Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kövéren más szülni?

Kövéren más szülni?

Figyelt kérdés
kb 89-90 (17 hetes) kiló vagyok 172 centihez, de nagyrészt nem a hasamon van a túlsúly és sportolok is terhesség alatt is. Nagyon más ilyenkor a szülés mintha normál testsúlyom lenne? Mire számítsak, hogyan készüljek fel? Ugye nem lesz csak emiatt császár?

aug. 6. 11:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

175 cm vagyok. Első gyermekemet 65kg-on szültem a másodiknál már 88kg voltam. Ugyanúgy fájt mindenem, másodszorra nem repedt el semmim, először varrtak 8 öltés. Mind két alkalommal 1 órán belül megszültem.

Engem zavar a súlyom, még csak 4kg sikerült lefogyni. Aki több éve nem látott nagyon meglepődik mivé "váltam" 35 évig 60 kg voltam.

aug. 6. 11:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 120 kilóval mentem szülni. Nem volt semmi nehézség, teljesen normális szülés volt. Nem hiszem, hogy ez számít.
aug. 6. 12:30
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Én 105 kg-al mentem szülni, 2 hét múlva 90 sem voltam (170 cm vsgyok).

Normális, zavartalan, beavatkozásmentes szülésem volt, tényleg semmi extra nem volt. Gátmetszésem volt, de azt mondták, hogy első gyereknék általában szoktak. Szülés után jobban mozogtam, mint más szülés utáni anyukák. Mondjuk terhesség alatt is aktív voltam.

Emiatt nem császároznak, nyugi. Jó babavárást! :)

aug. 6. 13:03
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
92 és 90 kgal szültem 2x hüvelyi úton. Az első elég nehéz volt, de a másodikkal úgy sétáltam át a gyermekágyas osztályra, hogy csak néztek rám, hogy én tényleg most jövök a szülőszobáról?
aug. 6. 13:11
 5/12 A kérdező kommentje:
sikerült megnyugtatnotok, köszönöm szépen :)
aug. 6. 13:17
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Én 137 kilóval mentem be (120-szal jöttem ki), nekem fájásgyengeség miatt volt császár végül. Nem tudom, a kövérségem miatt volt-e ez.
aug. 6. 15:01
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Statisztikai adatok alapján elhízottaknál gyakoribb a császármetszés. Minél nagyobb a BMI, annál gyakoribb.

Persze, én is láttam már olyat, aki 150 kilóval is megszült, de azért igen csak ez a ritkább…

aug. 6. 18:25
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Miért baj az ha császár? Nem az a lényeg, hogy egészséges legyen a gyerek?!
aug. 6. 21:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Hugom 58kilo mégis császározták...
aug. 6. 23:42
 10/12 A kérdező kommentje:
#8 alapvetően persze a baba egészsége a fontos és ennek kapcsán dietetikus és prenatalis edző segíti a terhességem (IR is van és kövér is vagyok, igyekszem figyelni hogy lehetőleg ezt ne a baba szívja meg). Viszont amennyire látom a császárosok tovább vannak rosszul/rossz állapotban szülés után, így azért örülnék a természetes szülésnek ha sikerül az egészségi állapotomat stabilan tartani
aug. 8. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!