Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a császármetszést...

Nagyon félek a császármetszéstől. Hogy nyugodjak meg?

Figyelt kérdés
Jövőhéten lesz a pcs-m. Rettegek mindentől. A műtéttől, érzéstelenítéstől, komplikációktól, mindentől. Egyszerűen nem tudok lenyugodni..

jún. 12. 17:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha természetes úton szülsz, az is legalább annyira tele van problémalehetőséggel, mint a császár. Talán még veszélyesebb is lehet. Ne félj, nem lesz semmi gond. Sokan estek már túl ezen. Fókuszálj arra, hogy hamarosan végére érsz a terhességnek :)
jún. 12. 17:24
 2/19 anonim ***** válasza:
73%
Nincs tapasztalatom császár kapcsán, de azt mondják, a babának az a biztonságosabb módja a szülésnek. Főleg, ha pcs-ről van szó, akkor talán neked is. Így én (valószínűleg) arra gondolnék, hogy ez a biztonságosabb megoldás, és hogy ez szolgálja mindannyiunk érdekét. Illetve, hogy azért szülünk kórházban, hogy ha bármi van, a leginkább hozzáértő szakemberek vegyenek körül és közbe tudjanak lépni, ha valami baj van. Jelentsen ez bármit, a szülés vagy a lábadozás alatt is.
jún. 12. 17:39
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Komplikáció természetes szülés esetén is van, sőt, én többről tudok, mint császármetszés esetén.

Az érzéstelenítőt egyáltalán nem fogod érezni, mert előtte kapsz bőr alá egy kis szurit, pont az miatt.

jún. 12. 17:44
 4/19 anonim ***** válasza:
57%

Egeszsegugyiskent irom, hogy a programcsaszar SOKKAL biztonsagosabb a babara nezve, kiszamithatobb az anyara nezve is.

Nyugaton valaszthato, hogy akarsz szulni.

Rutinmutet.

Joval kevesebb kockazattal lesz szulesi serult, orokre agyserult, oxigenhianyos a gyereked.

Neked kevesebb eselyed van inkontinenciara, huvelyserulesre.

Kulfoldon lakom, gondolkodas nelkul csaszart kertem. Mutet utan 18 oraval mar otthon voltunk, kb. mintha mi sem tortent volna.

Persze az elso felallas fajdalmas, de meg mindig jobb mint hetekig nem tudni ulni a darabokra szakadt alfeled miatt.

Persze van kockazata, de joval kevesebb mint a termeszetes szulesnek.

jún. 12. 17:47
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
Nekem 2 császárom volt. Az első az sürgősségi. Akkor már 15 órája vajúdtam. Nagyon megijedtem, de feleslegesen. Az injekció nem fáj mert érzéstelenítenek előtte. Én a katétert utána kaptam. A legrosszabb talán az első felállás volt, az tényleg rossz😅 na meg utána az oxitocin injekciót utáltam. De én már másnap sétáltam. Másodjára se jött össze a természetes szülés, akkor már igazából nem is bántam.
jún. 12. 18:02
 6/19 anonim ***** válasza:
85%
Én is kicsit féltem, amikor kiírtak császárra az elsővel, mert belegondolni, hogy műteni fognak nem a legjobb élmény, de most sokkal jobban félek a másodikkal a természetestől. 39. hétben vagyok. Nem engedik a császárt.
jún. 12. 18:46
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek. Én konkrétan 2 héten keresztül bármikor elbőgtem magam a félelemtől, mikor a műtétre gondoltam, mert faros volt a gyerek. Ezt a félelmet én nem tudtam legyőzni. Mivel 2.gyereknél volt, ezért azzal rugdostam magam popóba kicsit, hogy muszáj kibírni, a nagyobbért is, meg ugye a kisebbért is. Plusz én olyan vagyok, hogy szeretem tudni mi történik pontosan, így mindennek pontosan utánanéztem, így a folyamat megértésével minimálissan enyhült a félelmem. - végül szerencsére az utolsó napokon befordult, így megúsztam.

Csak sok erőt kívánok, erős vagy, kibírod, ahogy minden császáros - a szememben- hősnő.

jún. 12. 19:07
 8/19 anonim ***** válasza:
85%
Nekem az elso surgossegi csaszar volt, osszessegeben nagyon jo elmeny (ha az elozmenyeket nem nezem… nem vajudtam, NST-rol toltak a mutobe), szerintem extra gyors felepulessel. Az erzestelenites nem faj, a katetert sajnos elotte kaptam meg, az brutalis volt, de szerintem egyszeruen csak igy volt ra ido. A felallas tenyleg sz@r, de naprol napra jobb lesz. Viszont… ettol fuggetlenul sem vallalnam onkent a csaszart en sem. De ugyanugy rettegek attol, hogy a masodikat meg kell szulnom majd (egyelore nincs csaszar indok). Egyik sem jobb, vagy konnyebb mint a masik en ugy gondolom. Gyors felepulest kivanok.
jún. 12. 19:42
 9/19 anonim ***** válasza:
72%
Nekem nagyon szép emlék volt a sürgősségi császárom, de a gondolatától is bőghetnékem van, hogy most a másodikat természetesen kell megszülnöm.
jún. 12. 19:48
 10/19 anonim ***** válasza:
74%

Senki nem kérdezte az elba$zott gyepes véleményed, és ne oszd az észt, így sincs sok belőle...

jún. 12. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!