Császárnál a spinális (gerinc) érzéstelenítés (! nem epidurális! ) nagyon fáj vagy milyen érzés?
En 9 erzestelenitesen vagyok tul gerincbe, de ebbol csak ketto volt szules.
Mivel tudtam, hogy mire szamithatok, igy nem feltem, de az elsore (szules) mai napig ha visszagondolok, egszeruen fajni kezd mindenem es rosszul lesz. Masodiktol nagyon feltem, de kellemesen csalodtam. Szinte semmit nem ereztem.
Én vagyok a rossz példa, nekem két tűt is beletörtek a hátamba, a 3. tűt is két tenyérrel nyomta az anesztes, mire sikerült beleszúrni a gerinccsatornába. Azt mondta, hogy nagyon kemények a mély hátizmaim, ezért volt ilyen nehézkes.
Tudom rémisztően hangzik így leírva a dolog, de még mindezen "komplikációk" mellett is teljesen bírható volt a procedúra, kaptam az érzéstelenítés előtt is érzéstelenítő injekciót, gondolom ezért éreztem minimális fájdalmat. Helyette inkább valami nagyon mélyről jövő tompa nyomás/fájdalomérzet volt.
2-es vagyok, 7-es igen, sajnos ilyen is előfordul. Édesanyám járt hasonlóan, mint te, hiába mondta, hogy meszesek a csigolyái, és beszűkültek az izületi rések, addig erőltették, amíg elájult, és végül altatták.
Sok múlik az anesztes ügyességén is. Nekem az első gerincérzéstelenítéses műtétnél sem fájt maga a beadás, de mint ahogy egy másik válaszolónak, nekem is napokig migrénes fejfájásom volt, hánytam, stb. A másodiknál sem fájt, említettem az anesztesnek az első tapasztalatait, azt mondta, ha vastag tűvel csinálják, kicsit több gerincfolyadékot engednek le, akkor fordulhat elő a fejfájás (plusz persze akkor én is emelgettem a fejem utána). Ő a másodiknál vékony tűvel csinálta, és megesketett, hogy nem emelgetem a fejem. Nem is volt semmi bajom utána :) Pedig én is jobban féltem a fejfájástól, mint a császártól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!