Lehet baja a babának, ha párom drogot fogyasztott? (Fű, speed, kokain)
De, belül is fekete-fehér, csak áltatod magad. Ha meg annyira szeretne változni, akkor az lenne az első jele, hogy feladja magát a rendőrségen és megkímél téged. Az ilyen ember SOHA nem változik. SOHA. Mint a piás meg a verekedős. Mindig ígérget, de sosem tartja be.
Nem, nem jó ötlet odacuccolni egy exnarkóshoz, akiről éppen kibukott, hogy fiatalkorú bűnözőként kezdte, majd felnőttként folytatta és most is csak a lebukás miatt tudsz az egészről. Kifejezetten öngyilkos ötlet.
Ha annyira érvényesülni akarna, akkor nem derülnének ki ilyenek róla, hanem a kapcsolat legelején őszintén elmondta volna neked. A szüleit ismered személyesen vagy csak mesélt róluk? A narkósok imádnak füllenteni, ha ezzel maguk mellett tarthatnak.
Nem, nincs leszokott drogos. Olyan van, aki éppen nem tép. Leszokott díler sincs, éppen nem árusító díler van. Kell neked egy egész életre a stressz, hogy vajon hol van, merre jár?
Ez a pasas csak azért ragaszkodik hozzád, mert fix jó fizud van, amit majd elcseszhet drogokra. Egy ingatlanosnak nemigen futja rá, csak ha elad valamit. Akarsz a személyes bankkártyája lenni?
Nem, nem lehet szép életetek együtt, mert ez az ember szenvedélybeteg. Vagy lehúz a saját szintjére vagy pedig tönkretesz és élősködik rajtad.
Addig szaladj, ameddig csak teheted.
Ja és semmiképp ne engedd odacuccolni magadhoz, mert soha nem fogod tudni kirakni onnan!
Bántalmazó kapcsolatból menekültem, na az pont ugyanilyen, mint a drogosok.
Anyám meg az öcsém pedig anyagoznak. Ismerem őket, ígérgetnek. Nem fogod észrevenni jó sokáig, ha újrakezdi. Csak amikor már teljesen mindegy.
Szóval inkább kezdj újra egy értelmes pasival később, mint hogy leragadj egy ilyennel, aki megnyomorít téged meg a gyereked is. Nem vagy te még elkésve semmivel.
Utolsó voltam.
Kedves kérdező, a legjobb szándékkal írom:
Abszolút megértem, hogy mennyire nehéz kilépned ebből, de ha most összecuccoltok, onnan már tényleg nem lesz kiút. Évekig tartó szenvedés, elhanyagoltság, minimum verbális erőszak vár rád, aztán ha lesz gyerek, majd 4-5 éves korában menekülhettek. Nem fog miattad és a gyerek miatt megváltozni, ebben 100%-ig biztos lehetsz. A kisbaba érkezése miatti stressz miatt még inkább a drogokba menekül majd, és a baba mellett fog szívni mindent, fű szagú lakásban fog felnőni a gyerek, mert addigra már te is hozzászoksz, és észre sem veszed a szagát (tapasztalat). Nagyon ritka az, aki önmagáért feláll a padlóról, és sajnos nem valószínű, hogy ez az ő esetében megtörténik, mert ő szinte gyerekkora óta így él. Ez már nála így marad.
Esélyes, hogy lesz valami baja a gyereknek, amit eleinte nem fogsz felismerni, csak kikészültök a viselkedésétől. Itt sajnos k...ra nem számít, hogy a pasi szüleinek hány diplomája van, ugyanúgy rohad az elméje és a teste.
#10! Privátra. Azért gondolkodsz 15 éves fejjel, mert 35évesen már tudja az ember, hogy senki nem szokik le a drogról egyik napról a másikra. Pláne nem egyedül. Ezt én 20 évesen is láttam.
"Amitől félek, hogy ez a lendület vajon meddig fog tartani."
Egy hétig se, de te el fogod hinni, mert el AKAROD.
"Ő pedig ingatlanosként próbál érvényesülni."
Nem, ő dílerkedéssel próbál érvényesülni. Sokkal több pénz van benne, mint az ingatlanozásban. Nem fogja feladni. Az ingatlanozás viszont elég kötetlen munkaidőben és fizetésben is ahhoz, hogy tökéletes fedősztori legyen a környezetnek, főleg neked.
Soha nem fogod észrevenni, hogy drogozik, mivel eddig se vetted.
Nem, nem azokból láttam. Azok a problémák már drog nélkül is megvoltak.
Egyrészt a szokottnál hülyébb is lett, másrészt agresszív. Illetve konkrét jeleket is hagyott, volt, hogy a hamutartóban találtam a csikket, illetve olyan is volt, hogy megmondta.
De ne felejtsük el, én már éltem vele úgy, hogy nem drogozott, sokkal egyértelműbb a megváltozott viselkedés. Te azt se tudod, milyen, amikor nem drogozik.
"Valóban nehéz ebben a korban a társkeresés. Félek már így is, hogy kifutottam az időből."
Simán lehet még társad, de gyerekhez nem kötelező amúgy. Főleg, ha annyit foglalkoztál a karriereddel, pénzed is van rá. De egy drogos apára nincs szüksége. Konkrétan veszélyeztetné a gyereket. Az kell neked? És onnantól, hogy vállalta, nem tilthatod el tőle.
Én végül egyedül vállaltam 40 fölött. Kb.milliószor jobb, mintha lenne egy tróger apja és egész életemben retteghetnék, hogy baja lesz a gyerekemnek.
Az a baj, hogy egy függő élete végéig függő marad. Tehát mondjuk most tisuta két évig, három évig, fellélegzel, gyereket szülsz neki, és a gyerek mondjuk mar 6 éves, mikor szembesülsz vele, hogy ujrakezdte. Soha nem lehet egy exdrogosban ugyanúgy megbízni, mint egy szert soha nem használóban.
A másik, hogy igen, a hosszú távú rendszeres mennyiségi füvezés leépít, végül pszichózist okoz. Most már kijöttek az első hosszú távú kutatások. Lassan, de biztosan pusztít. Nekem is van ismerősöm sajnos, aki zárt oaztályt is megjárt, ön-és közveszélyesen pszichotikus volt, mindent széttört, nekiment a feleségének, a gyerekének. Most külön lakik egy albérletben és ott tép, mert hogy neki semmi baja. Na, ő is "abbahagyta", amikor gyereke lett.
Voltam ilyen kapcsolatban és ahogy a többiek is írják ez belülről is fekete-fehér bizony, csak az ember sokáig nem akarja a buborékát elengedni, amin nem lát tovább, vagyis sok esetben nem akar. Plusz ottvan a tündérmese effekt, hogy "majd értem megváltozik". Nem fog. Amiért most betojt, az nem te vagy, hanem a füles, hogy figyelik! Nem hülye, a pénz tetszik neki belőle, de azért börtönbe nem akar menni. Ráadásul megjegyzem, hogy a fogyasztásnak/árulásnak egyértelmű jelei vannak, csak idő mire összerakod a képet, ha már így ismerted meg. És éppen ez a veszélye. Ha te azt az alap énjét ismered, amikor bevan tépve, fogalmad sincs milyen az kb. amikor nincs. Csak azt érzékeled, hogy valami zavar van a képben. Az én exem pl. akkor volt "jó párom", amikor szívott. Tiszta fejjel zavart volt, szétszórt, elfelejtett mindent és ingerült volt, olykor tartotta a két lépést. Ezeket rá lehetne fogni arra, hogy az ember bal lábbal kelt és egy darabig el is hiszi a másik, de ha megakarod látni az összefüggéseket, akkor meg is fogod. Ha valami keményebbet fogyasztott, az meg egyértelműen látszott a szemén. Erre is mindig volt magyarázat. Pl. ha egy buliban voltunk, akkor az, hogy rajta így jön ki a pia... Ühümm.
Szintén elhiszi az ember egy darabig, aztán rájön, hogy ez valami nagyon más.
Ha pár percekre gyakran összefutunk másokkal, az is teljesen egyértelmű, csak az elején még hinni akarod, hogy sok a haver, akikkel szívesen összefut pár szóra. Még imponál is, hogy ilyen társasági lény, aki mellett sosem unatkozol, aztán pedig ha megakarod látni, akkor meglátod azt is mennyire képesek pillanatokon belül úgy lebonyolítani egy üzletet, hogy te szinte észre sem veszed.
És ha elkezd lengni a piros zászló a fejedben, akkor elkezded a puzzle darabkákat a helyére tenni és elkezd rosszul esni, hogy átver. Hazudik neked és hazudik magának is. Sunnyog és szépít, hogy ez nem is olyan gáz, hányan csinálják rajta kívül, közben pedig egyértelműen bajba kever téged is, hiszen előtted csinálja.
Számomra hatalmas tanulság volt az a párkapcsolat és az teljesen biztos, hogy SOHA nem vállalnék gyereket ilyen emberrel szerelem és etetés ide vagy oda. Nagyon nehéz kikászálódni ebből, sokszor megkérdőjelezi magát is az ember, hogy jól látja-e amit lát és hogy valójában mennyire rossz is az, amit a párja csinál. Ha nem lennél belebolondulva, viszont teljesen tiszta lenne a kép: Nagyon gáz és nem fog változni miattad! Meg esélyes, hogy szakszerű segítség nélkül más miatt sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!