Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthonszülést választhatok,...

Otthonszülést választhatok, császármetszést miért nem? Mikorra lesz törvényileg szabályozva, hogy ha szeretném akkor császárral hozhassam világra a gyermekemet?

Figyelt kérdés

A természetes szülés és a császármetszés egyaránt kockázatos. A természetes szülés során sokkal nagyobb az esély az oxigénhiányos állapotra, sérülések bekövetkezésére (mind a babánál mind a mamánál). Sok helyen olvasni továbbá, hogy a természetes szülés a babának is fáj, stresszhelyzet neki is.

Szóval miért nem választhatok?

Nem a magánkórházban való választásra gondolok, nem az orvosok lefizetésére...

Azzal van a problémám, hogy nincs jogom választani; hiába tartom a császárt biztonságosabbnak, hiába rettegek betegesen a természetes szüléstől.

2010. nov. 5. 14:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
29%
14:19, 14:33: Én is a hüvelyi szülés mellett vagyok, mármint, hogy az a természetes folyamat, a császár pedig egy műtét. De egy nőnek a mai világban, orvosi felszereltséggel, legyen joga eldönteni, hogy akar-e császárt vagy sem. Külföldön is sok helyen választják a nők, az ő dolguk és joguk. Ennyi.
2010. nov. 5. 14:55
 12/36 anonim ***** válasza:
80%

mert a császármetszés műtét. és nem biztonságosabb, csak te hiszed így, az orvostudomány nem....

az ilyem mők miatt nézzik le a császárosokat.

mert akkor végeznek császárt, ha indokolt, ha a kismama nem tágul, ah téraránytalanság éll fent, ha a méhlepény lnt van, ha harántfekvéses a baba, stb, de csak azért, mert a kismama nem akar nyomni, azért nem.

ahhoz, hogy rendesen legyen teje az anyukának, szükséges a vajúdás, amikor oxitocin termelődik, amitől beindul a méhösszehúzódás, a tejtermelés.

csásszárral szült anyukáknak méhösszehúzót injekcióznak a fenekébe, fájdalomcsillapítókat esznek szülés után, míg a hüvelyi úton sólt nők max jegelik a gátsebüket. nem véletlenül gyorsabb a lábadozás hüvelyi szülés után, mivel a szervezetet nem terheli meg annyira.

tudom, hogy bántó amit írok, de azért nem Te dönthetsz, mert az orvosok tudják jobban

2010. nov. 5. 15:01
 13/36 anonim ***** válasza:
83%

szerintem elég butaság, ha ilyen kockázatos műtétre vágyik valaki...

[link]

2010. nov. 5. 15:07
 14/36 anonim ***** válasza:
78%

"A császármetszésnek többféle szövődménye lehet, amelyekről érdemes előzetes felvilágosítást kérni az orvostól"

Szerintem nem kéne hozzá nem értő terhes nőknek beleszólni az orvos dolgába...

2010. nov. 5. 15:35
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Szültél már? Megértem, hogy rettegsz, én is így voltam. Pláne, hogy a 2. gyerekre azt mondták uh-n, hogy 5 kg.

De ennek ellenére másfél óra alatt megszültem (csak 4,3 kg volt), már másnap ültem, 2 hét múlva el is felejtettem az egészet. Császáros ismerősöm meg 2 hét múlva is csak sámlival tudott felmászni az ágyra, nem tudott pisilni, mert nem érezte az ingert, mert valami ideget átvágtak neki, alig bírt még menni is. Szóval én örülök, hogy nem császároztak, szerintem ne ezen bosszankodj, inkább próbálj lelkileg felkészülni egy könnyű szülésre.

2010. nov. 5. 15:35
 16/36 anonim ***** válasza:
79%
Otthonszülést sem választhatsz. A császárt meg szerintem soha nem fogják behozni választhatónak. Mindamellett, hogy sokkal drágább sokkal nagyobb az esélye a komplikációnak is. Azt csak te hiszed, hogy jobb, mert közben elérzéstelenítenek, de utána sokkal rosszabb.
2010. nov. 5. 15:37
 17/36 A kérdező kommentje:

Az orvos jobban tudja:

Amikor az 5 órája oxitocinnal vajúdó kismama sírva könyörög a császárért, de az orvos ennek ellenáll, mert ez a természet rendje (rosszabb esetben lekezelően még közli is, hogy nem fájhat annyira...), meg a vajúdó nőnek választása nincs, törődjön bele. Majd újabb 5 óra szenvedés után mindenféle mesterséges rásegítéssel kinyomják a kismamából a gyereket. Első szülés esetén ezt általában nem ússza meg az anyuka anélkül, hogy "ne repedne szét" A baba jobb esetben kisebb zúzodásokkal megússza. De az orvos jobban tudja...

Egy emberi lény fekszik a szülőágyon, aki szeretne dönteni; mert úgy érzi, hogy vannak korlátai (fájdalomküszöb, félelelem), melyeket nem szeretne feszegetni

Van továbbá 2 nagyon fontos alapelve az Egészségügyi törvénynek: az emberi méltósághoz való jog és az önrendelkezési jog. Vannak törvényi korlátok ezek esetében is, de az alapelv jelleget figyelembe kéne venni...

2010. nov. 5. 16:03
 18/36 anonim ***** válasza:
11%
mar olyan unalmas az a duma hogy ez a termeszetes modja meg ilyenek ...es akkor mi van azokkal az elkeseredett nokkel akik nem esnek teherbe es lombikkal probalkoznak? Gondolom szerintetek az mas pedig az sem termeszetes...ez olyan eroltetett. ha megtermekenyulhetek mashogy is akkor miert ne szulhetnek ugy ahogy akarok? az elso valaszolonak volt igaza. Csupan azert nem mert tul draga az allamnak. A csaszar is egy nagyon szep elmeny tud lenni es bar valoban vannak kockazatai de 1-el sem tobb mint a termeszetes szulesnek. Arrol mar nem is beszelve hogy az idealis ujszulott sulya 2,8-3,8 kozott van ehhez kepest a nok sorra kinlodnak az oriasi babakkal..hat ez a kinlodas sem kimondottan tesz jot a gyereknek.
2010. nov. 5. 17:01
 19/36 anonim ***** válasza:
14%
17:01es vagyok ja es meg csak annyit hogy azok a nok akik az otthonszulest valasztjak csak fosnak a korhaztol es ezt nem tudjak lekuzdeni...normalis asszony nem teszi ki magat es gyereket ilyen veszelynek csak azert hogy otthon maradhasson es legyen par veres pucer kepe
2010. nov. 5. 17:03
 20/36 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem kicsit tulratteged az egészet mert az ismerősnek rossz élménye volt és szépen belédsulykolta az összes sértettségét. Lehet hogy egy nagyon könnyű 3 órás szülésed lesz. Miért itélkezel olyan dolog felett amin még nem vagy túl?
2010. nov. 5. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!