Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Alacsony vérnyomású szülő...

Alacsony vérnyomású szülő nőknél alkalmazható gerinc közeli érzéstelenítés az az Epidurál Anesztézia?

Figyelt kérdés
18 hetes terhes vagyok és elég alacsony a vérnyomásom. Eddig a legalacsonyabb 84/45 volt. Félek, hogy nem jön helyre a szülés idejéig. Kaphatok EDA-t ilyen alacsony vérnyomás mellett?
2009. febr. 10. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:
24%
mindenképp akarsz majd??ki lehet azt bírni anélkül is, még van időd eldönteni amúgy.
2009. febr. 10. 15:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szülés elött 90/50 volt a vérnyomásom.Császárral szültem a gerincembe kaptam és semmi bajom nem volt tőle.
2009. febr. 10. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom, hogy igen, de mindenképpen jelezd az orvosodnak, hogy gondolkodsz az EDA-n és nem árt, ha megkérdezel egy az adott kórházban dolgozó anesztes dokit is.

2009. febr. 10. 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem is 90 körüli szokott lenni a vérnyomásom, 16 évesen volt egy műtétem amihez epidurális érzéstelenítést kaptam. Egyszer óvatosan felpofozgattak műtét közben mert egyre lejjebb ment éreztem is de a pofozás után egyből rendeződött. Nem volt gáz különben. Szerintem szülésnél is ugyanúgy lehet kérni ettől. Legalábbis én szeretném! Sokkal veszélyesebb a magas vérnyomás, az alacsony csak nekünk kellemetlen.

37heteske

2009. febr. 10. 15:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Első válaszolónak: Igen, mindenképpen akarom. Már megbeszéltem a dokimmal is. Ha nem muszáj nem szenvedek. Engem a mensi is annyira megvisel, hogy 2 napig felkelni sem bírok és sokszor csak az ügyeletes orvos tud segíteni rajtam valami injekcióval. Szóval én inkább nem kínlódok. Örülök, hogy nélküle is ki lehet bírni, és te is örülj, hogy kibírtad, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy ilyen magas a fájdalom küszöbe.

2009. febr. 10. 15:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia!Én kértem epidurálisat,pedig rendes szülésnek indult,de aztán a végére megcsászároztak így jó is,hogy kértem.Nekem 85/70 90/60 110/70 szokott lenni a vérnyomásom.Nekem semmi bajom nem lett tőle,ennek már 2 hónapja.Ha semmire nem vagy érzékeny,úgy érzed minden oké,akkor nyugodtan kérd Te is.Sokkal jobb azért,mert azért vannak akik nem bírják a fájdalmat.Kellemes szülést,és egészséges babát kívánok! :)
2009. febr. 10. 17:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Hát akkor te is ilyen "halvérű" vagy mint én :D A szülés után helyre jött a vérnyomásod? Nekem a terhesség előtt sem volt magas (100/60 körüli volt) de ez a 80-85-ös vérnyomás már elég gáz, veszélyes, nem szívesen megyek egyedül sehova, félek, hogy össze esek ha nagyon lemegy. Emelni nem tudom és nem is akarom, félek, hogy ártok vele a babának. Egy kevés kávét javasolt a védőnőm, de nem tudok semmilyen kávé féleséget meginni.

2009. febr. 10. 17:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan maradt a vérnyomásom,sőt most vagyok abban,hogy szédülni szoktam még szoptatás közben is.De nem vészes.Kávét azt lehet nyugodtan innod,nem fogsz a babának ártani vele,persze módjával,és ha bírod!Nekem nagyon kávéundorom volt,amikor még terhes voltam,egyszer nem ittam,a szagától végem volt.:)Vagy ha szereted a tejeskávét,az is már jót tesz.Azt viszont ittam,és jól is esett.:)
2009. febr. 11. 11:31
 9/9 A kérdező kommentje:
A tejes kávét azt nagy ritkán meg iszom, de nem jellemző rám, hogy kávéznék. A terhességem előtt sem szerettem, még a kávé illatú füstölőtől is kiszaladnék a világból. :) 15 éves koromban annyira leesett a vérnyomásom, hogy össze estem, anyám belém erőszakolt egy kávét, az lett a vége, hogy kihánytam. Azt hallottam kólával is lehet emelni a vérnyomást, de abban meg annyi káros anyag van, hogy nem merek inni. Amióta terhes vagyok 1x sem ittam, mondjuk nem is kívánom. Remélem azért nekem a szoptatós időszakra helyre jön a vérnyomásom, nem szeretnék elájulni, főleg ha a gyerek a kezemben van. :S
2009. febr. 13. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!