Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nyaki gerinc MR vizsgálatának...

Nyaki gerinc MR vizsgálatának értelmezése?!

Figyelt kérdés

Sziasztok, ma voltam nyaki gerinc MR-en, kaptam egy papírt, persze semmit nem mondtak, mi hol merre, esetleg van-e valami komolyabb probléma.

Valamilyen hozzáértő ember, nem-e tudna nekem segíteni értelmezni pár mondatot. Az olyan válaszokra, hogy google, nincs szükségem, mert rohannom kell, ezért gondoltam, írok ide gyorsan, köszönöm mindenkinek, aki válaszol a kérdésemre.

C IV.-V. között a porckorongban jobb oldalon medio-lateralisan, CV-VI. között jobb oldali túlsúllyal mko. medio-lateralisan protrusio látszik.

CVI.-VII. között jobb oldalon paramaedialisan enyhe duradeformitást okozó hernia látható. Intramedullarisan a signal szabályos.

POLYDISCOPATHIA CERVIVALIS. hERNIA DISCI INTERVERT. C VI-VII. I.d. !

2011. jún. 29. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:
A polydiscopathia cervicalis azt jelenti, hogy több nyakcsigolyát érintő porckorong-meszesedésed (kopásod) van. A hernia disci intervert. C VI-VII. pedig a VI-VII.nyakcsigolyáid közötti porckorongsérvet jelent. :(
2011. jún. 29. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, lemaradt: az l.d "jobb oldalit" jelent!
2011. jún. 29. 19:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Tudom, este utána néztem, de azért nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy. :)
2011. jún. 30. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, és gyógyulást kívánok :)
2011. jún. 30. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!