Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés utáni székrekedés?

Császármetszés utáni székrekedés?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ma egy hete, hogy megcsàszároztak. Pénteken a kórházba kaptam hashanjtót, ami kipucolt, szombaton haza engedtek. Szombat, vasárnap, hétfőn nem volt székletem így hétfőtől elkezdtem inni a stadalaxot és levolacot, de nem sikerült tőle wc-re menni, csak az aranyerem jött le. Így hétfőn reparon kúp és kenőcsöt is elkezdtem hasznàlni. Keddtől iszom a dulcosoftot is(ezeket mind az orvosom javaslatára)kedden nagy nehezen hasmenéssel lett székletem. Azt mondták nekem, hogy folytassam a dulcosoft ivàsàt. Iszom is, de tegnap sem lett tőle székletem se ma. Hìvtam az orvost, aki tamarin lekvàrt mondott, hogy vegyek ill. Glicerines kúpot. Kérdésem mivan akkor, ha nem indul meg ezektōl sem? Meddig várjak? Ugye holnap már péntek, hétvégén az orvosom sincs. Mit tehetek még az èrdekèben, hogy valami történjen? Mi lehet az oka, hogy nem akar beindulni a bélműködésem?

nov. 7. 16:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Miket eszel egy nap? Mennyi vizet iszol?
nov. 7. 16:57
 2/15 anonim ***** válasza:
Szedsz vasat? Nekem a vastól volt szülés után székrekedésem. (a hemoglobinom a béka segge alatt volt, úgyhogy muszáj volt brutál mennyiségben szednem)
nov. 7. 17:08
 3/15 A kérdező kommentje:
4-5litert, hogy legyen tejem. Azt elfelejtettem mondani, hogy meleg vizet is iszom hátha beindítja a bélmozgást. Tegnap reggelire egy lekváros zsömlét( orvos javaslata volt a lekvár) ebédre egy leves szedő húslevest( tészta, répa, zöldség) délután egy sonkás zsömle.
nov. 7. 17:08
 4/15 A kérdező kommentje:
Kellett volna szednem, de ez miatt tolódik, mert így sem birok wc-ni.
nov. 7. 17:09
 5/15 anonim ***** válasza:
16%
Valószínűleg már a terhesség alatt is gondod volt a székleteddel, ha aranyered van, nem hashajtóval kellett volna, hogy tömjenek, hanem étrendi tanácsokat kellett volna adjanak. :-( Sok rost: zöldségek, nyersen is, gyümölcsök, zabpehely pl. zabkása formájában, aszalt szilva, lenmag, kefír/joghurt (ez utóbbiba lehet tenni zabpelyhet, lenmagot, aszalt szilvát) és sok folyadék, ez utóbbi a szoptatás miatt is fontos ha szoptatsz. Magnézium? Ha érzékeny vagy rá (mármint hasmenést okoz normál estben) akkor olyat keress, amiben édesítőszer van, hogy az is rásegítsen. Mondanám a mozgást, így egy héttel a császár után már kezdhetsz mozogni, bár gondolom tornához segítséget sem kaptál ha ilyen szuper kórházban szültél. :(
nov. 7. 17:11
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon kevés ez az étel. Ennyit a nagy fogyózós időszakomban ettem. És nekem is 3-4 naponta volt székletem. Mert ennyi kajából mennyi székletet várunk?

Pont annak megfelelő amennyit megeszel.

Gyümölcs, zöldség, tejtermék, rostok merre vannak? Én nem látok az étrendedben.

nov. 7. 17:12
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
"Tegnap reggelire egy lekváros zsömlét( orvos javaslata volt a lekvár) ebédre egy leves szedő húslevest( tészta, répa, zöldség) délután egy sonkás zsömle." 5-ös vagyok: ez borzasztóan kevés étel egy szoptatós anyának, egyél ennél sokkal többet! Táplálóan kell most étkezned, naponta 5-6x étkezned, megfelelő, jó minőségű fehérje és szénhidrát + zsír (hús, hal, változatos gabona és zöldségköretek, tejtermékek válozatosan, tojás stb.).
nov. 7. 17:13
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen tudom, de a szûlés óta iszonyat nem volt semmi étvágyam eddig ezt is nagy nehezen erőltedtem le. Egy egész délelőtt rágtam azt a zsömlét. Nem volt probléma a szèkletemmel terhesség alatt.
nov. 7. 17:18
 9/15 A kérdező kommentje:
Akkor nem kell attól tartanom, hogy így marad? :( Be vagyok parázva keményen, illrtve meddig várjak, hogy legyen? Orvost sem szeretném folyamat zaklatni, de hétvègen sem lesz.
nov. 7. 17:21
 10/15 anonim ***** válasza:
Napi 2 zsemlével meg valami egy tányér ebéddel nehezen fog helyreállni, akármennyit is iszol, és előbb-utóbb gondok lesznek a tejeddel is, napi 3-400 plusz kalória a normál étkezésen felül, hogy szoptatsz (és amennyit eszel az még a normál étkezéshez sem elegendő, pláne nem megfelelő minőségű kalória és tápanyag). Első körben próbálj meg kb. BÁRMIT enni, amit kívánsz, akkor egyél, amikor megkívánod, ha csak pár falatot, akkor annyit. Krémlevesek, levesek, gyümölcs, McDonalds... semmit nem kívánsz? :-( Általában az a jellemző, hogy ilyenkor óriási étvágya van az embernek, már csak azért is, mert sokan az utolsó hetekben már keveset esznek, már csak azért is, mert a gyomruk össze van szűkülve, és aztán a szülés és szoptatás beindítja az étvágyat.
nov. 7. 17:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!