Beengedni a tanulókat, igen vagy nem?
Pár hét és itt a kiírt dátum. Oktató kórhában fogok szülni, így nyilatkoznom kell majd, hogy jelen lehetnek e a tanulók a szülés alatt.
Akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata mit gondol? Pro és kontra is érdekel.
Otthon... 🤦 akkor már nem élnénk, mivel az első sem volt komplikáció-mentes, a harmadiknak meg életre szóló következménye van, ezek szerint a gyerek is biztos megérdemelte...
De leírom az előzmény, miért utasítottam el a tanulókat:
Valós/vélt problémák sorozata kísérte az első terhességem, amiből kifolyólag ide-oda küldözgettek.
Már nem tudom, mivel kellett mennem az utolsó dokihoz 36 hetesen, a lényeg, hogy akkor bent volt egy tanuló csoport.
Na most a doki, hogy izgalmasabbá tegye a helyzetet, kitalálta egy UH alapján, hogy cukros vagyok, mert ekkora túlsúllyal kizárt, hogy ne legyek az, bár a magzatvíz ugyan kevés, nekik meg sok szokott lenni, az értékeim meg abszolút nem utalnak rá, ő biztos benne.
Nem is a jelenlétük volt a baj, hanem hogy x ember előtt ezt egyrészt megalázónak éreztem, másrészt úgy voltam, ha ez tényleg erről szól, hogy feszkót kell kelteni ott is, ahol nincs (mert egyben sikerült ez is), akkor mi lesz a szülésnél, és ezt nem akartam.
Ha ez az eset nincs, nem zárkózom el, meg persze lehet, hogy a saját dokim nem csinált volna plusz műsort mellé, de ez már nem fog kiderülni.
Nem engedném be őket, bár hála istennek magánkórházban szültem.
Ami indokaim vannak, azok személyesek és elhiszem, hogy valakinek a szülés egy sima biológiai folyamat, számomra nem az volt.
Én nem akartam ott "bámészkodókat", alapból szégyellőssebb is vagyok ilyen téren, nem véletlen, hogy magánkórházat választottunk, ahol 1 orvos kísérte végig a terhességemet és a szülésnél is ő volt ott. Nem akartam volna, hogy egy ilyen kiszolgáltatott állapotban mások is ott legyenek.
A férjem, a szülésznő és az orvosom volt bent, bőven elégnek éreztem. Számomra ez volt életem legszebb és legintimebb pillanata, nem akartam volna, hogy még 2-3-4 orvostanhallgató is ott legyen, akiknek ehhez az égvilágon semmi közük nincs, csak egy eset a sok közül. Ez a mi pillanatunk volt, nem olyasmi, amit bárkivel megosztottam volna szívesen.
Ugyanígy pl. a válóperemre sem engednék be joghallgatókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!