Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beengedni a tanulókat, igen...

Beengedni a tanulókat, igen vagy nem?

Figyelt kérdés

Pár hét és itt a kiírt dátum. Oktató kórhában fogok szülni, így nyilatkoznom kell majd, hogy jelen lehetnek e a tanulók a szülés alatt.

Akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata mit gondol? Pro és kontra is érdekel.

aug. 8. 10:20
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavart. Egyrészt valahogy tanulniuk kell, másrészt olyan fájdalom, hogy észre se vettem még a váltást is hirtelen, a végén pedig elég sokan bent voltak, fel se fogja ezeket az ember.
aug. 8. 11:25
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Fiamnál egy szülésznő tanuló volt bent, meg 2 "rutinos" szülésznő plusz az orvos. Mivel komplikációmentes szülés volt így az ő kezébe született a fiam 🤷🏼‍♀️ (folyamatosan figyelték mit csinál a tanuló, de annyira zökkenőmentes szülés volt, hogy bárki megoldja). Igazából nekem édesmindegy volt ki van ott, teljesen más tudatállapotban voltam.

A sors fintora: 5,5 évvel később ő volt ügyeletben amikor a lányom született. Ő is emlékezett rám, megkérdezte beengednem-e a 2 tanuló dokit is, hogy megnézzék. Igen. Na, ők sok vizet nem zavartak. Az egyik mellettem állt, a másik kb az ajtóban 🤷🏼‍♀️. Van az a fájdalom szülésnél, hogy akár az angol királyi család is ott állhat, vagy egy stadionnyi enber, semmi sem számít, csak legyen meg a baba. (Gyors szüléseim voltak, kegyetlen fájdalommal, de szerintem senkinek sem fáklyásmenet, ott tényleg minden mindegy)

aug. 8. 11:34
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

A kitolási szakban nálam is álltak az ajtóban, de hogy kik meg mennyien, fogalmam sincs, nem is érdekelt, önkívületi állapotban voltam a 20. vajúdással töltött óra után.

Aztán egy tanuló látta el a gátmetszésemet, de olyan szépen, hogy nyoma sincs.

aug. 8. 12:15
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Én beengednem őket, mert így tudnak tanulni. Bölcsesség fogamat is tanuló szedte ki, ha valami nem ment, ott volt az oktató és megcsinálta ő. Lányom van, ha majd szül, ne olyan doki legyen ott, aki nem látott soha szülést.
aug. 8. 12:21
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Engedném.

Szülésnél ugyan nem, de tavaly egy csúnya bakteriális fertőzéssel bőrgyógyászaton oktatókórházban feküdtem. Ott is jöttek naponta a hallgatói csoportok, engem szinte minden orvos "bevett a programba", mert tényleg nagyon komoly volt a fertőzés, ritkán tudtak ilyet mutatni a hallgatóknak. Mondtam volna, hogy nem nézhetik meg? Akkor mikor tanulják meg?

Ebből kiindulva én beengedném őket szülésnél is, ha úgy alakulna. Ahogy többen is leírták már: tanulni vannak ott, nem szórakozásból.

aug. 8. 13:08
 16/42 anonim ***** válasza:
33%

Sajnálom, de én nem engedném. Pedig önként és dalolva járok tanuló fogorvoshoz, vagy bárhová máshová, de a szülesem más.

Tudom, hogy nekik is tanulniuk kell, pont ezért vállalom, más orvostanhallgatónál, de látom, hogy nem rajtam fog múlni. Szerencsére sokan engednétek és ez jó 😁

aug. 8. 13:32
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Császár lesz magánban, de amúgy engedném. Én úgy állok hozzá, hogy valahogy meg kell tanulniuk.

Több ismerősöm is orvostanhallgató, mondjuk az vicces és kicsit morbid lenne, ha bejönnének, pláne szülésre. :D

aug. 8. 13:38
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
Nemtom ez melyik kórház, nálam az első szülésre szó nélkül jöttek. De én olyan szinten kész voltam, hogy fel se tűnt, hogy mikor jöttek be. Kicsit se érdekeltek már, túl akartam esni végre az egészen. 24 órát vajúdtam, felőlem a portás is végignézhette volna akkor már, ha attól előbb vége lett volna.
aug. 8. 13:49
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Nálam varrás közben volt bent egy jóképű legény, csak mikor hazamenetel előtt intéztünk valamit láttam meg az udvaron és mondtam a páromnak, hogy olyan ismerős - azt mondta, hogy tanuló volt és az orvos megkérdezte tőlem, hogy bent lehet-e és igent mondtam... Abszolút nem emlékszem rá, csak annyira, hogy valakinek magyarázott.... 🫣
aug. 8. 14:07
 20/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat 🙂
aug. 8. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!