Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kisnövésűként terhesség, szülés?

Kisnövésűként terhesség, szülés?

Figyelt kérdés

Ismerős nagyon aggódik.

145cm, a férje 210, és emiatt nagyon tart a baba méretétől.

Mindössze 20 hetes, de az orvosuk szerint is már akkora a hasa, hogy elmenne egy 35-38. hétben járó kismamának.

Elöző férje csak 160cm volt, de vele is hozzájuk képest nagy gyerkőcük lett, de ott nyakratekeredett köldökzsinór miatt császározták. Most viszont az orvosa sem ajánlja, és ő se szeretne császárt, mert az előzőnél elég súlyos komplokációk adódtak.

Más hasonó tapasztalattal, esettel?

A szülés így milyen volt, Mit tudtatok kezdeni ekkora hassal? Normális, h akkora neki, h már a 20. héten alig tud felállni?

aug. 18. 17:58
 1/4 anonim ***** válasza:
59%
A férjem anyukája is kb ilyen magas, az apukája 175-180 körüli, és párom dongalábbal született, mert elnyomta saját magának az anyaméhben, egyszerűen nem fért el. Születéskor meg csak úgy tudott megszületni, hogy eltörték a kulcscsontját
aug. 18. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:
60%

150 centi vagyok, a kisfiam 4 kilo es 54 centivel szuletett.

A terhesseg volt nagyon nehez igazabol, mert iszonyatosan nagy hasam volt, zavart mindenhogy. Nehezen mozogtam, mindenem fajt es alig vartam mar a veget. Strias lettem es nagyon megnyult a bor a hasamon, nyilvan ez genetika is, de a nagy baba is ratett egy lapattal gondolom en, elotte vekony voltam, illetve most is, csak a hasam nem szep.

Szules az meglepoen siman ment, tagultam, termeszetes uton szuletett, minden rendben volt. Nyilvan fajt, kegyetlenul, de ez nagyreszt mindenkinek ilyen.

aug. 18. 18:32
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

A női test csodás ám. Legnagyobb százalékban pont akkora babát "nevel", amekkorát a nő megtud szülni (persze vannak kivételek, de akkor meg ott a császár).

Van a baráti társaságunkban egy ekkorka nő, simán kihordta és megszülte természetes úton a kisfiukat. Ráadásul akkora babának adott életet, mint én kétszer is, aki 171 cm vagyok és sokkal szélesebb a csípőm. A férjem 196 cm és 110 kg. Ugyanakkor ő is pici újszülött volt.

Nem múlik ezen semmi.

aug. 19. 09:58
 4/4 anonim ***** válasza:
49%
Barátnőmnél sajnos hasonló eset volt 150cm, a pasija 2m. A gyermek sajnos torticollis-sal (ferde nyakkal) született. Ez 5-6 évvel ezelőtt volt, a mai napig ápolásra szorul az utód.
aug. 20. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!