Ha pszichiáternek kell adnia a javaslatot programcsászárra, azon minek kell szerepelnie?
Egyéb dokumentum kell még hozzá?
Csak olyan válaszoljon, akinek volt ilyenben része, és van tapasztalata, mivel akinek nincs, az nyilván nem fogja tudni.
(Sok éve járok hozzá, és tudja a konkrét okot, mi van a háttérben, csak azt nem, hogy ennek mit kell konkrétan tartalmazni, hogy azt elfogadják, és ne hagyják figyelmen kívül.)
"De hogy dolgozol ha nem mész emberek közé? Vagy a párod pénzére szülsz egy negyediket is?"
Dolgoztam. Rosszabb esetben munkahelyen, jobb esetben itthonról, mert volt lehetőség rá.
Most itthon vagyok.
És nem is tudom, hogy kapcsolódik a kérdéshez. Utoljára 2020-ban a covid időszakban voltam rendszeres jövedelem nélkül.
"Amúgy meg ha népszerű kórház elhajthatnak ideiglenessel is."
Életszerű, hogy aki Bp-en lakik pl albérletben, az menjen le Békéscsabára szülni, ha ott van az állandó lakcíme.
(Nem, nem ez áll fenn, és nem albérletben vagyunk, de attól még nem logikus...)
Volt, aki igen. De pl pánikbetegség miatt. Az meg megint más.
Sem azt nem írtam, hogy ez okozza (ezért is írtam, hogy a diagnózisom önmagában nem függ össze), sem hogy RÁVENNI AKARNÁM...
És nem szeretném magamat ismételgetni, de leírom újra:
Beszéltünk a konkrét problémáról, amire javasolta, hogy érdeklődjem meg a NŐGYÓGYÁSZTÓL, mit kell tartalmaznia a javaslatnak.
A hibát valóban ott követtem el, hogy mertem itt kérdezni, hátha esetleg volt valaki hasonló helyzetben.
Gyanítom, aki ide írt, abból egy sem... 🤔
En eskuszom nem ertem, hogy mennek Magyarorszagon a dolgok. En Nemetorszagban bementem a korhazban, elmondtam, hogy amiota az eszemet tudom csaszart szeretnek, es szo szerint panikolok a termeszetes szulestol. A betegbiztosito nem szereti a kivansag csaszart, mert dragabb, mint a sima szules, igy rairtak a papiromra, hogy psziches okok miatt program csaszar. Ennyi. Minenki tiszteletbe tartotta a dontesem, meg sem probaltak rabeszelni a termeszetes szulesre. Csaszar utan iderult,hogy olyan rosszul fekudt a baba, hogy huvelyi szulessel meg sem tudtam volna szulni.
Masodik terhesseg, szinten elmondtam a kinom -bajom , ez egy masik korhaz volt. Ugyan ugy nulla problemaval megcsaszaroztak. Utolag oda jott a doktorno, hogy milyen jol mukodik az anyai oszton, mert sajnos szetnyilt belulrol a mehem a regi vagas helyen, de nem latszodott ultrahangon, es ha beindult volna szules, a mehosszhuzodasoktol tovabb repedt volna, es ha nem vagyunk pont akkor korhazban, eselyunk sem lett volna megmenekulni. Mondjuk ez a kijelentes par napra padlora kuldott, de elunk :)
Utolsó: Ez szép és jó, és egyébként egyetértek azzal a rendszerrel, hogy egy felnőtt, cselekvőképes ember dönthessen arról, hogy miképp akarja megszülni a gyerekét. Amúgy itthon is van olyan kórház, ahol ez működik. Ráírják, hogy partophobia azt szevasz.
Viszont baromira azt látom orvosként, hogy a hüvelyi szülés kockázatai iszonyatosan túl vannak értékelve, míg a császármetszés kockázatai iszonyatosan alul. Egy rakás nőnek halvány lila fogalma sincs, hogy mit is vállal a császárral, csak akkor, mikor már a komplikációk miatt szív.
Írhat akármit a pszichitáter
- attól még fizikailag képes vagy hagyományos szülésre
- nem a pszichitáer lesz ott a szülőszobán, hogy mérlegelje, mi a baba érdeke
- nem ettől fogsz meggyógyulni, ha most császároznak. Sőt, a szakirodalom is azt támasztja alá, hogy nem hat pozitívan a mentális egyészségre:
Persze jobb a választott császár, mint a rád erőltett természetes szülés, de fel vagy készülve a szülést megelőző időszakra? Itt pont arról van szó, hogy esetedben sokkal stresszesebb lenne, márpedig Te már most nem vagy mentálisan jó állapotban:
"Beszéltünk a konkrét problémáról, amire javasolta, hogy érdeklődjem meg a NŐGYÓGYÁSZTÓL, mit kell tartalmaznia a javaslatnak."
Mar leirtam neked. XY akármi diagnózisa miatt nem javasolt a hüvelyi szülés. Azt is leirtam, hogy az általad felsorolt diagnozisok egyike sem ok csaszarmetszesre és azt is, hogy mivel nem fizikális problémád van, tudom is én szemproblema vagy gerinc elváltozás, ami maradandó károsodást okozhatna hüvelyi szülés esetén, a szülész simán felül fogja bírálni. Itt jegyezném meg, a fizikai probléma esetén is joga van máshogy dönteni, ha az ő szakorvosi véleménye szerint a hüvelyi szülés kisebb kockázat, mint a császár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!