Kiváncsi vagyok a véleményetekre így 2024-ben! Szerintetek?
Sziasztok!
Szerintetek a császármetszés is szülés?
Jöhetnek a negatív és pozitív dolgok is,veszekedések mert mindenki véleményére kiváncsi vagyok..Szerintetek?
( Én már szültem természetesen csak olyan sok helyen hallom hogy ez nem szülés hanem műtét!)
Én nem foglalók állást!
Ha már itt tartunk, továbbra is érvekkel szeretnék cáfolni:
1. Hasi szülőcsatorna nincs
2. Az aktív-passzív résztvevést nem én írtam, ilyen megközelítésből nem is értek vele egyet, viszont az tény, hogy szülésnél magánál van a nő (legalábbis nincs altatva, bódítva, még a gerincbe adott fájdalomcsillapítónak a hatása is kimegy addigra, mert éreznie kell a fájásokat és azokra reagálni).
De még mindig azt mondom, hogy ha zavar a kérdés, meg jelentitek, akkor miért kell ide írkálni? Lehet ignorálni is, és akkor nem érné meg ilyen jó kis indulatgerjesztő kérdéseket kiírni hetente :)
De úgy látom, hogy itt egyesek szeretnek házhoz járni a pofonért, és ha valaki nem bántja őket, akkor képesek beleállni azért, mert nem ad alkalmat nekik megsértődni :)
Ja, és nem egyedül írogatok (nem érek rá itt lenni egész nap), van rajtam kívül is, aki más véleményen van...
Nekem tetszik a kérdés, mert szeretek vitázni :)
Én leírtam a véleményem, ti meg meg akartok győzni, hogy én rosszul tudom...
Én viszont nem sértődök meg és nem kapok agyvérzést, mert ti máshogy gondoljátok, sőt: felőlem az örökbefogadó szülő is mondja azt hogy szült, engem hidegen hagy. (Csak nem kell meglepődni, ha úgy jártok, mint a 14-es, mert orvosilag igenis fontos, hogy hol jött ki az a gyerek, csak azok a fránya bunkó vidéki orvosok még nem olyan píszík ugye...)
Lehet egyébként akkor vitát nyitni a Wikipédiával is:
"A szülés a magzat világrahozatala a terhesség végén. Megindulását a megrepedt magzatburokból elfolyó magzatvíz és/vagy a ritmikus méhösszehúzódások jelzik. Három szakaszban zajlik le: 1. tágulási szak: a méhszáj kinyílik, a méhnyak kitágul, kialakul a szülőcsatorna.; 2. kitolási szak: a magzat lassan, fokozatosan kijut a szülőcsatornából; 3. lepényi szak: a méhlepény megszületése."
Emellett fel van sorolva néhány címszó: farfekvéses SZÜLÉS, irányított SZÜLÉS, természetes SZÜLÉS, fájdalom nélküli SZÜLÉS stb., és CSÁSZÁRMETSZÉS. Nem császármetszéses/hasi SZÜLÉS...
67# Mondjuk aki az örökbefogadáshoz hasonlítja a saját gyerekét,ott azért fejbe se minden van a helyén. Szerintem én voltam a 14, orvosilag fontos volt?:) Tényleg?:) Azért röhögtek a vidéki majmok a fejem mellett miközben ömlött belőlem a vér?:) És igen, vidéki fostalicskák, konkrétan a fos hírnevük idáig eljut. Gyereket nem tudnak ellátni,mert már küldik át ide hozzánk. :) Az összes kollégám köpköd rájuk,szidja őket okkal.
Én azt gondolom,hogy degradáló ahogy van ez,oda-vissza. Még császárom se volt annak idején, hüvelyit terveztem foggal körömmel,mert már akkor is többre tartottam a császárosokat és tudtam,hogy sokkal rosszabbul járnak. Azért kinyomni magából egy kutya is kitudja a kölykét,nem nagy teljesítmény. De azért egy ilyen beavatkozást bizony sokan megszenvednek, komplikáció lép fel, szövődmény, és hetekig fetreng miközbe a nagy fapuncik már a kórházba rohangáltak. Tisztelet a pici kivételnek. Őket tisztelem. Majd jött a sürgős császár,akkor még inkább ezt gondoltam.
70# Nem írtad hogy műtöttek e,de egyértelmű,hogy melyik csoportba tartozol. Császáros így nem viselkedik.
Téged nem érdekel,természetesen,de azért leírod a véleményed újra és újra. Hát csak érdekel..:)Betalált biztos,hogy ennyit elértél. Érvet nem tudok felhozni,igazad van,műtét mint egy epekő. Igazából ugyanolyan. Én nem szültem,gyerekem sincs,mert az csak szüléssel jár,úgy tudom. Azt se írtam a wikipédia kulcsszavaknál miért van a császármetszés feltüntetve,miközben nincs köze hozzá. Örökbefogadtam,vagy nem tudom mi erre a jó szó? Ha megkérdezik szültem e már,mit mondhatok a fapuncik szerint? Nem. Megkérdezik,kié akkor az a kisgyerek? Jaaa,őt hazahoztam. Vagy mit mondjak? Nem szültem,belőlem kivágták a gyereket? Én még ilyet nem hallottam,hogy mondanák. :D Akit ismertem,orvos is,azok mind ezt mondták: szültem,de császárral. De akkor ez nem helytálló. Bárcsak minden nőnek kötelező lenne átélni mindkettőt,mert akkor nem lenne szájalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!