Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszést lehet "kérelme...

Császármetszést lehet "kérelmezni"?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék már egy kisbabát,párommal dolgozunk is rajta,de borzasztóan megrémít a szülés gondolata.Fájdalomtűrő képességem egyenlő a nullával.Hallottam már borzalmas történeteket a vajúdásról és a császárról is egyaránt.Akármennyit fizetnék érte,ha fájdalom nélkül szülhetnék.Vannak ilyen klinikák Magyarországon,ahol ez lehetséges?Vagy esetleg külföldön?
2011. júl. 29. 10:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk császárt csak indokolt esetben alkalmaznak, kérni nem lehet. Ráadásul ahol én szültem, ott úgy nézett ki a dolog, hogy az orvos, aki meg akarta császározni a mellettem fekvő kismamát, engedélyt kelett, hogy kérjen az osztályvezető főorvostól!!! Oszt.vezető fődoki jött, megvizsgálta a kismamát, és úgy adott engedélyt a császárra!

Amúgy nyugi, én is rettegtem a szüléstől, de túléltem :)

2011. júl. 29. 11:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: még valami! Ismerek egy nőt, aki pánikbeteg, neki a pszichiátrián írtak egy papírt, hogy az esetlegesen fellépő pánikroham miatt nem alkalmas hüvelyi úton történő szülésre, így őt császározták! Ilyen is van.
2011. júl. 29. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs orvosi indok, akkor hivatalosan nem lehet kérni. De minden kórházban akad olyan orvos, aki vállal előre megbeszélt császárt, nyilván ez fizetős.

De én nem nevezném fájdalommentesnek a császárt, mert ugyan maga a műtét ugyan nem fáj, de utána nem egy leányálom. Alternatív megoldásként szóba jöhet az EDA, azzal is fájdalommentesen szülhetsz, és még hasi műtét sem kell hozzá.

Zárójelben jegyzem meg, hogy a szülés nem hasonlítható más fájdalomhoz, talán az ösztön miatt, ami segít világra hozni a gyereket. Én is betegesen irtózom még egy tűszúrástól, vagy foghúzástól is, mégis mind az 5 gyerekemet természetes úton, fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Mert az másfajta fájdalom volt, mint az addig általam ismertek.

De mint írtam, az EDA is megoldás lehet számodra.

2011. júl. 29. 11:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát, szerintem abszolút fájdalommentes megoldás nem létezik. Én császárral szültem, és valóban utána két napig baromira fájt a seb helye. Sőt, mikor a műtét után nem sokkal mondták, hogy menjek zuhanyozni, azt hittem, beszarok a fájdalomtól (pedig nekem magas a tűrésküszöböm). A szobatársam később elmesélte, hogy ő, látva engem, azt hitte, jó, ezt meg lehet csinálni, majd mégis képtelen volt felkelni, annyira fájt.

De: jó sztorikat is kéne hallgatnod a szülésről, mert van olyan is, akiből pikk-pakk kipottyan a gyerek. :)

2011. júl. 29. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Hivatalosan, orvosi indok nélkül, nem lehet kérni a császármetszést. De én is tudom, hogy a mi kórházunkban is van olyan orvos, akinél el lehet intézni, hogy császár legyen. Ez mondjuk állami kórház. Hogy a magánklinikákon, mi a helyzet, azt nem tudom...

Amúgy én is ezt éreztem terhesség előtt, illetve a terhességem alatt sokáig, mint te. Nem tudtam elképzelni, hogy természetes úton szüljek, még a gondolatától is undorodtam. A fájdalom küszöböm nekem is nagyon alacsony. Mindenképpen császármetszést akartam. Meg is akartam beszélni az orvosommal, hogy mit szólna hozzá, de szerencsére nem volt alkalmam felhozni, mert azt hangoztatta, hogy ő, ha minden rendben a természetes szülés híve. Így nem mertem mondani.

Végül természetes úton szültem fájdalomcsillapítás nélkül. Egyáltalán nem bántam meg. Sőt, a szülés után pár nappal, már újra szültem volna.(Igaz szerencsére nekem teljesen komplikáció mentes volt)

Tény, hogy nagyon fájdalmas dolog. Volt olyan pillanat a vajúdás alatt, amikor könyörögtem, hogy császározzanak meg, mert azt hittem nem bírom tovább. De abban a pillanatban, hogy megszületett a fiam, minden fájdalmat elfelejtettem. Ha még egyszer szülök, minden pénzt megadnék azért, hogy természetes úton szülhessek.

Tudom, ez, hogy leírtam a saját tapasztalatomat, valószínűleg nem fogja megváltoztatni a véleményedet, érzéseidet. Szülés előtt rám sem hatottak ezek a kijelentések, mint pl. "túl lehet élni", "ez az igazi szülés", "a császár utólag fájdalmasabb" stb, mert nem tudtam még, hogy miről van szó. De remélem te is olyan szerencsés leszel mint én, és 360 fokos fordulatot vesznek érzéseid a szüléssel kapcsolatban.

2011. júl. 29. 12:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én a helyedben inkább az epidurális érzéstelenítésen gondolkodnék. Én kértem, mire kezdődtek volna a durvább fájások, már hatott, és végig a szülés alatt, sőt még utána a varrások is hatott, és semmi fájdalmam nem volt. Utána pedig sokkal hamarabb regenerálódsz, mint egy műtéti sebbel a hasadon. Ez pedig ugye nagyon nem mindegy, mert addigra egy kisbabád is lesz, akit el kell látni a nap 24 órájában, és nem érsz rá nagyon lábadozni. Minden jót Neked! Üdv, 19 hónapos kisfiú anyukája.
2011. júl. 29. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én is ugyanígy kértem.az én orvosommal meg lehetett bewszélni hála az égnak,ráadásul nagyon jó,elismert orvos Budapesten.igaz,hogy rossz volr az első 2 nap császár után,de a sima szülés után sem olyan jó ülni,nagywcre menni gondolom..stb..én a 3 nap már bőven jól voltam 6 nap után már nem is éreztem a műtét helyét.

akiket velem egyszerre császároztak,mindenkinek ez volt a véleménye..nekem is óriási félelmem támadt,ha a szülésre gondoltam.még valószínű,hogy stzülni fogok,legalább egyszer,biztos,hogy császárral fogom a következő babámat is.ha mégegyszer nekiindulnék,ugyanúgy császárt kérnék..

2011. júl. 29. 17:56
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó válaszolóval teljesen egyetértek

Nem borzasztó a császár sem.Nekem egy-két napig fájt,de nem annyira hogy úristen.Viszont ismerősöm normálisan szült és had ne mondjam hetekig fájt neki a gátseb,szarni se tudott,hashajtózta magát,annyi gáz volt.Ráadásul utánna a méhe is begyulladt.Hát ez nekem nem hiányzik....

2011. dec. 14. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!