Beengedni a tanulókat, igen vagy nem?
Pár hét és itt a kiírt dátum. Oktató kórhában fogok szülni, így nyilatkoznom kell majd, hogy jelen lehetnek e a tanulók a szülés alatt.
Akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata mit gondol? Pro és kontra is érdekel.
Fiamnál egy szülésznő tanuló volt bent, meg 2 "rutinos" szülésznő plusz az orvos. Mivel komplikációmentes szülés volt így az ő kezébe született a fiam 🤷🏼♀️ (folyamatosan figyelték mit csinál a tanuló, de annyira zökkenőmentes szülés volt, hogy bárki megoldja). Igazából nekem édesmindegy volt ki van ott, teljesen más tudatállapotban voltam.
A sors fintora: 5,5 évvel később ő volt ügyeletben amikor a lányom született. Ő is emlékezett rám, megkérdezte beengednem-e a 2 tanuló dokit is, hogy megnézzék. Igen. Na, ők sok vizet nem zavartak. Az egyik mellettem állt, a másik kb az ajtóban 🤷🏼♀️. Van az a fájdalom szülésnél, hogy akár az angol királyi család is ott állhat, vagy egy stadionnyi enber, semmi sem számít, csak legyen meg a baba. (Gyors szüléseim voltak, kegyetlen fájdalommal, de szerintem senkinek sem fáklyásmenet, ott tényleg minden mindegy)
A kitolási szakban nálam is álltak az ajtóban, de hogy kik meg mennyien, fogalmam sincs, nem is érdekelt, önkívületi állapotban voltam a 20. vajúdással töltött óra után.
Aztán egy tanuló látta el a gátmetszésemet, de olyan szépen, hogy nyoma sincs.
Engedném.
Szülésnél ugyan nem, de tavaly egy csúnya bakteriális fertőzéssel bőrgyógyászaton oktatókórházban feküdtem. Ott is jöttek naponta a hallgatói csoportok, engem szinte minden orvos "bevett a programba", mert tényleg nagyon komoly volt a fertőzés, ritkán tudtak ilyet mutatni a hallgatóknak. Mondtam volna, hogy nem nézhetik meg? Akkor mikor tanulják meg?
Ebből kiindulva én beengedném őket szülésnél is, ha úgy alakulna. Ahogy többen is leírták már: tanulni vannak ott, nem szórakozásból.
Sajnálom, de én nem engedném. Pedig önként és dalolva járok tanuló fogorvoshoz, vagy bárhová máshová, de a szülesem más.
Tudom, hogy nekik is tanulniuk kell, pont ezért vállalom, más orvostanhallgatónál, de látom, hogy nem rajtam fog múlni. Szerencsére sokan engednétek és ez jó 😁
Császár lesz magánban, de amúgy engedném. Én úgy állok hozzá, hogy valahogy meg kell tanulniuk.
Több ismerősöm is orvostanhallgató, mondjuk az vicces és kicsit morbid lenne, ha bejönnének, pláne szülésre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!