Otthonszülést választhatok, császármetszést miért nem? Mikorra lesz törvényileg szabályozva, hogy ha szeretném akkor császárral hozhassam világra a gyermekemet?
A természetes szülés és a császármetszés egyaránt kockázatos. A természetes szülés során sokkal nagyobb az esély az oxigénhiányos állapotra, sérülések bekövetkezésére (mind a babánál mind a mamánál). Sok helyen olvasni továbbá, hogy a természetes szülés a babának is fáj, stresszhelyzet neki is.
Szóval miért nem választhatok?
Nem a magánkórházban való választásra gondolok, nem az orvosok lefizetésére...
Azzal van a problémám, hogy nincs jogom választani; hiába tartom a császárt biztonságosabbnak, hiába rettegek betegesen a természetes szüléstől.
Anyámnak se avatkoztak be a természetes szülésébe, (Megjegyzem ki volt írva császárra, mert rettenetesen vékony volt, és nem vették figyelembe!!!)
eredménye az lett, hogy a 34éves bátyámat még mindig etetni kell, fürdetni, meg öltöztetni, azt, meg, hogy mit éltünk át mellette... Hát köszönöm szépen.
A volt oszt. társamat sem császározták meg, és megfulladt a fia, a másiknál meg tolókocsis lett, sorolhatnék még párat a közvetlen környezetemből, ami %ba nézve igen csak ijesztő.
Én is szeretnék gyereket, pro/kontra érveltem már, a vákummal kitépés (Mert előszeretettel teszik, holott azzal csak kicsit rásegíteni lehetne) stb... Orvosira járok, sorolhatnám az érveket, legyen egy hatalmas vágásom, szenvedjek, engem nem érdekel, ha a gyerekemről van szó! Napokat vajúdni, kinyúlva már szinte eszméletlenül, rá térdelve, ráncigálva kicibálás... Ez nem természetes!
Csak azért akar császárt mert fél... Mindenki ezt szajkózza, pedig a túrót, szerintem nem a fájdalomtól fél, és azt is látom, hogy hiába magyarázza...
Az természetes, hogy 20000 óra szenvedés, lealáyás után mindenféle mesterséges anyag rásegítésével feszegetik ki azt a gyereket? Ugyan már, aki így gondolja az jó nagy marha! Én bizony CSÁSZÁRT VÁLASZTOK, mert megtehetem!
,,A természetes szülés és a császármetszés egyaránt kockázatos. A természetes szülés során sokkal nagyobb az esély az oxigénhiányos állapotra, sérülések bekövetkezésére (mind a babánál mind a mamánál). Sok helyen olvasni továbbá, hogy a természetes szülés a babának is fáj, stresszhelyzet neki is,,
a fent leirt dolog nem igaz a termeszetes szules es az inditoyt ill EDA szules ugyanugy faj a babanak Ez a fajdalom kell mert a tudonek igy a stresszhormonoktol alakul ki az utolso simitasa ez adja meg a loketet az elso lelegzenek.Hany tervezett csaszaros gyereket kell napokig O2 apolni mert nem kapott stresszt es a tudeje ,,vizes,, marad?? Ha nem ertesz az anatomiai fiziologia reszhez ne irj ilyen butasagokat.
Anya oxigenhianya?? lattal mar szulest?? az anya pont hogy a lelegzestol tul van tolve oxigennel ezert zsibbad sokszor keze laba.
A csaszarmetszes egy eletmento beavatkozas csak veszesetben ill varhato veszesetben hasznaljak ami igy helyes.Hiszen a vakbel is nagyon veszelyes dolog megse kerheted ugyanmar vegyek ki beloled mert TE azt akarod mert veszelyesnek tartod.
A no teste huvelye mehe melle a szaporodasra van teremtve kifejlodve.A noi test tud szulni es a babaknak kell a szules alatti stressz hiszen ez inditja a legzest es az anya teste nelkuli eletet.
Minden no tudja osi osztonben hogy kell szulni Ne vegyuk el a noktol ezt a kepesseget aztaz erzest amikor buszken adrenalitol toltve a szules utan babaval a kezedbe elegedetten allapitod meg IGEN EN SZULTEM sajat erobol sajat testbol kepes vagyok ekkora nagy dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!