Otthonszülést választhatok, császármetszést miért nem? Mikorra lesz törvényileg szabályozva, hogy ha szeretném akkor császárral hozhassam világra a gyermekemet?
A természetes szülés és a császármetszés egyaránt kockázatos. A természetes szülés során sokkal nagyobb az esély az oxigénhiányos állapotra, sérülések bekövetkezésére (mind a babánál mind a mamánál). Sok helyen olvasni továbbá, hogy a természetes szülés a babának is fáj, stresszhelyzet neki is.
Szóval miért nem választhatok?
Nem a magánkórházban való választásra gondolok, nem az orvosok lefizetésére...
Azzal van a problémám, hogy nincs jogom választani; hiába tartom a császárt biztonságosabbnak, hiába rettegek betegesen a természetes szüléstől.
mert a császármetszés műtét. és nem biztonságosabb, csak te hiszed így, az orvostudomány nem....
az ilyem mők miatt nézzik le a császárosokat.
mert akkor végeznek császárt, ha indokolt, ha a kismama nem tágul, ah téraránytalanság éll fent, ha a méhlepény lnt van, ha harántfekvéses a baba, stb, de csak azért, mert a kismama nem akar nyomni, azért nem.
ahhoz, hogy rendesen legyen teje az anyukának, szükséges a vajúdás, amikor oxitocin termelődik, amitől beindul a méhösszehúzódás, a tejtermelés.
csásszárral szült anyukáknak méhösszehúzót injekcióznak a fenekébe, fájdalomcsillapítókat esznek szülés után, míg a hüvelyi úton sólt nők max jegelik a gátsebüket. nem véletlenül gyorsabb a lábadozás hüvelyi szülés után, mivel a szervezetet nem terheli meg annyira.
tudom, hogy bántó amit írok, de azért nem Te dönthetsz, mert az orvosok tudják jobban
szerintem elég butaság, ha ilyen kockázatos műtétre vágyik valaki...
"A császármetszésnek többféle szövődménye lehet, amelyekről érdemes előzetes felvilágosítást kérni az orvostól"
Szerintem nem kéne hozzá nem értő terhes nőknek beleszólni az orvos dolgába...
Szültél már? Megértem, hogy rettegsz, én is így voltam. Pláne, hogy a 2. gyerekre azt mondták uh-n, hogy 5 kg.
De ennek ellenére másfél óra alatt megszültem (csak 4,3 kg volt), már másnap ültem, 2 hét múlva el is felejtettem az egészet. Császáros ismerősöm meg 2 hét múlva is csak sámlival tudott felmászni az ágyra, nem tudott pisilni, mert nem érezte az ingert, mert valami ideget átvágtak neki, alig bírt még menni is. Szóval én örülök, hogy nem császároztak, szerintem ne ezen bosszankodj, inkább próbálj lelkileg felkészülni egy könnyű szülésre.
Az orvos jobban tudja:
Amikor az 5 órája oxitocinnal vajúdó kismama sírva könyörög a császárért, de az orvos ennek ellenáll, mert ez a természet rendje (rosszabb esetben lekezelően még közli is, hogy nem fájhat annyira...), meg a vajúdó nőnek választása nincs, törődjön bele. Majd újabb 5 óra szenvedés után mindenféle mesterséges rásegítéssel kinyomják a kismamából a gyereket. Első szülés esetén ezt általában nem ússza meg az anyuka anélkül, hogy "ne repedne szét" A baba jobb esetben kisebb zúzodásokkal megússza. De az orvos jobban tudja...
Egy emberi lény fekszik a szülőágyon, aki szeretne dönteni; mert úgy érzi, hogy vannak korlátai (fájdalomküszöb, félelelem), melyeket nem szeretne feszegetni
Van továbbá 2 nagyon fontos alapelve az Egészségügyi törvénynek: az emberi méltósághoz való jog és az önrendelkezési jog. Vannak törvényi korlátok ezek esetében is, de az alapelv jelleget figyelembe kéne venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!