Hogyan tudok másik városban szülni, mint ahova tartozom?
"van lehetőség egy kis anyagi juttatás fejében ilyesmire"
Megvesztegetéssel? Meg lehet próbálni, csak a törvény bünteti
Ha a kórház, ahova menni szeretnél vállal területen kívüli betegeket is, akkor nem kell ehhez semmi extra vagy lefizetés. Viszont nem köteles egyik kórház sem területen kívüli beteget elvállalni, csak megteheti, ha akarja. Elmész oda, ahol szülni akarsz és megkérdezed, mi a menete.
Sürgős esetben pedig bárhol kötelesek ellátni, nem küldhetnek el. Tehát ha beindul a szülés és bemész valahova, nem küldhetnek el. Viszont a mentő a legközelebbi kórházba vihet csak, tehát máshogy kell bejutnod.
Nem létezik, és már nem lehet orvost fogadni sem.
Ha a "plusz anyagi juttatás" nem probléma, keress egy magánklinikát. Ott lehetséges. Államiban nem igazán. Tényleg csak akkor, ha kvázi "beesel", hogy most azonnal szülnöd kell.
Nálunk lehetséges ez. Én egy másik kórházhoz tartozom, de ott semmiképp nem szerettem volna szülni. Székesfehérvárt választottam.
Írtam nekik egy kérelmet, ők pedig írtak egy befogadó nyilatkozatot. Azzal simán mehettem.
5 vagyok.
Én telefonon felkerestem Fehérvárt, ők mondták nekem is.
De ha ilyenben gondolkodsz, állj neki időben szervezni majd. Nálam 3 hónap volt elintézni.
Befogadó nyilatkozat. Ahol szültem múlt évben nagyon sokan jönnek oda befogadó nyilatkozattal. Persze, ha nagyon messze van a másik város akkor szülés előtt költözz oda szállodába, vagy vegyél ki egy lakást rövid távon, mert ha beindul és nem érsz oda akkor ugye csak a legközelebbi marad.
Fontos itt sincs orvos választás. Az csak magánban lehet, akkor meg ugye fizetned kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!