Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthonszülést választhatok,...

Otthonszülést választhatok, császármetszést miért nem? Mikorra lesz törvényileg szabályozva, hogy ha szeretném akkor császárral hozhassam világra a gyermekemet?

Figyelt kérdés

A természetes szülés és a császármetszés egyaránt kockázatos. A természetes szülés során sokkal nagyobb az esély az oxigénhiányos állapotra, sérülések bekövetkezésére (mind a babánál mind a mamánál). Sok helyen olvasni továbbá, hogy a természetes szülés a babának is fáj, stresszhelyzet neki is.

Szóval miért nem választhatok?

Nem a magánkórházban való választásra gondolok, nem az orvosok lefizetésére...

Azzal van a problémám, hogy nincs jogom választani; hiába tartom a császárt biztonságosabbnak, hiába rettegek betegesen a természetes szüléstől.

2010. nov. 5. 14:08
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
49%
a meh elvesztese pont olyan szelsoseges esett mint szulesnel a halott anyuka...
2010. nov. 6. 20:07
 32/36 anonim ***** válasza:
82%
Megint egy olyan téma, ahol egymás torkának lehet esni. Na és ha választható lesz. Aki normális, úgyse akar császárral szülni, ha nem muszály. Aki meg retteg, meg biztonságosabbnak tartja a császárt, úgyis kisírhja, vagy kifizeti a dokinak, hogy az legyen, amit ő akar. Aki már eldöntötte, azt úgysem itt fogjuk meggyőzni. Pláne, hogy nagyon sok orvos is lobbizik a természetes szülés mellett.Sajnos sok szűk látókörű és számomra saját maga és nem a baba érdekit néző anyukajelölt van. Ez is a civilizáció egyik nagy vívmánya.
2010. nov. 6. 20:42
 33/36 anonim válasza:
0%

Anyámnak se avatkoztak be a természetes szülésébe, (Megjegyzem ki volt írva császárra, mert rettenetesen vékony volt, és nem vették figyelembe!!!)

eredménye az lett, hogy a 34éves bátyámat még mindig etetni kell, fürdetni, meg öltöztetni, azt, meg, hogy mit éltünk át mellette... Hát köszönöm szépen.

A volt oszt. társamat sem császározták meg, és megfulladt a fia, a másiknál meg tolókocsis lett, sorolhatnék még párat a közvetlen környezetemből, ami %ba nézve igen csak ijesztő.

Én is szeretnék gyereket, pro/kontra érveltem már, a vákummal kitépés (Mert előszeretettel teszik, holott azzal csak kicsit rásegíteni lehetne) stb... Orvosira járok, sorolhatnám az érveket, legyen egy hatalmas vágásom, szenvedjek, engem nem érdekel, ha a gyerekemről van szó! Napokat vajúdni, kinyúlva már szinte eszméletlenül, rá térdelve, ráncigálva kicibálás... Ez nem természetes!

2012. okt. 17. 13:50
 34/36 anonim válasza:
0%

Csak azért akar császárt mert fél... Mindenki ezt szajkózza, pedig a túrót, szerintem nem a fájdalomtól fél, és azt is látom, hogy hiába magyarázza...

Az természetes, hogy 20000 óra szenvedés, lealáyás után mindenféle mesterséges anyag rásegítésével feszegetik ki azt a gyereket? Ugyan már, aki így gondolja az jó nagy marha! Én bizony CSÁSZÁRT VÁLASZTOK, mert megtehetem!

2012. okt. 17. 14:53
 35/36 anonim ***** válasza:

,,A természetes szülés és a császármetszés egyaránt kockázatos. A természetes szülés során sokkal nagyobb az esély az oxigénhiányos állapotra, sérülések bekövetkezésére (mind a babánál mind a mamánál). Sok helyen olvasni továbbá, hogy a természetes szülés a babának is fáj, stresszhelyzet neki is,,

a fent leirt dolog nem igaz a termeszetes szules es az inditoyt ill EDA szules ugyanugy faj a babanak Ez a fajdalom kell mert a tudonek igy a stresszhormonoktol alakul ki az utolso simitasa ez adja meg a loketet az elso lelegzenek.Hany tervezett csaszaros gyereket kell napokig O2 apolni mert nem kapott stresszt es a tudeje ,,vizes,, marad?? Ha nem ertesz az anatomiai fiziologia reszhez ne irj ilyen butasagokat.

Anya oxigenhianya?? lattal mar szulest?? az anya pont hogy a lelegzestol tul van tolve oxigennel ezert zsibbad sokszor keze laba.

A csaszarmetszes egy eletmento beavatkozas csak veszesetben ill varhato veszesetben hasznaljak ami igy helyes.Hiszen a vakbel is nagyon veszelyes dolog megse kerheted ugyanmar vegyek ki beloled mert TE azt akarod mert veszelyesnek tartod.

A no teste huvelye mehe melle a szaporodasra van teremtve kifejlodve.A noi test tud szulni es a babaknak kell a szules alatti stressz hiszen ez inditja a legzest es az anya teste nelkuli eletet.

Minden no tudja osi osztonben hogy kell szulni Ne vegyuk el a noktol ezt a kepesseget aztaz erzest amikor buszken adrenalitol toltve a szules utan babaval a kezedbe elegedetten allapitod meg IGEN EN SZULTEM sajat erobol sajat testbol kepes vagyok ekkora nagy dologra.

2012. okt. 17. 20:03
 36/36 anonim válasza:
Az első babám lombikos volt, tehát mar a szülés előtt is volt részem szenvedésben jócskán. 2 lapar, 1 histero mind nagyon fájdalmas műtét volt, falat kapartam főleg az elsőnél. Azt hittem ennel rosszabb mar nem lehet, de a terhesseget is nehezen viseltem a Cukorbetegség miatt főként. Majd kb. 44 óra vajúdás után, úgy hogy szó szerint 3 ejjel nem aludtam 2 percet összesen megszultem hüvelyi uton a fiamat 3,8 kg-al. Hat nem volt egy leány alom az egész, de az a szeretet amit mar pocaklakokent is ereztem iránta minden nehézségen könnyített. A vágást szinte nem is ereztem, es 3 nap múlva mar szaladtam, pedig szülés utan reggel fel se tudtam kelni annyira fajt a medencém, A lányom becsusszant rá 4 évre, már nem akartunk gyereket, es anno azt mondták lombik nelkul nem is lehet mert mindkettő petevezetom teljesen el volt záródva, egy huncut sperma mégiscsak talált egy kis helyet. Szintén nehéz volt, az utolsó hónapban mar sirva könyörögtem hogy vegyék ki mert mar létezni nem tudtam. Hat nem csoda, 4,6 kg lett a lányom es gatvedelemmel hoztam a világra. Kb mint akit a pokol tüzén égetnek, minden pillanatban úgy ereztem hogy itt a vég es nem bírom tovább, es ha tudom előre hogy ekkora tuti én is kisirom a császárt. De most mar tul vagyok rajta, es vegulis nem haltam bele. Büszke vagyok magamra hogy meg tudtam csinálni. Én inkabb a császártól féltem nagyon, 5-6 hétig ugy volt hogy nem uszom meg a méhlepény miatt. Total lelki beteg voltam. A 3 műtét utáni fájdalom a lombik előtt ugyanis sokkal tovább tartott mint a szüléssel járó. A párom a szülő szobán mondta a szülésznőnek hogy nem csoda hogy a nőket teremtették meg erre a "feladatra" ő az első 15 percben feladta volna. Ez sajnos kesobb is jellemző lesz, pl. amikor hetekig non-stop ringattam az ordító gyereket a karomban, akkor uus azt hittem nem bírom tovább, de nem akaszthattam a szögre. Nem egyszeru sem a szülés sem a gyermek nevelés de az eredeti kérdésre válaszolva a tapasztalatom ellenére is csak végső esetben választanám a csaszit, mert a fájdalom szinte azonnal elmúlik ahogy a vajúdás végetér. A tested is nagyon gyorsan regenerálódik. A mehed is hamarabb húzódik vissza. A tesóm császárja utan meg hónapokig Átadták a helyet a buszon mert azt hittem terhes, 3 év mulva hüvelyi uton szült, es 3 hét utan totál lapos lett a hasa.
2014. máj. 25. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!