Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beengedni a tanulókat, igen...

Beengedni a tanulókat, igen vagy nem?

Figyelt kérdés

Pár hét és itt a kiírt dátum. Oktató kórhában fogok szülni, így nyilatkoznom kell majd, hogy jelen lehetnek e a tanulók a szülés alatt.

Akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata mit gondol? Pro és kontra is érdekel.

aug. 8. 10:20
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
60%

Otthon... 🤦 akkor már nem élnénk, mivel az első sem volt komplikáció-mentes, a harmadiknak meg életre szóló következménye van, ezek szerint a gyerek is biztos megérdemelte...

De leírom az előzmény, miért utasítottam el a tanulókat:

Valós/vélt problémák sorozata kísérte az első terhességem, amiből kifolyólag ide-oda küldözgettek.

Már nem tudom, mivel kellett mennem az utolsó dokihoz 36 hetesen, a lényeg, hogy akkor bent volt egy tanuló csoport.

Na most a doki, hogy izgalmasabbá tegye a helyzetet, kitalálta egy UH alapján, hogy cukros vagyok, mert ekkora túlsúllyal kizárt, hogy ne legyek az, bár a magzatvíz ugyan kevés, nekik meg sok szokott lenni, az értékeim meg abszolút nem utalnak rá, ő biztos benne.

Nem is a jelenlétük volt a baj, hanem hogy x ember előtt ezt egyrészt megalázónak éreztem, másrészt úgy voltam, ha ez tényleg erről szól, hogy feszkót kell kelteni ott is, ahol nincs (mert egyben sikerült ez is), akkor mi lesz a szülésnél, és ezt nem akartam.

Ha ez az eset nincs, nem zárkózom el, meg persze lehet, hogy a saját dokim nem csinált volna plusz műsort mellé, de ez már nem fog kiderülni.

aug. 16. 08:23
 42/42 anonim ***** válasza:
67%

Nem engedném be őket, bár hála istennek magánkórházban szültem.

Ami indokaim vannak, azok személyesek és elhiszem, hogy valakinek a szülés egy sima biológiai folyamat, számomra nem az volt.

Én nem akartam ott "bámészkodókat", alapból szégyellőssebb is vagyok ilyen téren, nem véletlen, hogy magánkórházat választottunk, ahol 1 orvos kísérte végig a terhességemet és a szülésnél is ő volt ott. Nem akartam volna, hogy egy ilyen kiszolgáltatott állapotban mások is ott legyenek.

A férjem, a szülésznő és az orvosom volt bent, bőven elégnek éreztem. Számomra ez volt életem legszebb és legintimebb pillanata, nem akartam volna, hogy még 2-3-4 orvostanhallgató is ott legyen, akiknek ehhez az égvilágon semmi közük nincs, csak egy eset a sok közül. Ez a mi pillanatunk volt, nem olyasmi, amit bárkivel megosztottam volna szívesen.

Ugyanígy pl. a válóperemre sem engednék be joghallgatókat.

aug. 20. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!