Ma vagyok 39 hét 5 napos és nagyon gyenge fájásokat érzek de még nem ment el a nyákdugó meg semmi ez jelezhet szülést ? Nekem sose fáj a menstruáció ezért nem tudom milyen görcsöket kellene érzeni
Amire először szülőként azt mondod, hogy nagyon gyenge, az maximum jóslófájás. Persze, lehet, hogy jelez valamit, hiszen bármikor beindulhat, de ez még nem vajúdás.
A rendes fájás az az, amikor a fájás közben meg kell állni, neki kell támaszkodni valaminek, csak sóhajtozni tudsz, kérdésekre nem tudsz felelni, csak mikor elmúlt a kontrakció. Na, ha ilyet érzel 5 percenként legalább 30-60 perce, akkor elindulhatsz a kórházba. Addig meg pihenjél.
Szerintem nem teljesen igaz ez, hogy az az igazi fájás, ha beszélni nem tudsz közben. Illetve nem csak ez a fajta jelezheti a szülést.
Nekem este 9 körül kezdődött enyhe fájásokkal, csak a hasam görcsölt, inkább mintha csak kemènyedne. Menstruációm nekem sem szokott fájdalmas lenni, de az igaz, hogy jól tűröm a fájdalmat. Éjfél körül lett gyanús, hogy ez már lehet az, elkezdtem mérni az időt és 13-15 percenként jöttek. Éjszaka sikerült pár órát aludni is, reggel 7re 7 perces fájásaim lettek, de simán sétáltam, beszélgettem közben. Fájt persze, de semmi borzasztó. Ott közölték velem a kórházban a ctg-n, hogy innen bizony sehova nem megyek, mert szülni fogok. Kb d.e 11re lettek olyan erős fájásaim, hogy közben már beszélni nem tudtam, 14 óra előtt pedig megszületett a kisfiam.
Nyákdugóval nem találkoztam, burkot repesztettek szülés előtt 30 perccel, nem fájt a derekam, a hátam, csak a méhem görcsölt. Nagyon egyéni kinél hogy indul, mit érez, hol és mennyire fáj. Először én sem voltam biztos benne, hogy most akkor indul a buli vagy jóslókat érzek.
Én is így voltam, bementem 1re a kórházba, mondták, hogy minek jöttem be, itt fogok szenvedni a vajúdóban 2 napig.
Fél 2-kor megvizsgált az orvos, mondta, hogy akkor megyünk a szülőszobára.
De azokat a fájásokat nem lehetett összekeverni semmivel.
Órát lehetett volna állítani hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!