Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárnál a spinális (gerinc)...

Császárnál a spinális (gerinc) érzéstelenítés (! nem epidurális! ) nagyon fáj vagy milyen érzés?

Figyelt kérdés
Azért hangsúlyoztam ki, hogy nem epidurális, mert a spinálisnál (gerincérzéstelenítés) mélyebbre hatol a tű a gerincben.
2015. jan. 20. 20:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam!

Igazából nekem ez a legfélelmetesebb a császármetszésben, jövő héten fogok szülni, programozott császárral, első baba.

Volt már műtétem, nem is egy, de még gerincérzéstelenítésem nem volt, mindig altattak.

2015. jan. 21. 11:38
 12/14 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen. Ne izgulj, menni fog. :) Próbálj arra koncentrálni, hogy jó kezekben vagy, minden kiszámítható módon fog történni. Készülj fel, hogy nem fog semmi fájni, de azért érezni fogod, hogy matatnak rajtad. Sokan ettől megijednek, mert azt hiszik, tényleg semmit nem érezni. Kicsit furcsa, hogy nem tudod mozgatni a lábad, de koncentrálj a babára, és nem is fog érdekelni :)

Nekem a császárban pont az volt a megnyugtatóbb az első természetes szülésemnél, hogy kiszámítható, felkészülhető dolgok történtek, még az utána levő fájdalom is, így nem ért semmi váratlanul, sokkal könnyebb volt megélni, nem estem pánikba. Az eleje kicsit unalmas is volt (előkészítés stb.) Ne aggódj :)

2015. jan. 21. 16:52
 13/14 anonim ***** válasza:

ha jól szúrják a lidocaint nem fáj. erős nyomó érzést érzel.de van viszont, hogy csak fél oldalt áll be az érzéstelenítés. barátnőmnek csak fél oldala zsibbadt el :-/

engem altattak.

2015. jan. 21. 22:18
 14/14 anonim ***** válasza:
szúnyogcsípés
2015. márc. 2. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!