Van veszélye a bódító tablettának a cicáknál?
Elvittem oltatni a macskámat, aki a kórlap szerint "élénk és harcias" :D Nem örült a szurinak. Le akartam volna vágattatni a karmait, de inkább úgy voltunk vele, hogy elég volt ennyi stressz neki mára.
Viszont kaptam ilyen bódító tablettát, amitől "lerészegedik" úgymond, és le lehet vágni a karmait. Normál esetben nem harcol velem, de tekereg és ficánkol, és nem tudom rendesen levágni a karmát.
Egyszer levágattam kozmetikussal, jól be is gyulladt neki (amit ráadásul kezelgettem is neki, ami persze csípte) és emiatt pláne nem lelkes, ha a karmait piszkálom.
Nna, a kérdés. Oké, hogy állatorvostól kaptam, de azért inkább megkérdezem itt is (ember-orvos is vétett már nagy hibát ilyenekkel, pont a családomban): lehet bármi baja, ha beadom neki? A karmait vágnám le, és azzal a huzattal jó alaposan ki is fésülném és fogat is mosnék neki, mert ezeket se nagyon hagyja éber állapotban.
Mi a hatóanyag? Ilyen zsellét kaptam állatorvostól, azt mondta hogy a lovaknak kell 3, macskáknak fél, kutyáknak 1 max 2 ha nagytestű.
Nekem a macska egy féltől kifeküdt mint a macskamentától, a pulim 3 után csak még agresszívabb és hiperaktívabb lett, én pedig 2-től mintha álmodtam volna, elnehezedett a testem és olyan volt mintha bepiálva füveztem volna (azaz egyetem 1:1)
Szerintem először te is felet adj a cicunak.
Abból 50-200mg kell
50 egy kiscicának, 200 egy megtermett maine coonnak. Méret alapján tudod leosztani.
Én 98kg vagyok és a 3db 1000mg-os zsellé vitt csak meg. Arra mondta az én dokim hogy fél kell maximum ami bárhogy nézem 500mg szóval kicsit durva adag, de mondta is hogy utána órákig tart ébresztgetni a macskát.
Nem csodálom az aggodalmaidat.
Én azt mondom hogy ha 50mg a kiscica, mehet egy egész 100mg-os. De ha nincs fele akkora mint egy maine coon, akkor ne. Súly alapján próbáld leosztani. Nagy baja nem lehet ha nem tripla dózist kap és/vagy nagyon öreg.
Köszönöm szépen!
5 kilós, másfél éves európai rövidszőrű (faluhelyen sima házimacska :D) exkandúr
Az általad megadottak alapján egy egész mehet neki, de lehet hogy először egy felet kap.
Velem szerencsére nem harcol (annyira), inkább csak menekülne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!