Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt, aki retteg(ett) a...

Van itt, aki retteg(ett) a természetes szüléstől konkrét ok miatt? Hogyan lehet ezt leküzdeni?

Figyelt kérdés

Nem az első terhességem.

Viszont a legutóbbi szülésem problémás volt, aminek maradandó következményei lettek.

Szeretnék programcsászárt, amiért még teszek pár lépést, de ha elutasítják, ami nyilván benne van a dologban, és kénytelen leszek természetes úton szülni, hogyan lehet leküzdeni a félelmet amiatt, hogy újra megtörténik, ami az előzőnél?

szept. 3. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Lehet az segitene, ha masik korhazban szulnel.
szept. 3. 13:09
 2/9 A kérdező kommentje:

Mindet máshol szültem, akkor még volt szabad választás.

Most nincs, így megint máshol fogok.

szept. 3. 13:13
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Megkerdezhetem hogy mi történt?

Egyébként keress fel egy pszichiátert és mond el neki. Ö tud adni egy igazolás miszerint mentálisan nem vagy alkalmas a természetes szúlésre. A kórház nem írhatja felül és kapod a program császár időpontját. Ha meg hamarabb beindul visznek a műtőbe

szept. 3. 13:33
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Én rettegtem. De én mindkettőtől. Se császárt, se természetes szülést nem akartam.

A hypnobirthing technikája segített. Rengeteget kellett gyakorolnom, de én előtte is jógáztam, meditáltam.

Hál istennek támogató volt az orvosom, és nagyon jó szülésznőt sikerült fogadni (ez még 2019ben volt), így komplikáció mentes, mondhatni jó élmény volt a szülés, ahhoz képest meg pláne hogy konkrétan rettegtem tőle.

szept. 3. 14:14
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Én rettegek a mai napig is a szülés gondolatától is. Nem sikerült legyőzni, nem is fogom soha. A császármetszés mindig is szimpatikusabb volt számomra. Kisfiam így született, de ő az utolsó pillanatban faros lett, így nem kellett fizetnem érte. Ha nem faros, akkor fizettem volna, hogy műtsenek meg.
szept. 3. 18:23
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Mindenképp fordulj szakemberhez,ahogy a 3as is írta,ő adhat neked igazolást erről és azzal kérheted a császárt.

Megkérdezhetem mi történt?

szept. 4. 20:58
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

Én is rettegek a természetes szülés gondolatától és szerintem ezen nem kell mit magyarázni. A fogorvostól is vannak, akik félnek. Én ismerek olyat, aki egy fogtömést is bódításban kér, mert pánikol, rosszul van, öklendezik, gyakorlatilag az orvos sem tud dolgozni normálisan. Neki sem kell ezt magyarázgatnia, ő ilyen. Van rá megoldás, nem a 19. században vagyunk.

Akkor szülés kapcsán miért is lenne szégyellni való ez?

Amúgy én magánba mennék, nem kockáztatnék, hogy aztán vagy elfogadják egy más szakorvos orvosi javaslatát vagy nem...

szept. 5. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
44%

7es

Nyugaton megválaszthatják, hogy hogyan szeretnének a nők szülni. Császár vagy természetes, ott adnak epidurált is, amit itthon a legtöbb kórházban nem. Szerintem szégyen, hogy egy anyuka nem döntheti el, hogy hogyan szeretné a gyermekét megszülni.

Nekem első császár lett fájásgyengeség miatt és nagyon szép emlék a császár, gyorsan gyógyúltam. Viszont előtte 8-9 óráig vajúdtam úgy, hogy tudták császár lesz csak nem volt szabad mütő. Én pl a fájdalomtól félek, mikor nem halad semerre a dolog.

Remélem kérdező sikerül úgy szülnöd, ahogyan neked a legjobb.

szept. 5. 15:07
 9/9 anonim ***** válasza:
87%
Én is rettegtem, konkrétan szorongtam a második szüléstől. Bevallom, titkon reméltem, hogy faros lesz.. Végül őt is hüvelyi úton szültem, és sokkal-sokkal szebb élmény maradt. Jobban viseltem a fájdalmat, sikerült újra meg újra erőt meríteni, és bár a vajúdás maga nagyon hosszú volt, az elviselhetetlen része csak nagyon rövid ideig tartott. Én nem tudtam leküzdeni a félelmet, de ott és akkor nagyon megnyugodtam. Szeretnélek bátorítani, hogy tényleg lehet könnyebb!
szept. 7. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!