Császármetszés után természetes szülés vagy Császármetszés megint?
Már van egy babám, aki császármetszéssel született, mert nem tágultam. Még csak félidős vagyok de dokimmal beszéltem, hogy hogyan "kellene" szülnöm. Azt mondta ő mindkettőt támogatja, ha császármetszéssel szeretném, akkor tud kiállítani igazolást róla.
Őszintén rettegek a hüvelyi szüléstől. Múltkor indítottak, nem tágultam semmit és este 5kor már mondták császár lesz de nem volt szabad műtő így hajnali 1kor császároztak meg. Szörnyű élmény volt, maga a tudat, hogy hiába vajúdok nem tart semerre sem, ezenkívül elégge hisztis is voltam (sajnos alacsony a fájdalomküszöböm). Emiatt szégyellem is magam, azt is, hogy nem tudtam megszülni és azt is, hogy a következőtől is félek.
Az is bennem van, hogy fiam 1.5 éves lesz maximum mikor születik a pici és félek másokra hagyni. Nagyszülők nagyon messze vannak, így csak ismerősök vagy barátok vannak akik tudnak rá vigyázni de félek, hogy nem viselné az altatást és az etetést túl jól (másokkal nem nagyon eszik).
Szerintetek melyik lenne a jó döntés? Esetleg van pozitív vagy akár negatív történetetek császár utáni hüvelyi/császáros szülésről?
18as
Köszi szépen, nagyon de nagyon megnyugtattál. Igen, valószínűleg túlaggódom. Igazából nagyszülők is nagyon szépen elvannak a picivel csak altatást nem csináltak még. Igazából ezen kár aggódnom mert úgyis 1 napról van szó, maga a szülés napjáról. Többinél ott lesz az apja is. Köszönöm szépen még egyszer.
Meg mindenki másnak is a válaszokat. Kicsit helyrerakom magam fejben, de valószínűleg megpróbálom a természetes szülést, mert utána mindig az lenne bennem, hogy mi lett volna ha... Ha esetleg tudtok valami jó szülésre felkészítő könyvet ajánlani azt megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!