A CTG érzékeli a jósló fájásokat?
Ma reggel voltam CTG-n amin határozottan látszódtak az összehúzódások, mégpedig rendszeresen jöttek, nem össze-vissza. Érzetem őket, de nem fájt, azóta nem erősödtek.
Ez jóslófájás lehetett és azt érzékelte a CTG, vagy egyszerűen csak a szülési fájásokat nem érzem fájdalmasnak.
Bocsi, első terhesség, így nem tudom pontosan mit is kéne éreznem.
(40. hetet betöltöttem)
Ha rendes fájások lettek volna nem engedtek volna haza.
Én 10-12 perces fájásokkal mentem utolsó nst-re (ez csak a szívhangot nézte). Bementem kiértékelésre az orvoshoz, mondtam, hogy már vannak fájások, megvizsgált, 2 centire nyitva voltam, úgyhogy át is küldött a szülőszobára. (Onnan még 24 óra volt mire baba lett)
Szóval nyugi, nem engednek haza, ha már vajúdsz.
Engem egy napig benn tartottak megfigyelésen, reggeltől estig. Este indították a szülést.
Reggeltől a szülés végéig ótánként 10perc ctg volt.
Amíg 0 fájással feküdtem a váróba, a ctg olyan értékeket mutatott, ami elméletileg nagyon fájt volna.
Ezzel szemben a szülésnél beszóltak, miközben az életemért küzdöttem a fájásokkal, hogy ez a gép szerint kb semmi...
Érzékeli persze, de nem igazán lehet komolyan venni.
Nekem szülés alatt is volt, hogy két 100+ fájás között mutatott 3-4 20-ast, pedig érzetre ugyanannyira fájt. :D Kérdeztem is ez miért van, azt mondta a szülésznő erre nem adnak ilyenkor már, mert elég ha kicsit mozogsz, vagy a tappancs mozdul el, az sem mindegy a méh melyik pontján van, különböző értékeket fog mutatni. Ha most tenne egyet a hasam aljára is, soha nem látnám mindkettőn ugyanazt a számot... Igazából a baba szívhangja a lényeg, a másik tappancs csak informatív, hogy valami van és mennyire rendszeres. Ha tényleges fájásokat látott volna rajta a kiértékelő orvos, akkor szóltak volna és lehet haza sem engednek. :)
Csak vaklárma volt. A bébi még mindig bent van.
40+4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!