Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A CTG érzékeli a jósló fájásokat?

A CTG érzékeli a jósló fájásokat?

Figyelt kérdés

Ma reggel voltam CTG-n amin határozottan látszódtak az összehúzódások, mégpedig rendszeresen jöttek, nem össze-vissza. Érzetem őket, de nem fájt, azóta nem erősödtek.

Ez jóslófájás lehetett és azt érzékelte a CTG, vagy egyszerűen csak a szülési fájásokat nem érzem fájdalmasnak.

Bocsi, első terhesség, így nem tudom pontosan mit is kéne éreznem.

(40. hetet betöltöttem)

okt. 25. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendes fájások lettek volna nem engedtek volna haza.

Én 10-12 perces fájásokkal mentem utolsó nst-re (ez csak a szívhangot nézte). Bementem kiértékelésre az orvoshoz, mondtam, hogy már vannak fájások, megvizsgált, 2 centire nyitva voltam, úgyhogy át is küldött a szülőszobára. (Onnan még 24 óra volt mire baba lett)

Szóval nyugi, nem engednek haza, ha már vajúdsz.

okt. 25. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem egy napig benn tartottak megfigyelésen, reggeltől estig. Este indították a szülést.

Reggeltől a szülés végéig ótánként 10perc ctg volt.

Amíg 0 fájással feküdtem a váróba, a ctg olyan értékeket mutatott, ami elméletileg nagyon fájt volna.

Ezzel szemben a szülésnél beszóltak, miközben az életemért küzdöttem a fájásokkal, hogy ez a gép szerint kb semmi...

okt. 25. 16:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, észre fogod venni, ha vajúdsz.
okt. 25. 17:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Ugyanaz volt nálam is mint 2-esnél. Szóval a CTG-re ne adj szerintem.
okt. 25. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Érzékeli persze, de nem igazán lehet komolyan venni.

Nekem szülés alatt is volt, hogy két 100+ fájás között mutatott 3-4 20-ast, pedig érzetre ugyanannyira fájt. :D Kérdeztem is ez miért van, azt mondta a szülésznő erre nem adnak ilyenkor már, mert elég ha kicsit mozogsz, vagy a tappancs mozdul el, az sem mindegy a méh melyik pontján van, különböző értékeket fog mutatni. Ha most tenne egyet a hasam aljára is, soha nem látnám mindkettőn ugyanazt a számot... Igazából a baba szívhangja a lényeg, a másik tappancs csak informatív, hogy valami van és mennyire rendszeres. Ha tényleges fájásokat látott volna rajta a kiértékelő orvos, akkor szóltak volna és lehet haza sem engednek. :)

okt. 26. 09:25
 6/7 anonim ***** válasza:
A jóslókat érzékeli, de azok nem igazi fájások. Inkább az összehúzódás a jó szó rá. Nekem is mondták ott, hogy ezeket az "erősebb" fájásokat, hogyhogy nem érzem (75-80 körül volt). Én józan paraszti ésszel gyanítom, hogy ha ott megindul a baba meg feszít szét akkor nem ugyanezt fogom érezni bármit is mutat az a gép. A vajúdás akkor kezdődik, amikor ezek a fájások pontossággal rendszereződnek és egyre erősebbek lesznek. És azt biztosan észre veszed te is, ők is ha minden igaz. Akár pillanatok alatt is erősödhet. Első babás vagyok én is, úgyhogy majd pár hét múlva megírom hogy hogy volt. Mindenesetre ezek a jóslók tuti, hogy nem hasonlítanak az igazi szülési fájdalmakhoz. Én így készülök. 38 hetes km.
okt. 27. 20:32
 7/7 A kérdező kommentje:

Csak vaklárma volt. A bébi még mindig bent van.

40+4

okt. 28. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!