kórházban mennyire terheltek fölösleges dolgokkal a császár előtt, alatt és után.
Végül a magánkórház mellett döntöttünk, egyelőre gondolkozunk a Maternity és a Duna Medical között.
A császár is elég erős indok volt, de az is, hogy így bent lehet velem a párom végig, ott is alhat, tisztán, nem ilyen-olyan kiskapukkal, adományokkal, pluszpénzekkel. Mert itt is gondolkodtunk ebben, hogy ha szabad az egyágyas szoba, valahogy elintézzük, lett is volna rá mód, de megint az volt, mint a műtétnél... Függ attól, épp ki lesz bent, stb. Kockáztatni nem akartunk, és nem szeretnék egyedül lenni bent napokat a kórházban.
Nem kis összeg, az tény, de kire költsük, ha nem a családunkra?
Köszönöm szépen a válaszaitok ettől függetlenül! :)
Nem olvastam mindent végig mindent, lehet hogy írta már valaki... de pszichiáter írhat javaslatot császármetszésre, akkor államiban is megműtenek.
A magánkórház addig jó, ameddig problémamentes a terhesség és a császárnál sincs semmi komplikáció. Ha bármi lenne, már tesznek is a mentőbe és küldenek az állami kórházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!