Ha pszichiáternek kell adnia a javaslatot programcsászárra, azon minek kell szerepelnie?
Egyéb dokumentum kell még hozzá?
Csak olyan válaszoljon, akinek volt ilyenben része, és van tapasztalata, mivel akinek nincs, az nyilván nem fogja tudni.
(Sok éve járok hozzá, és tudja a konkrét okot, mi van a háttérben, csak azt nem, hogy ennek mit kell konkrétan tartalmazni, hogy azt elfogadják, és ne hagyják figyelmen kívül.)
"Azt is leirtam, hogy az általad felsorolt diagnozisok egyike sem ok csaszarmetszesre"
Ezzel kezdtem én is...
Nekem valóban nincs fizikális problémám, de az fizikális volt, hogy a gyerek nem tudott kijönni, mert akadályozva volt, hiába indult el többször.
7 percen(!!!) múlt, hogy nem lett sürgősségi császár, mert már készítették elő a terepet.
(Nem sírt fel egyből + egy légzési probléma volt, amiért 5 órán át figyelték egy géppel, utána ez rendeződött. Ez az egyetlen dolog, ami szerepel a zárón.
2 nappal a hazaérkezés után újra kórház, elégtelen táplálékfelvétel miatt. Az első gyerekem is besárgult, ami élettani, de ilyennel, hogy nem indul be a "működése", addig nem találkoztam.
Tudom, hogy vannak ettől sokkal rosszabb esetek is, de olyan szinten traumatizált ez az egész, nem csak a szülés, hanem a következmények, hogy most lejátszódik előttem ennyi év után, és még jobban fosok az egésztől.)
"Javaslatra igen is meg kell csinálniuk a császárt. "
Nem, nem kell. A javaslat konkrétan az, ami: javaslat. Egy adott szakorvos a sajat szakteruleten ugy latja, x dolog esetlegesen ronthat a beteg/terhes állapotán. A szülész szakorvos meg eldönti, adott esetben a csaszarmetszes vagy a huvelyi szules nagyobb kockázat.
Mentális problémát ritkán szoktak figyelembe venni. Mivel a kérdezőnek nincs is olyan mentalis problemaja, ami a csaszart indokolná, igy abszolút ertelmetlen is a javaslat. Még mindig a magankorhaz a megoldas.
Én nem szenvdnék ezzel, hogy akkor most milyen papír jó, milyen papír nem, mi legyen rajta, elfogadják-e vagy sem... Inkább magánkórházba mennék.
Mert egyáltalán nem biztos, hogy el fogják fogadni a papírodat. Ez egy másik szakorovsi javaslat, a szülésről alapvetően a szülész-nőgyógyász dönt. Ráadásul az eddig született gyerekeid bajai pont nem fognak senkit sem érdekelni...
Most fogják átalakítani a szülészeteket, hamarosan nem lesznek olyan szülészetek, ahol nem kell, hogy legyen aneszteziológus, azaz nem lehet császározni sem. Ha ilyen helyhez tartoztok, akkor úgy szülsz, ahogy sikerül.
"A császár nagy hasi műtétnek számít"
Ok. A petefészek ciszta laparoszkópos műtét is nagy hasi műtétnek számít, aztán mégsem egy akkora tragédia...
Hacsak nem életveszélyes akut állapot, akkor egy műtétnél is dönthet a páciens, hogy bevállalja-e vagy sem. Az orvos javaslatot tesz, hogy szerinte érdemes-e műteni, de azt a páciens dönti el, hogy mit vállal be. Ugyanígy hadd döntse már el mindenki, hogy hüvelyi vagy császármetszéssel akar-e szülni. Az ő teste. Németországben ez valóban nem probléma (nagynéném kint dolgozik szülész-nőgyógyászként), bár ott a korszerű szülészeti fájdalomcsillapítás is alapvető és nem érzi úgy magát az ember, mint hajdanán az árokparton.... Meg a kórházi színvonal sem az, mint itthon.
Én nem hallottam még, de remélem, nem idénre tervezik...
(Bàr bizonyos kórházban így is kisajnálnak mindent, "bízzuk a természetre" címszóval... Vajon miért is romlik úgy a színvonala... 🤔)
37, 38, 39!
Anno létezett Szabadszálláson a szülőotthon, ott se volt semmi más orvos, csak szülész, nem volt műtő sem. Hollandiában otthon szülnek -a többség- simán szulesznovel. Mentő q megoldas ha baj van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!