Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a különbség a spinàlis és...

Mi a különbség a spinàlis és az epidurális érzéstelenítés között? És császárnàl melyiket használjàk?

Figyelt kérdés
2024. jan. 23. 20:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is programozott császárom volt. Kapsz infúziót nem is keveset. Savlekötőt kell meginni. Spinàlist adnak. Domborítani kell a hátad ülve kapod a mütőben, de segítek megmitatják hogy. Nem szabad mozogni. Elöször lidokainost adnak aztán szúrják be. Én melegséget éreztem és már elfeküdni nem tudtam egyedül annyira gyorsan hatott. Deréktól lefele semmit nem éreztem. Utána katétert betették. Nàlam komplikáció volt így 10 órát voltam az őrzőbe. Én nagyon féltem a műtéttől mert soha nem volt semmilyen műtétem. De utílag bézve nem volt olyam durva. Utána rodszabb volt a felépülés
2024. jan. 24. 10:39
 22/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek! Nekem aznap kell reggel bemennem, mikor műtenek. A sétálàst úgy értettem, hogy a kórházban míg szédelgek nyilván nem állok neki sétálni, hogy aztán a folyosóról kaparjanak össze. Ha meg jobban leszek, nyilván ha szar is lesz, de nekiàllok mozogni óvatosan, hogy hamarabb regenerálódjak. Itthon meg nálunk azt ajánljàk, hogy nagyobb sétákra az első 4-6 hétben ne vigyük a babát, fokozatosan szoktassuk a kintléthez , ezért írtam, hogy itthon az elején nem tervezek maratont sétálni.

Gondolom attól is függ, mikor adják oda a babát ,hogy hogy van az anyuka. Lehet nekem sem adják aznap ki még, vagy hát ki tudja, mert ugye reggel lesz a műtét, szóval nem tudom ezt.

Jaj én pánikbeteg vagyok ám a terhesség eleje óta szóval ez az ájulás,meg hányinger azért eléggé rám tudja hozni a frászt amit irtok 🙂. De trenírozom magam még kicsit, hogy talán jó kezekben leszek és nem hagyják, hogy valami gáz történjen.

Tényleg, amúgy inni sem lehet már előtte sok órával? Fura mert mondjuk ha valakinek sürgősségi császárra van szüksége és úgy viszi be mondjuk a mentő, ő lehet, hogy előtte evett, ivott . Így volt a tesóm is, és őt még altatták is ráadásul. Jó persze ha életmentő dologról van szó, másodlagos,hogy ettél -e előtte.

Hát Köszönöm tényleg mindenkinek, aki leírta vele hogy volt, így mindenre fel próbálok készülni.

Egyébként nálunk is csak egy baba lesz, nem tervezünk tesót, úgyhogy akármilyen is lesz a császár, többet nem kell átélni 🙂.

2024. jan. 24. 11:54
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Spinális lesz császárnál, ahogy már írták többen is.

Már a műtőben elmondták, hogy ne emelgessem majd a fejem, mert utána fájhat a fejem, amivel semmit nem tudnak csinálni, nem tudnak rá semmilyen gyógyszert adni. Nem tudom köze van-e hozzá, de műtét után, ahogy tettek át az ágyra, felemeltem a fejem, hogy megnézzem a hasam, rám is szóltak egyből, aztán meg a szobában is körülnéztem, mert elfelejtettem, hogy nem emelhetem a fejem; másnapra brutális fejfájásom lett. Rosszabb volt, mint a műtét utáni fájdalom a hasamban, ott bőgtem, hogy meg fogok halni. Napok múlva enyhült csak a fájdalom. Nálunk műtét után 6 órával már sétálni kell.

2024. jan. 24. 12:02
 24/31 A kérdező kommentje:
23-as, köszi a tanácsot, oda fogok figyelni erre. Remélem én is felkelhetek majd 6 óra után, nem akarok teljesen legyengülni iksz óra fekvés miatt. Úgyis rossz lesz utána nyilván.
2024. jan. 24. 12:05
 25/31 anonim ***** válasza:

Spinalis erzestelenites volt surgossegi csaszarral. 6 ora fekves utan allitottak fel,

- minimalisan emeltem a fejem, nem volt migrenem

- mikor felalltam lezuhantak a belso szerveim, sose ereztem meg ilyet

- atnyomkodtak a hasam, nagyon durvan fajt

- az elso felallas nekem nem volt veszes egyaltalan

- a kateter leszedes is durva volt

- a szoptatas alatti mehosszehuzodasok is durvan fajnak

- a melypont a 2. nap volt, akkor fajt a legjobban a hasam

- a mozgasra figyelj, minel tobbet mozogsz, annal gyorsabb a felepules, akarmennyire is faj

Jo babazast!

2024. jan. 24. 12:20
 26/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm 25-ös 🙂!
2024. jan. 24. 14:07
 27/31 anonim ***** válasza:
Nem lehetett inni enni. Előző este éjféltől nem ihattam, enni pedig este 18-kor ettem, ehettem utoljára. Ami azért volt cinkes, mert este 17-kor vacsiztam, másnap délben volt a műtét, este 18-kor ébresztettek állítottak fel, de vacsorát nem kaptunk a kórházban, másnap reggel jött reggeli csak. Tehát 41 órát étlen voltam. Vizet ittam csak, az volt a táskámban, de a császáros őrzőbe nem vihettem be a táskáimat csak a kicsit, amiben csak víz volt.
2024. jan. 24. 14:40
 28/31 anonim ***** válasza:

21-es vagyok igen amit 25 írt hú az a szervek zuhanása (én csak így hívtam) brutálisan szar érzés. Meg mikor megnyomkodják a hasad meg a homokzsák a hason (elején nem éreztem, de amikor ment ki a fájdalomcsillapító hatása nagyon zavart).

Igen a fejed ne emeld meg. Én mantráztam magamba csak fordítottam oldalra így nem volt fejfájás. A hidegrázás az nekem is volt valami brutális módon.

Enni inni előtte estétől nem lehetett és nem tudom mindig így van-e nekem a műtét után kb 3 órával engedtek inni. Vigyél szívószálat férjem itatott tartotta nekem az üveget meg szívószálat. Enni meg akkor engdetek amikor letelt kb 8 óra. De ugye nálam volt komplikáció. Lehet azért.

Hányingerem nem volt egyszer sem. És hát az első felállás nagyon kemény volt. Én háromszor "ugrottam" neki, de kegyetlen volt. Illetve adtak oxit ami éjjel ütött be elkezdődtek az összehúzódások. Na kb semmit nem aludtam éjjel. A babát másnap kaptam meg, mert nálam ugye gondok voltak.

2024. jan. 24. 16:48
 29/31 A kérdező kommentje:
Sajnos az influenza járvány miatt nálam nem lesz bent a férjem. De a szívószàl jó ötlet, bár ahogy tojnak az ember fejére a kórházban, nem tudom ki fog segíteni inni. De hát majd csak túlélem ezt is ahogy minden mást.
2024. jan. 24. 17:15
 30/31 anonim ***** válasza:

Szívószál helyett jobban jársz a szívószálas kulaccsal, vagy aminek ilyen sport kupakja van, vagy mi annak a neve

Abból egyedül is tudsz inni simán és nem kell emelned a fejed .

Nekem amugy előtte este 6-ig lehetett enni, éjfélig inni

Műtétem 11 körül volt, utána egy óra mulva ihattam

Enni meg az után hogy felállították(6óra letelte után)

10-es voltam

2024. jan. 24. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!