Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy indultak a fájások, és...

Hogy indultak a fájások, és mikor mentetek be a kórházba?

Figyelt kérdés

Nektek hogy kezdődtek a fájások, milyen mértékűek voltak, mielőtt elkezdődött a szülési fájdalom.

Most vagyok a 6. Hónapban, és nekem ez az első szülésem. Érdekelnek az anyukák élményei, tapasztalatai. Most a szülés kezdete foglalkoztat, hogyan kezdődik, mi az a fájdalom, vagy jel, amikor már érdemes menni a kórházba.

okt. 29. 23:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
5 órája szivárgott a magzatvíz amikor elindultam a kórházba, az úton kezdődtek a fájások, szabályos 5 percesek, előtte semmi nem volt
okt. 30. 01:54
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

Majus 14-re voltam kiírva, május 15-én hajnalban fájásokra ébredtem. 10 percenként jött nagyjából. Egy idő után elmentem fürdeni, de utána elmúltak.

Délelőtt mennem kellett NST-re. Nem mutatott semmit, de mivel mondtam, hogy hajnalban fájások voltak, megvizsgált a doki. Mondta, hogy bő 1 ujjnyira nyitva vagyok, délután találkozunk a 3 perces fájásoknál.

Ebéd után aludtam egyet, közben a férjem elment focira. 5 körül elkezdtem valamit érezni. 6 körül ért haza a férjem, 10 percenként jöttek a fájások. De egyáltalán nem volt vészes. Nem is voltam biztos benne, hogy ez az.

Még átmentünk valamiért barátnőmékhez a szomszédba, 2 háznyira laknak. Ott azért párszor meg kellet kapaszkodnom már. Hazafelé hívtam szülésznő barátnőmet, hogy honnan tudom, hogy ez tényleg az? Azt mondta, feküdjek le a kanapéra, és ha már nem esik jól feküdni, akkor tudni fogom. Igaza is lett. Közben a férjem hívta anyósomat, hogy úgy néz ki, lesz valami, valószínűleg jönni kell a nagylányhoz.

Este 9-kor mondtam, hogy jöhet, addigra szépen 5-6 perces fájások voltak. Jött is, közben beszélgettünk (én nem, én a kanapé előtt térdeltem a szőnyegen). Aztán egyszer csak elkezdtek 3 percesek lenni. Na mondom akkor siessünk.

22:10-kor indultunk el a kórházba, 23:02-kor született a fiam. Jött, mint a gyorsvonat. :)

A kórházban először NST-t akartak csinálni, aztán rámnézett a doki, és mondta, hogy "Ennyire?". Mondom igen. Akkor szülőszoba.

Átöltöztem, felvették az adatokat, ezzel ment el sok idő. Kb.22:40-kor mentem be a szülőszobába, a férjem 22:47-kor Jött utánam. Bejött, elfolyt a magzatvíz, azonnal tolófájások. És 10 perccel később kint is volt a baba.

Az első gyereknél befektettek, éjszaka elkezdett szivárogni a víz. Fájás nem volt, oxit kaptam, szenvedtem, majdnem császár lett, mert nem tágultam. Éjfélkor kezdődött, délre született meg. Nagyon sokat szenvedtem, kézzel tágítottak, méhszáj lazító injekciót kaptam, durva volt.

Ezek után úgy voltam, hogy ha lehet, a másodiknál minél tovább otthon vajúdnék. És sikerült is.

okt. 30. 06:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Egy darab fájás nélkül a kiírt napon elfolyt a magzatvíz hajnalban. Oxitocinnal sem volt fájás, se tagulás, 14 óra múlva császároztak, rosszul volt befordulva.
okt. 30. 07:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Be kellett mennem indításra. Bementem, mielőtt kipakoltam, elöntött a magzatvíz. Nem volt még fájásom, csak alig észrevehető menstruáció jellegű és zárt voltam, szóval megkaptam a ballont, ami amúgy is tervben volt. Nem sokkal később egyre erősödő fájdalmaim lettek és hamar rendszereződött is. A tágulás is nagyon beindult. A vége másnap mégis császár lett☹️
okt. 30. 08:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Hajnal 2-kor a pisilésnél elment a nyákdugóm. Ahogy visszafeküdtem az ágyba, azonnal jöttek 7-10-5-3-15-9 percenként a görcsölős/mesntruációs/szúrós fájások. Ezeket még bírtam egy mukk nélkül.

Délután már a labdán, az ágyban, a kádban fetrengtem a fájdalomtól.

Estére már káromkodhatnékom volr, annyira fájt, és hangosan nyekeregtem.

Este 9-re rendszeres 5 perces fájásaim lettek, akkor mentünk be a kórházba.

Hajnal 3-ra megszületett a kisfiam.

okt. 30. 12:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Első alkalommal este 9 körül kezdődött, kb 15 percenként menstruáció jellegű fájdalommal. Nem is tudtam, hogy ez most vajúdás-e vagy csak simán jósló. Éjszaka nem aludtam éjféltől 4-ig, volt 2 óra szünet, ekkor pihentem, 6 körül újra kezdődtek, mostmár 7-8 percesekkel. Reggel amúgy is mennem kellett nst-re, 2 cm-re volt ekkor nyitva a mèhszáj, befektettek de azzal, hogy meglátjuk lesz-e belőle valami, ha nem akkor másnap haza mehetek. 5 óra múlva megszületett a kisfiam, d.u 2 előtt nem sokkal.

Második szülésnél a 35. Héten kezdődtek jóslók, mindig este 8-9 között és 2-3 órát tartottak. 36. Héten is ugyanez volt egy este, éjfél körül már kezdtem aggódni, hogy ez talán mégsem jósló. Férjem virrasztott mellettem, sorozatot nézett, én ekkor már nem tudtam figyelni, 7-8 percenként jöttek a fájások. Elküldtem aludni egyet, hogy legalább ő ne éjszakázzon. 3 előtt nem sokkal ébresztettem, hogy szerintem idő van, induljunk. Majdnem 4 lett mire beèrtünk a kórházba 3-4 perces fájásokkal, 5.20-kor pedig megszületett a babám.

Első alkalommal fájdalmasabb volt a vajúdás, másodszor pedig a kitolás. Én akkor tudtam, hogy ez már szülés lesz, amikor nem birtam elaludni a fájásoktól. Plusz mielőtt elkezdődött volna, előtte délután késztetést éreztem rá, hogy pakoljak. Átnèztem a táskámat, betettem ami még hiányzott, szekrényben rendezgettek a baba ruháit. Mindkét alkalommal így volt. :)

okt. 30. 12:52
 7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
okt. 30. 16:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Késő délután 10 perces fájásokkal kezdődtek. Aztán 6-7 percesek, majd szabályosan 5, végül 3 percesekkel indultunk be a kórházba este 11 körül.

Reggel 5-kor meglett a baba.

okt. 31. 06:01
 9/12 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, első szülésem volt.
okt. 31. 06:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Az hogy hány perces a fájdalom, ha 5 perces az azt jelenti, hogy 5 percenként jön a fájdalom, vagy 5 percig tart? Hogy van ez pontosan?
okt. 31. 14:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!