Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek a férje/párja nézhette...

Akinek a férje/párja nézhette a császármetszést (ablakon át vagy fejnél állva) mit mondott mit látott?

Figyelt kérdés

Csak azért merült fel bennem a kérdés, mert ha még a szülő nő fejénél van a férje,és fogja a akzét vagy beszél hozzá, vagy csak eyütt vannak abban látok értelmet.

De van olyan kórház, ahol a műtő mellett egy kis helységben ablakon át lehet a műtétet nézni. Gondolom a dokik kitakarnak mindent, részben szándékosan.

Vagy nem?

2011. okt. 14. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, elméletben szép ez meg jó, hogy a férfi(apa) legyen mellette a párjának és 100%ban támogassa, szorongassa a kezét...de pl. az én párom ott volt a normál szülésnél, és bár ODA nem látott, de azt tudta hogy gyakorlatilag szétrepesztenek, folyik a vér, stb.

Nagyon helyt állt, utána se volt gond, de lehet más pasikat ez inkább frusztrál, még akkor is ha imádják a párjukat.

szóval császárnál is jobb a "tisztes" távolság, mert az bezony egy hasi műtét, vágással, mindennel. A kis ablak -ha van-tökéletes.

2011. okt. 14. 15:13
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Én már szültem egyszer, bent volt a párom,normál szülés volt.

Én semmit nem láttam - ő mindent.

Rosszul van a vértől - most semmi baja nem volt, sőt! Ő mesélte el azokat a dolgokat amiket én nem láthattam. Ő vágta el a köldök zsinórt, szólt mikor már látszott a lányom feje búbja.

Ezt már átéltük ketten, de nem tudjuk milyen a császáros szülés.

2011. okt. 14. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Tudod nálunk is hasonló a szitu, első természetes, 2. nagy valószínűséggel császár. De az elsőnél beakadt a baba, így vágtak-szabdaltak rendesen, mást se hallott szegény, mint a nagy ollókattanásokat meg alattam kezdett a vértócsa gyűlni.... Szóval az is más, ha "rendes" a szülés menete, és azt látja hogy kulimászosan ugyan, de kijön a baba. Szóval , érted.

De ennek ellenére ez is megbeszélés kérdése, lehet ugyanúgy reagált volna a Te párod is mint az enyém, mert mint írtam fent, ő hősiesen "helytállt", és a házaséletünkben sem történt változás.Szóval lehet hogy a császárra is simán bejöhetne felöltözködve, bár az tényleg műtét. Majd megbeszélem vele....

2011. okt. 14. 15:35
 4/9 anonim ***** válasza:
ill. úgy tudom, ez a dokitól/kórháztól is függ, mert úgy rémlik, van ahol tényleg beengedik az apukát, videózhat stb. császár alatt is. Bár ez csak rémlik. Kellene egy megerősítőbb válasz nekem is....
2011. okt. 14. 15:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Engem császároztak és az én férjem bent volt a műtőben,fel se merült benne hogy nem jön be.Ott ült végig a fejem mellett és nem látott semmit,mivel le voltam takarva.A császárnál még annyit se lát mint egy sima szülésnél.
2011. okt. 14. 15:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Engem is vágtak, mert másképp nem fért ki a lányom.

Ő mesélte el hoyg milyen az,stb..volt ott is vér bőségesen.

Nem undorodott meg tőőlem, sőt.

Azóta is hallgatom,hogy akár ki meséli el neki a szülést,hogy mennyire kemény dolgo, ha nem éli át mellettem sosem ilyennek képzeli el,és azóta is nagyra becül érte.

Én meg őt,hoyg ott volt, és hoyg fel sem merült benne hoyg ne legyen ott.

2011. okt. 14. 15:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Császárom volt és a férje. Neki nem jött be, többször tuti nem jön be.
2011. okt. 14. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én az ÁEK-ben szültem császárral és ott ez az ablakos megoldás van. Sok mindent nem látott, csak sok vérről beszélt meg meg arról, hogy véres rongyokat dobáltak hátra meg amikor a doki felemelte a babát, hogy én is lássam, akkor látta meg Ő is és kb. ennyi. Igazából nem látott semmit, körbe voltam paravánozva csak a fejem látszott ki.
2011. okt. 14. 18:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a fejemnél ült a férjem, a nyakamtól lefelé meg egy hatalmas pányva takarta ki a látványt. Később kérdeztem, de azt mondta, nem látott semmit. Viszont nagy lelki segítség volt, hogy ott volt velem és nagyon büszke is volt, mert neki adták oda a babánkat - ő mutogatta a fejemnek, amíg befejeztek, majd ő vitte ki a melegítőbe.
2011. okt. 15. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!