Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha azt mondják be kell feküdnö...

Ha azt mondják be kell feküdnöm, pedig minden rendben, akkor köteles vagyok úgy tenni?

Figyelt kérdés

40+4 hetes terhes vagyok és problémamentes terhességem volt, most sincs semmi gond, annyi hogy ugye túlléptem a terminust, meg 4100 g-ra becsülték a babát, dehát az uh-s orvos is azt mondta, hogy +-10%, tehát akkor ennyi erővel lehet, hogy csak 3600 g?

De ma az orvos mégis azt mondta, hogy holnap 8-ra menjek, be KELL feküdnöm. Nem számítottam erre, úgyhogy nem is ellenkeztem. Múlthéten ugyan itt egy másik orvos azt mondta, hogy ha addig nincs semmi gond, akkor 41. betöltött héten szokták FELAJÁNLANI az indítást.

Eredetileg nem nagyon akarnék indítást, vagyis nem nagyon akarnék oxitocint kapni, már pedig azzal indítanak... Bár probálom magam meggyőzni, hogy azért van jó oldala ennek is, egyrészt már elég "terhes" ez a terhesség nekem, másrészt így legalább nem ér váratlanul az éjszaka közepén a dolog, kényelmesen össze tudunk készülni stb és bemenni. Dehát azért mégse örülök neki. Mi van ilyenkor?

nov. 19. 12:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%

Semmire sem vagy köteles, az indításba sem kell beleegyezned.

Nyilván ha tényleg indokolt lenne az indítás, nem ajánlott ellenkezni, de ha esetleg csak a doki heppje, akkor kérnék másodvéleményt is.

A mi kórházunkban 41+0-n indítanak fixen, de addig én sem feküdtem volna be csak úgy várakozni sem. Engem is ilyen idős terhesen írtak ki rá, de addigra pont spontán beindult.

nov. 19. 12:26
 2/24 A kérdező kommentje:
De ha ma ott nem szóltam, hogy nekem ez nem oké, akkor még tudok valamit csinálni? Gondolom az nem opció, hogy simán nem megyek be, vagy? Hol kérjek másodvéleményt ilyen gyorsan? Nincs igazán külön nőgyógyászom, mindig máshoz jártam.
nov. 19. 12:33
 3/24 anonim ***** válasza:
87%

Mit tudnak csinálni, ha nem jelensz meg? Semmit. Nem tudnak rád rendőröket hívni, hogy bevigyenek. Akkor beleegyeztél a befekvésbe, ezt, mint bármi mást, visszavonhatod.

Ha mindig máshoz mentél, én a helyedben holnap befekvés helyett elmennék a körzeti nőgyógyászatra, mert gondolom ott is mindennap más van, és vizsgáljon meg.

nov. 19. 12:38
 4/24 anonim ***** válasza:
91%

Hát, nyilván nem megy érted a TEK, ha nem mész be. Én örültem volna, ha csak befektetni akarnak 39hetesen, nem indítani a semmiért. De ha csak befektetnek, nem indítanak rögtön, még jól is elsülhet. Annyira stresszelsz ezen, hogy beindul magától 😂 Ilyenkor azért már elég nagy esély van rá.

Viszont arra is számíts, hogy a mérési pontatlanság fordítva is ér! Nekem 630grammal nagyobb volt a becsültnél.

nov. 19. 12:38
 5/24 anonim ***** válasza:
70%

Pont így nem feküdtem volna be, hogy várakozzak ki tudja mennyit! Csak abba egyeztem bele, hogy 41+0-n rögtön indítanak is. De ez annyira megnyugtatott, hogy spontán be is indult, és annyira húztam otthon az időt, hogy 3 perces fájásokkal estem be. Az volt a célom, hogy minél kevesebbet legyek kórházban.

nov. 19. 12:46
 6/24 A kérdező kommentje:

Ja amúgy igazából nem is tudom, hogy pontosan ez, hogy befektetnek mivel fog járni. (Gondolom mindenkinek leesett, hogy első baba 😅)

Rákérdeztem, hogy kb mire kell számítani, azt mondták lesz megint egy nst, majd egy ilyen stressz teszt, tehát oxitocin. De akkor ez még nem feltétlenül jelenti az indítást vagy hogy van ez?

nov. 19. 12:49
 7/24 anonim ***** válasza:
80%

Egyébként engem is majd' 40 hetesen fektettek be egy hétfői napon, azzal az indokkal hogy messze a kórház, meg hogy napi 2 nst. (Magandokimmal beszéltem meg hogy akkor hétfőn délben vár befekvesre.) Aztán végül még ott a dokinak nem érdekelt, meg se hatott stb, aztán vasárnap már sírtam hogy én nem akarok befeküdni (természetesen bementem) hétfőm, keddem, sírással telt hogy nem akarok a kórházba lenni (nem vagyok egy sírós fajta úgyhogy nem is értettem mi van velem) aztán kedd ejfel körül magától beindult a szülés, reggelre meglett a lányom.(40+1)

Pedig úgy volt hogy hétfőn befekszem és kövi hétfőn indítanak, de nagy mákom volt hogy beindult. Ugyhigy az is lehet hogy bemész és a kórházba magától megindul a stressz (?) miatt. Kitudja.😅

nov. 19. 12:50
 8/24 anonim ***** válasza:
73%

Én a másodikkal "tagadtam meg".

40+1 nél 2200g-ra becsülte a doki. közölte, beteg lesz a gyerek, be kell feküdnöm. Egyrészt az elötte lévő mérések mind normális értéket mutattak. Másrészt otthon volt a 2 évesem, így azt mondtam, hogy napközben bármikor bemegyek, de benn nem alszok. A doki kb mindennek is elmondott.

Végül az idegeskedéstől még éjjel beindult a szülés, másnap mentem szülni reggel. 3480g lett a lányom és totál egészséges.

nov. 19. 13:06
 9/24 anonim ***** válasza:
66%
#5! Ok.,de azért 41hetesen már más. Én még csak 39 voltam és az zavart, hogy meg se adják az esélyt, hogy magától meginduljon.(Mellesleg én addigra már megbeszéltem a gyerekkel, hogy mikor szülünk és az is utána volt 😂) Meg ugye nálam nem volt alapos indok, csak ott imádnak indítani, ezért, ha már kiszolgáltatott helyzetben lévő anyukákat fenyeget azzal, hogyha nem indítják akkor, amikor ő mondja, akkor meghal a gyereke, akkor legalább csinálják rendesen.(Ezt már hetekkel előre latja, de érdekes, hogy annyira egyik sincs életveszélyben, hogy befektessék előtte, hogy szemmel tartsák.)
nov. 19. 13:14
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha cselekvőképes vagy (márpedig gondolom nem állsz gondnokság alatt), akkor nyilván azt utasítasz vissza, amit akarsz. Nem kötelező befeküdni, a kórház nem börtön. Ugyanígy nem vagy köteles beleegyezni a szülésindításba sem (sem bármi másba). Az más kérdés, hogy erre mi lesz a reakció az orvosok részéről.

Szerintem csak úgy "nem-bemenni" elég nagy pofátlanság. Azért legalább egy telefont illik megereszteni, hogy "elnézést, nem tudom vállalni a befekvést". Persze ha simán nem mész be, akkor se tudnak mit csinálni, nem fognak rád rendőrt küldeni, hogy vigyenek be.

Egyébként csak megfigyelésre én se feküdnék be, ha a rendszeres bejárás megoldott. Napi egy CTG-re ambulánsan is be lehet járni és a terheléses tesztet is meg lehet csinálni ambuláns keretek között.

Akkor feküdnék be, amikor indítanak is. Az, hogy ez mikor ideális, az meg alapvetően orvosszakmai döntés és egy rakás tényező befolyásolhatja.

nov. 19. 13:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!