Császármetszésnél adnak valami bódító hatású készítményt a műtét alatt? Hosszú lesz!
4 hónapja szültem császárral és azóta foglalkoztat ez a kérdés. Mondtam az aneszteziológusnak és az asszisztensének, hogy pánikbeteg és hányásfóbiás vagyok, szóval ha lehet, ezt vegyék figyelembe. Tök jó fejek voltak, mindenki amúgy. Szóval megvan az hogy beadják a jéghideg műtőben (az izgulàs miatt is remegtem nyilván) a gerincérzéstelenítőt, hogy végülis érzem mi történik, hogy mikor vágnak meg mindent , csak valahogy fájdalom nélkül, meg hogy mondta az anesztes hölgy, aki végig simogatta a kezem, hogy azért kapok nehezen levegőt, mert leesett a vérnyomásom, de már adtak is valami cuccot és jobban lettem ,meg mondtam nekik ,hogy baromira nyom belülről a fejem és mondta az anesztes, hogy az az oxytocin miatt van, de el fog múlni, aztán egyszer csak a izolàció mögött hallottam felsirni a kislányom, bal oldalra kellett már az elején fordítanom a fejem és akkor ott mutatták is meg őt, megsimogathattam a fejét és vitték el, aztán mondták, hogy ha most van hányingerem, akkor tudnak adni rá valami cuccot,mert már kint van a baba, és igazából nem volt, de kértem, úgyhogy nyomtak az infúzióba valami hányinger csillapítót és onnantól, mintha kb 10 perc lett volna az egész műtét, holott tudom, hogy ez amit leírtam volt kb 10 perc és utána még fél óra volt mire összevarrtak, de teljesen kiesett az, hogy mennyire is volt kellemetlen vajon ahogy a gyomromnàl megnyomtàk, hogy a baba kijöjjön, mert az megvan, hogy ott picit nyögtem, mert elég erősen nyomták, de végülis nem is volt kellemetlen, meg úgy olyan fura volt az egész, mintha valahogy kívülről szemléltem volna az eseményeket.
Szóval ilyenkor adnak protokoll szerűen valami cuccot? Mert mikor kitoltak és rámtették a babát, neki is tök hülyeségeket beszéltem, amit akkor ott teljesen komolyan gondoltam, csak aztán utána tisztult ki, hogy milyen hülyének nézhettek, hogy miket beszélek a gyereknek. Szóval érdekes élmény volt, de semmiképp sem rossz, vagy traumatikus.
Tavaly császároztak
Nyilván sokk alatt vagy akkor
Nem igazán tudod mi történik ott amíg le vagy bénítva..
De nekemis rövidnek tűnt utána..
Az őrzőben jöttem helyre úgymond.. a férjem és a babám ott álltak az ajtóba és csak utólag mondták,hogy annyira kába voltam hogy nem is láttam őket.
Én nem kaptam semmit és végig észnél voltam, sőt szóról szóra emlékszem arra, amit az orvosok beszéltek az összerakásom közben. A végén a nővér behozta a babát, megmutatta, majd elment volna, de én szóltam utána, hogy karszalagot mikor tesznek rá (nehogy elkeverjék). Lenézett és pislogva mondta, hogy elfelejtette, de majd most. Utána küldtem a férjem, hogy le se vegye a fiunkról a szemét, amíg nincs rajta szalag.
Én ennyire képben voltam, nem tudom, jobb-e így, ezekkel az emlékekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!