Rettegek a hüvelyi szüléstől,mit tegyek?
Az első kislányommal magánorvoshoz jártam akinek elmeséltem a félelmeim, megértette ,de a vizsgálatokon kiderült, hogy téraránytalanság és végül a magas vérnyomásom + a köldökzsinór a nyakán volt, emiatt amúgy is császár lett volna.
Nagyon szép élmény volt,sosem fogom elfelejteni.
Most várom a 2. Gyermekemet ,vele már nem járok magánorvoshoz több okból sem,de nyilván a félelmem megmaradt.
Egyszerűen tudom,hogy én erre nem vagyok képes, elemi félelem van bennem,nem tudom elmagyarázni.
Tudom,hogy hiába erőltetnék rám, egy életre traumatizálódnék és nem tudnám megszülni a félelem miatt.
Ilyen esetben mit tehetek?
Ha ezt elmondom bent akkor van esély,hogy megértik?
Már most nagyon félek,hogy mi lesz ha rámerőszakolják...
Volt már valaki ilyen helyzetben és meg tudta oldani?
7!
Mert mondjuk nem mindenki tiltakozik ellene. Én pl támogatom. És akik a környezetemben élnek, mind egyetértenek velem.
"Tudom,hogy hiába erőltetnék rám, egy életre traumatizálódnék és nem tudnám megszülni a félelem miatt."
De ezt csak te beszéled be magadnak. Hidd el, nem marad benned a baba. Nekem brutál első szülésem volt, olyan belehalosegynapos, varrtak vagy fél óraig, megsem lett trauma.
Ha az elsőnél téraránytalanság volt, simán lehet a másodiknál is, gondolom nem túl széles a medencéd. Persze ez csak egy lehetséges kimenetel, nem biztos.
Tutira csak a magánkórházban mehetsz. Illetve ha ennyire félsz, mindenképpen javaslom a pszichológust, akár pszichiátert szükség esetén. Azért is, hogy túllépj a félelmeden és azért is, hogy ha nem sikerül, akkor erről legyen hivatalos szakvéleményed, amivel lehet császárod.
A “természetes” szülés párti magyar állami kórházon meg felröhögtem 😂😂 Ja, qrva természetes, hogy orrba-szájba oxitocinoznak, sok helyen szigorú hanyatt fekvés, aztán könyökölnek, vágnak, vákuumoznak és társai. Nyilván mindegyikre lehet szükség, de ne tegyünk már úgy, mintha itthon nem lenne kb. kötelező az oxi vagy pl. első szülésnél gyakorlatilag protokoll a gátmetszés, meg se próbálkoznak semmilyen gátvédelemmel. Tudom, itt a gyíkon ezt senki sem tapasztalta meg a szomszéd sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!