Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lágyéksérv műtéthez gerinc...

Lágyéksérv műtéthez gerinc közeli érzéstelenítés, vagy altatás?

Figyelt kérdés
Nem volt ezelőtt sem gerincbántalmam, sem pedig légzőszervi problémám. Melyik érzéstelenítés javasolt? Kicsit parázok attól, hogy a gerincvelőmet szurkálják, ill. ha ezt használom, katétereznek?
2010. márc. 5. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt inkább az orvosoddal/aneszteziológussal kellene megbeszélni. Ő mit mondott?

Én az altatást ajánlom.

2010. márc. 5. 18:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia.Engem méhen kívüli terhesség miatt műtöttek és altattak(nem is vállaltam volna a gerincérzéstelenítést)katétereztek is(3 órás feltárásos hasi műtétem volt).Apukámnak balesete volt,emiatt a térdét operálták,gerincbe érzéstelenítették,és katéterezték.Én úgy tudom,hogy bármelyik műtéti eljárásról is van szó,katétereznek.Én is az altatás mellett szavazok,már ha persze lehet ilyet választani.
2010. márc. 5. 19:14
 3/5 A kérdező kommentje:

azt mondták, hogy elég a gerincbe adott érzéstelenítő, de attól nagyon ódzkodok, az altatás tisztább lenne.

köszi a válaszotokat.

2010. márc. 5. 19:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Engem altattak és nem volt katéterem.

2010. márc. 5. 19:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Engem nem altattak, mert azt mondta az aneszt.-es, hogy az altatás nagyobb beavatkozás lenne, mint maga a műtét, úgyhogy gerinces téma volt. Háromszor kellett beszúrni, mert az első kettőnél sorjás volt a tű, és nem ment át rajta a cucc. Nem kellemes, de kb. annyi, mint egy fogorvosi kezelés előtti érzéstelenítés, csak gerincbe. Katéter volt, mert estig (a műtét délelőtt volt) nem indult meg a vizelet rendesen. Azt mondták, ez gyakori a gerinces érzéstelenítésnél. Este felrakták a katétert, reggel levették. Nem kellemes, de inkább, mint hogy kidurranjon a hólyagod, és nagy megkönnyebbülés, mikor végre ürül. Csak arra kell figyelni (ahogy én észre vettem), hogy ha már fent van a katéter, akkor igyál, mint a barom, mert ha nem, akkor "kiszárad" a hólyagod, vagy mit csinál, és nagyon szúr. Egyébként maga a katéter érdekes érzés (mármint az, hogy nem kell felkelned, ha pisilsz), ha rendesen iszol, és van minek lefolynia, akkor csak a felhelyezés, és a levétel fájdalmas, de abszolút belefér.
2011. ápr. 17. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!