Beengedni a tanulókat, igen vagy nem?
Pár hét és itt a kiírt dátum. Oktató kórhában fogok szülni, így nyilatkoznom kell majd, hogy jelen lehetnek e a tanulók a szülés alatt.
Akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata mit gondol? Pro és kontra is érdekel.
Nekem szoptatási tanácsadóval jöttek tanulók, ott hirtelen rábólintottam, nem igazán tudtam átgondolni frissen szülten, első anyukaként hogy mi van, szoptatási nehézségekkel. Utólag bánt, mert nagyon kedvesek voltak, de két fiatal lány nyomkodta a mellbimbómat, miközben ez a hölgy magyarázott,a férjem meg a mellettem lévő ágyon ült. Ne értsétek félre, nem a férjem zavart, csak ez kicsit már túl sok ember volt, rajtuk kívül még 2 másik szoptatási tanácsadó hölgy is volt nálam más alkalommal. Valahogy úgy érzem túl sok volt. És nem is velem volt a gond hanem a babával, vagyis az ő részéről nem működött, mert tejem lett volna csak segítettek kifejni neki, mert fecskendőből megitta.
Nekem utólag volt megalázó, nem ott a helyszínen, hanem mikor már rég itthon voltunk és eljutottam odáig hogy feldolgozom az egész szülést.
Mivel tanulást segíti lehet most se küldeném el őket de ha papíron előre lehetne kérni akkor biztos nemet jelölnék.
Én is oktatókórházban szültem, hozzájárultam. Úgy vagyok vele, hogy nekik is meg kell tanulniuk valahol.
Az elsőnél 4 műszakot fogyasztottam el, láttak egy páran. Tanuló szúrta a branült (nagyon ügyesen), szülés után szabás-varrás tanfolyamot tartott a rangidős orvos a hüvelyemnél. Nem túlzottan érdekelt. A lényeg ott volt a karomban. A másodiknál a mentők toltak végig az egész sürgősségi előtt alul egy szál bugyiban, a szülőszobán minden eshetőségre készen bent volt úgy 8-10 ember, az az egy mentős-tanonc, akinél megkérdezték, hogy bent lehet-e, már nem osztott-szorzott. Amúgy is olyan gyorsan történt minden, hogy nem volt időm ezzel foglalkozni.
Én engedtem. Tőlem akkor kérdezték, amikor már jött a kitolás, akkor engem már pont nem érdekelt ki van ott meg ki nincs. Kisebb tömeg volt, de tényleg teljesen mindegy volt.
Én hétköznap délelőtt szültem azért voltak "sokan", barátnőm péntek éjjel szült ugyanott, neki fel se tették a kérdést, mert éjfélkor nincsenek tanulók.
Első szülésemnél kérdezték, nekem ez túl sok lett volna, nem egyeztem bele.
A másik kettőt nem ott szültem, nem merült fel ilyen kérdés.
Most a negyediket megint máshol tervezem, nem tudom, lesz-e ilyen.
De bőven elég, akiknek muszáj ott lenni, én nem akarok plusz embereket.
Jöhet a lepontozás, mint a többieknél is, aki nem egyezett bele, hogy a szenvedését bámulják...
Ez a legkiszolgáltatottabb, legintimebb helyzet egy nő életében.
Ha van lehetőségünk dönteni, akkor hadd döntsünk, ahogy jónak látjuk, ha már sok egyébben nem lehet, hiába a mi testünk.
És de, ha már fizetjük a TB-t, engedtessék meg a szakszerű ellátás.
(Nem mellesleg nekem, mikor ez volt, végig magánrendelésre jártam, a szülésért is fizettünk, mivel 2009-ben még más volt a felállás... Úgyhogy durva lenne, ha semmibe semmi beleszólásom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!