Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléshez a kórházba bőröndbe...

Szüléshez a kórházba bőröndbe vagy nagyobb sporttáskába pakoljak?

Figyelt kérdés
A bőrönd abból a szempontból talán jobb, hogy több minden fér bele, viszont sokaknál látom hogy nagyobb sport táskába pakolnak inkább. Mik az előnyök és hátrányok?
aug. 31. 14:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Gurulós bőrönd szerintem jobb! Könnyebben tudod majd mozgatni.

Igaz, szülés után felviszik neked az osztályra. De abba a 3 napba is kell mozgatni, amíg ott tartózkodsz. Illetve, mikor hazafelé mész, màr senki nem foglalkozik a kismamával. Legalábbis nálunk így van. Magamnak kellett kivinni a bőröndöt. A férjem az osztály bejáratánàl várt, de be nem jöhetett.

aug. 31. 14:51
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A bőröndöt talán könnyebben viszed, ha gurulós. Nekem utazótáska volt, de császár után nem tudtam kiemelni a szekrényből. A férjem nem jöhetett be a szobába, és senki se segített, baromi jó volt, hogy kb horgásztam az éppen kellő dolgokat belőle. Visszagondolva viszont nem vinnék bőröndöt, mert az be se fért volna a szekrénybe.
aug. 31. 14:52
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a gurulós bőrönd nem fér be a szekrénybe. Elöl meg nem maradhat táska. Így nálunk nem kérdés a sporttáska.
aug. 31. 14:52
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

A gurulós bőrönd jó, mert nem kell emelni a mozgatáshoz, ami szülés (császár) után nagy áldás. Viszont sokaknál hiba, hogy millió holmit visznek, ami nem kell. Nagy puha köpeny, szoptatós párna, váltó ruhák, rengeteg étel és üveges víz, mind felesleges.

Nekem végül egy öltözet ruha (amiben bementem és hazamentem), egy háló ing, egy pár papucs, fésű, pipere táska, 2 textil pelenka, kis takaró a babának, 2-3 üveg víz és száraz keksz kellett. Az apja hozott be megfelelő méretű ruhát a babára, amiben hazavittük, mert kicsi lett rá az, amit bevittem. Ez elfért volna egy közepes utazó táskában. Jelenlegi fejemmel egy kabin bőröndöt vinnék csak.

aug. 31. 18:27
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Gurulós sporttáska... :D

Én a terhes osztályra kerültem, onnan a szülőszobára. A férjem nem jöhetett fel az osztályra segíteni, sem a gyermekágyas szobába, a cuccomat a kutya nem segített levinni a gyermekágyra. Nem lett volna könnyű, ha nem gurulós bőrönddel megyek... Nálunk az ágy alatt volt neki hely, de mondjuk friss császárosként őszintén nem tudom hogy pakolásztam volna benne. Egy gurulós sporttáska elfért volna az egy szem széken, ami fejenként járt az ágy mellé. A szekrénybe kb. csak úgy fért be bármi is, ha kipakoltam volna, nekem ehhez nem volt se kedvem, se időm, se energiám.

Az szerintem nagyon fontos, hogy ne kelljen cipekedni, mert nem tudni milyen sérüléseid lesznek és segít-e majd valakim

aug. 31. 18:59
 6/14 anonim ***** válasza:
87%
Én sport táskába pakoltam mindkét szülésnél. Elsőnél apuka vitt autóval, akkor ő vitte, másodiknál mentő vitt, akkor pedig a mentős. Hazafelé meg értelem szerűen jöttek értünk. Amíg meg nem kerültem át az osztályra, a nővérek vitték át. Szóval igazából mozgatnom nem igazán kellett. Volt szobatársam, aki bőrönddel jött, de nem fért be a szekrénybe, kerülgetni kellett.
aug. 31. 20:15
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Gurulós bőröndöt vittem mindkét alkalommal. Volt természetes szülés és császár is. Nyilván friss heggel nehezebben ment a pakolaszás, de nyitva maradhatott az ágy végében.
szept. 1. 13:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
7# nekünk nem lehetett elől hagyni, a kézitáskát is el kellett rakni. Az éjjeli szekrényen is csak víz lehetett, állandóan hallgattuk a b*szogatást, ha más is volt elől.
szept. 1. 17:28
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tippeket!

Igazából azt néztem, hogy ellenérték fejében kb 16 e ft/éjszaka, kerhetek olyan szobát ahol egyedül vagyok és nincs szobatárs. Nekem ez fontos lenne a pihenés érdekében, ne az legyen, hogy mire az én gyerekem elalszik, a másiké akkor sír fel és egyebek. Ezzel van tapasztalat, ha fizetős szobába mész mennyire szólnak be ha elől a bőrönd?

szept. 2. 11:09
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Nekem van vele tapasztalatom. Mégpedig az, hogy a hálapénz megszűnése óta hatalmas mák kell egy forgalmasabb kórházban, hogy bekerülj, mert ez nem pénz éjszakánként a nyugalomért cserébe kb. senkinek.

Én is szerettem volna 1-2 személyes alapítványi szobába bejutni, szüléskor dől el, hogy van-e hely. Ha van, oké, ha nincs akkor örülj, ha a gyermekágyas osztályon jut 3 nm-nyi saját terület, mert hogy nekem első éjszakára még ez sem jutott. :)

Jó tud lenni, ha van, élj vele. De ne éld bele magad előre. :)

szept. 2. 12:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!