Hogyan éreztétek magatokat lelkileg a szülés utáni első napokban?
Én a világ legboldogabb emberének éreztem magam :) Azóta is tart ez az állapot, most 14 hónapos a gyerkőc.
De tényleg nem volt semmi hangulatingadózásom, nem estem depresszióba.
Csak örültem annak a kis mócsingnak ott az ölemben és nem akartam elhinni, hogy az enyém, hogy egy családdá lettünk általa :)
Az elsőnél nagyon fura, azt sem tudtam mit csináljak a gyerekkel, sírtam is sokat, kusza volt minden.
Most a másodiknál sokkal jobb volt, nem tapasztaltam negatívat egyelőre (3 hete szültem).
Nagyjából ilyennek képzelem a függők első valódi betépését, amikor rákapnak a szerre. Azt a fajta földöntúli, boldog, lebegős boldogságot semmi mástól még nem éreztem.
Ezt persze beárnyékolta a kórházi tartózkodás kényelmetlensége, de otthon, a meghitt békességben teljes egészében átélhettem, zavartalanul. Imádtam :)
Na persze, ez csak az első szülésnél volt így :D A másodiknál a kórházi két éjszaka volt a legbékésebb és nyugodtabb, amikor tényleg át tudtam élni azt a boldog drogos érzést, utána otthon ez már nyilván nem tudott megvalósulni :D De én mindkét szülésem nagyon szerettem, gyorsak, könnyűek, eseménytelenek voltak, ezt a fajta átszellemülést, amit a szülés utáni néhány nap/hét jelentett, ezt bármikor újraélném. Kár, hogy előtte ott van a terhesség, utána meg a kisbabával járó nehézségek. De ha csak tisztán a szülésen múlna a dolog, akkor azt akár hetente is végigcsinálnám.
Én lelkileg szörnyen éreztem magam. A kórházban tartózkodást is nagyon rosszul viseltem, látogatási tilalom volt. Extra nagy fáradtság, depresszió szerű érzéssel kevergett bennem. Nem tekerném vissza az időt. Pár hét után elmúlt ez a negatív érzés.
Függ attól is kinek hogyan alakul a szülés, nálunk komplikációk voltak amit nehéz volt feldolgoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!