Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mennyi idő volt...

Szülés után mennyi idő volt míg "összeszedted" magad?

Figyelt kérdés

8 hónapos a kicsi, de mintha még mindig csak túlélő üzemmódban lennék.

Állandóan takarítok, de sosincs rend. Alig érkezek valamit megcsinálni.

Sokszor pizsamából pizsamába öltözök napokon keresztül.

A szomszéd hölgy 1 hete szült és olyan életerős. Csinosan felöltözve mentek sétálni a kicsivel. Olyan ügyesen le tud guggolni, felemel dolgokat (nagyobb táska). Tudom, hogy nem szép dolog irigykedni, de hogy tudják magukat ilyen gyorsan összeszedni?

Mit kellene másképp csinálnom?

jún. 6. 11:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%
Vannak szerencsések, akiknek meg sem kottyan ez az egész. Egyik barátunk lányáról láttam fényképet közvetlenül a második szülése után. Úgy nézett ki, mintha egy filmből lépett volna ki, azóta is fotómodell kinézete van. Segítsége egyáltalán nincs, férje későig dolgozik, nagyszülők messze élnek, fizetett segítségre nincs pénze. De a többség nem ilyen szerencsés alkat.
jún. 6. 12:47
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

1 hónapja volt császárom. Próbálok adni magamra valamennyire. Az elejétől kezdve ragaszkodok a napi zuhanyomhoz és a heti 2 hajmosáshoz, addig a férjemé a terep. Főzni két naponta főzök gyors kajákat(tészta ételek, csirkemell, hamburger, főzelék stb.) amíg fő, addig takarítok. Vagy ritkán menüsből rendelünk. Tisztaság van, de kupi mindig marad valamennyi. Férjed nem segít be semmiben?

Ha fáradt is vagy, magaddal szemben legyenek elvárásaid, pl felöltözni pizsamából, lezuhanyozni, aludni napközben.

Kitartást és jó egészséget! :)

jún. 6. 12:58
 13/23 anonim ***** válasza:
91%

"Sokszor pizsamából pizsamába öltözök napokon keresztül."

A gyerek ezeken a napokon nincs is levegőn, odakint? Vagy más viszi ki?

jún. 6. 13:35
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

13

3. opció, pizsiben megy ki 😁

jún. 6. 13:55
 15/23 anonim ***** válasza:
77%

Én kB 8 hétig voltam vacakul. Mármint fizikailag, totyogtam, mint ég pingvin, nem tudtam ülni és társai. Nyilván akinek sikerül a gátvédelem, annak hamarabb megy.

Ha elhagytam a lakást azért felöltöztem, nem pizsamában mentem ki.

Attól, hogy a szomszéd normálisan felöltözik ha el egy otthonról és guggolás ól fel tud emelni egy pelenkázó táskát még otthon futhat neki a lakás, lehet éjszaka ő sem alszik és 2 napja nem zuhanyzott. Ezek nem függenek össze.

jún. 6. 14:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom felöltözni nem tart semeddig. Nekem is elég ragaszkodó babám van (3 hónapos). De annyira le lehet tenni míg felöltözök, fogat mosok, arcot mosok és fesulkodok.

Ha sétálni viszem nem öltözök ki hű de nagyon de egy jobb nadrágot és felsőt felveszek. Ha esetleg vásárolni megyünk akkor jobb ruhába öltözök. És van férjem aki nagyon sokat segít ha itthon van. De ha nincs is itthon akkor is van annyi időm hogy rendbe kapjam magam. Annyira azért már csak tud nélkülözni a babó. (5 perc)

Az én babám éjszaka alszik, nappal alszik nehezen, mindig koroznom kell vele az udvaron es nincs olyan hogy magától elalszik 2 órákat.. kb 2 óra alvasbol én egy masfelet tolom őt. De akkor se hagyom el magam.

jún. 6. 15:19
 17/23 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező te amúgy 8 hónappal a szülés után nem tudsz leguggolni? Mert akkor ott azért más gond van
jún. 6. 15:31
 18/23 anonim ***** válasza:
78%

15

Nem feltétlenül gátvédelmen múlik

Első gyerekem 3,5 kilóval született, 2 hónapig se ülni se menni nem tudtam normálisan, volt gátmetszés.

Másodikkal szintén volt gátmetszés, Ő 4,5 kilóval született. Szülés után 5 nappal már vezettem.

jún. 6. 15:35
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 hónapos a babám, én pont a ruhás részt értem meg. Nagyon sovány voltam a terhesség előtt és maradt rajtam pár kg felesleg, ami pont elég arra, hogy a csinosabb ruháim brutál sz*rul álljanak rajtam, úgyhogy állandóan csövesnek nézek ki, mert oversize pólóban meg mackóban legalább azt nem látom, hogy mennyire nem az én testem, amiben most vagyok. Egy egyszerű diétát tartok szoptatás mellett, de egyelőre nincs változás, pedig se nem zabálok, se nem eszem összevissza. Ami engem még lelkileg szétcseszett, hogy a mi panelunk 0%ban akadálymentessített, így az első 7 hétben, amíg a császár után nem emelhettem (orvosi javaslatra), egyedül nem tudtam elhagyni a házat, mert a babakocsit a lifttől egy kicsi folyosón és 7 lépcsőn kell lecipelni, a hordozókendőben meg nem marad meg a baba, mert melege van. A férjem amúgy sokat segít, de a munkája miatt csak éjjel tudtuk együtt lemenni sétálni. A barátnőm két héttel utánam szült, ő már nagyon jól elvan, sőt, jövő héten indulnak nyaralni, amit én elképzelni sem tudok egyelőre. Szóval én megértelek. Kitartás, magamnak is csak ezt tudom mondani.
jún. 6. 15:55
 20/23 anonim ***** válasza:
33%

Az elsőnél vágtak, szakadtam, másodiknál gátvédelem volt. A korház utolsó napján már semmi bajom nem volt a vérzésen kívül. Otthon úgy voltam, mintha mi sem történt volna.

Ez az egész nap pizsiben dolog számomra érthetetlen.

Meg tényleg, ki pakol szét, hogy nem tudod utolérni magad?

jún. 6. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!