Mennyire baj ha kövéren kezdem a terhességet?
Idèn szeretnèk teherbe esni, de nem tudom mennyit fogyjak mèg előtte.
Most 160 cm 74 kg vagyok..
Nem akarom hogy az orvos/vèdőnő emiatt szekáljon majd.
Mennyivel ideális kezdni? Minèl kevesebbel?
4 hős kismama vagyok de nem szóltak semmiért pedig egyezik a méretünk.
Ha hizekony vagy akkor picit fogyj le ha szeretnél.
Nem annyira, de vannak kockázatai. Pl. a túlsúly akadályozza a teherbe esést, nem is biztos, hogy sikerül.
Nagyobb eséllyel lesz terhességi cukrod, jobban megvisel a terhesség, jobban vizesedsz. Magas lehet vérnyomásod. Dagadhat a bokád.
Meg hát nagyon kell arra vigyáznod, hogy ne hízzál 25 kilót terhesség alatt.
Azért butaság így félni a doki/védőnő leendő szemöldökráncolásától. Nagylány vagy, vagy megfogadod majd, amit mondanak vagy bevállalod, hogy "szekálnak".
A túlsúly egy rizikófaktor terhesen és nem terhesen is, csak a terhesség még egy megterhelés a szervezetnek, így összeadódnak (főleg a mozgásszervi panaszokat, az érrendszer - vérnyomás, trombózis - abnormális működését és cukorbetegségre való hajlamosítást szokták kiemelni). Tehát vagy baj lesz vagy se.
Egyébként szerintem egyáltalán nem vészes a súlyod. Neten találsz egy csomó ún. bmi kalkulátort, amivel kiszámolhatod, mennyi lenne az ideális, aztán hajrá: Az egészséges életmód, arányaiban több zöldség és sok mozgás már most hozzájárulhat közvetve a leendő utód egészségéhez is. :) Minél kevesebbel (alultápláltan) viszont nem érdemes kezdeni, annak is lehet rizikója (hiánybetegségek).
Terhesség alatt egyébként a 9-14 kiló súlynövekedés az átlag, ami nem hízás, hanem a baba súlyából, plusz magzatvíz, megnövekedett mellek, több keringetett vér, esetleg vizesedés ...stb. jön össze, és ha tényleg csak ezek, a szüléssel vagy pár napra rá megválsz tőle. Aztán majd a hormonváltozás és a kialvatlan miatt vagy újra hízni vagy pont fogyni fogsz :)
Köszönöm a válaszokat.
Mèg kb 10 kg-ot le akarok adni mielőtt " nekilátnánk próbálkozni"..
Amúgy igen, nem csak az orvos èrdekel mit mond, hanem hogy ne legyen emiatt plusz esèlyem problémákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!